gugx 04.02.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 wyjasniam; 65 tys. za sso z dachem sama robocizna i 37900 za to samo tylko inna ekipa. dzis dostalem podobna wycene sso z dachem 57200 saama robota. szukam dalej pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 04.02.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 wyjasniam; 65 tys. za sso z dachem sama robocizna i 37900 za to samo tylko inna ekipa. dzis dostalem podobna wycene sso z dachem 57200 saama robota. szukam dalej pozdrawiam. Czyli jednak nie u wszystkich w Polsce jest kryzys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 05.02.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Czyli jednak nie u wszystkich w Polsce jest kryzys... "Ja lubię kryzys, bo moja firma ma zleceń tyle samo co miała, tylko pracownicy nie przychodzą po podwyżki i godzą się na wszystkie cięcia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 05.02.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Kryzys gospodarczy nie jest "dobrem" wszech i ogólnie panującym z nadania przez kogokolwiek czy cokolwiek.Kryzysem można w gospodarce nazywać brak pracy - widocznie budowlańcy jeszcze takowego braku pracy nie doświadczają zatem szukanie obniżek cenowych za ich usługi jest jakoby bez uzasadnienia:-) Rozbieżność cenowa na dzisiaj jest duża jak we wszystkich branżach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 05.02.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witam, czy ktoś z Was nie ma na zbyciu rozdzielni budowlanej? Znaczy się skrzynki z gniazdami, bezpiecznikami i miejscem na licznik? Chodzi Ci o taką skrzynkę elektryczną budowlaną? Bo jeśli tak, to my mamy. Właśnie Enea podłączyła nas do swojej 'oficjalnej' skrzynki i mamy na sprzedaż tę, za pomocą której byliśmy podłączeni do skrzynki sąsiada. W weekend mogę zrobić zdjęcie i wkleić. Skrzynka jest z licznikiem, ale licznik chcemy zachować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 05.02.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Chodzi Ci o taką skrzynkę elektryczną budowlaną? Dokładnie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 05.02.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Kryzys gospodarczy nie jest "dobrem" wszech i ogólnie panującym z nadania przez kogokolwiek czy cokolwiek. Kryzysem można w gospodarce nazywać brak pracy - widocznie budowlańcy jeszcze takowego braku pracy nie doświadczają zatem szukanie obniżek cenowych za ich usługi jest jakoby bez uzasadnienia:-) Rozbieżność cenowa na dzisiaj jest duża jak we wszystkich branżach. Ja nie szukam obniżek - ja szukam ekipy ze "zrównoważonym" cennikiem np. gugx podał w jednej z sensownych wycen kwotę 4500 za wykonanie stropu - ja dostałem ofertę na strop filigran za 9000 (sama robocizna)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 05.02.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 witami ja sie przymierzam do zalozenia pradu budowlanego,wiec jezeli ktos posiada skrzynke elektryczna (budowlana) i juz z niej nie korzysta to ja chetnie odkupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.02.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 witam i ja sie przymierzam do zalozenia pradu budowlanego,wiec jezeli ktos posiada skrzynke elektryczna (budowlana) i juz z niej nie korzysta to ja chetnie odkupie. My mamy skrzynkę na sprzedaż, ale prawo pierwokupu ma CitroCerber Na dniach zamieszczę zdjęcie i podam cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majcher 06.02.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Mam wielką prośbę do forumowiczów z gminy Białe Błota. Wczoraj uświadomiłem sobie, że pierwszy raz muszę opróżnić szambo (8m). NIe bardzo wiem jaki jest wybór w firmach i z jakimi kosztami musze się liczyć. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 06.02.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 My mamy skrzynkę na sprzedaż, ale prawo pierwokupu ma CitroCerber Na dniach zamieszczę zdjęcie i podam cenę. No to czekam niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 06.02.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ile kosztuje wywiercenie studni? Wymyśliłem, żeby na czas budowy i potem do podlewania ogródka mieć zrobiony odwiert - nie musi być mocno wydajny, więc może być nawet abisynka ale absolutnie nie orientuję się jakie ceny wykonawcy życzą sobie za wykonanie odwiertu - możecie coś doradzić/polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.02.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ile kosztuje wywiercenie studni? Wymyśliłem, żeby na czas budowy i potem do podlewania ogródka mieć zrobiony odwiert - nie musi być mocno wydajny, więc może być nawet abisynka ale absolutnie nie orientuję się jakie ceny wykonawcy życzą sobie za wykonanie odwiertu - możecie coś doradzić/polecić? W Toruniu to koszt ok. 100 zł za metr. Studnia ma przeciętnie ok. 10m, jeżeli nie ma problemu z wodą gruntową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.02.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ja też mam skrzynkę, ale specjalnie jechać po nią do Torunia, to chyba nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 06.02.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Mam takie pytanko, zakladajac ze mamy szambo lub pos to jak kanalizacje w przyszlosci podciagna to mamy obowiazek sie do niej podlaczyc czy mozemy wybrac jaka forme odporowadzania sciekow chcemy uzytkowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 06.02.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ja nie wiem jak to określają przepisy ale z pewnościa jeśli posiadam POŚ to nikt mnie nie zmusi do podłączenia się do zbiorowej kanalizacji.Powód jest prosty - zbiorowa kanalizacja także odprowadzana jest wpierw do oczyszczalni a dopiero potem do wód bieżących.Ja sam posiadam właśnie oczyszczalnię na własnym terenie i nikt bez mojej zgody nie wejdzie mi na działkę z rura kanalizacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 06.02.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Dzieki za odp. Wlasnie mi architekt projektuje pos i tak mnie tknelo ze to nie taki tani biznes by tak o potem podlaczyc sie do kanalizaji. A po drugie utrzymanie pos jest duuuuzo tansze...Jestem tylko ciekawa czy dostane zgode, architekt od adaptacji sam mi je zaproponowal i przeszkod prawnych nie widzi ale slyszalam ze bywa z tym roznie, w stylu jeden sasiad ma a drugi zgody nie dostal.A co z doplatami z uni do pos, dostal ktos z was dofinansowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.02.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Przepisy mówią, że przy POSiu nie trzeba się podłączać do kanalizy, a przy szambie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.02.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ile kosztuje wywiercenie studni? Wymyśliłem, żeby na czas budowy i potem do podlewania ogródka mieć zrobiony odwiert - nie musi być mocno wydajny, więc może być nawet abisynka ale absolutnie nie orientuję się jakie ceny wykonawcy życzą sobie za wykonanie odwiertu - możecie coś doradzić/polecić? My płaciliśmy jakieś 800 czy 1000 zł, woda była na ok. 10 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makosia 06.02.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam Mam prośbe o podanie namiarów na sprawdzone ekipy od elewacji. I czy w przybliżeniu mozecie powiedzieć ile kosztowały was wasze elewacje ( robocizna + materiał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts