TASIJA 17.03.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 01.05.2006 będę juz na swoim. Mam klilku dobrych fachowców, mam tez paru których należy unikać jak ognia. Jak ktoś chce to moge na priva podesłać namiary. Ale nasz fajnie Długi weekend majowy JUZ NA SWOIM. GRATULACJE ! Please o namiary na priva tych DOBRYCH i tych ZŁYCH Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.03.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Jak wszystko dobrze pójdzie to przyjedziemy!!! Około 12-ej. nie wiem jak z nami, bo bedziemy ok. 9 a mezus idzie jeszcze do pracy i jak sie uda chyba ze by sie znalazlo miejsce w bagazniku na podrzucenie do miasta dla mnie )) to by mezus sobie pojechal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 17.03.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ja też poprosze namiary. Im więcej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 17.03.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Casting na kierownika budowy rozpoczęty Wojtek Dzięki za namiary na kierownika!! Zaczynamy szukac geodety i kopacza. Jesteśmy już umówieni z dwoma murarzami. Zobaczymy ile chcą za robociznę. Jaka kwota jest optymalna??? Wysyłam Ci na priva namiary na SUPER DOBREGO I TANIEGO GEODETĘ Ja ZAPŁACIŁAM 300 PLN za wszystko brutto z fakturą (materiały- deski, paliki, gwoździe itp. sam przywiózł, były w tej cenie) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.03.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Jak wszystko dobrze pójdzie to przyjedziemy!!! Około 12-ej. nie wiem jak z nami, bo bedziemy ok. 9 a mezus idzie jeszcze do pracy i jak sie uda chyba ze by sie znalazlo miejsce w bagazniku na podrzucenie do miasta dla mnie )) to by mezus sobie pojechal alex jak będziesz chciała to może kawałek miejsca się znajdzie w bagażniku a na serio to możemy Ciebie zabrać jak będziemy wracać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 17.03.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 ... później do mnie caly czas prosto, 300m i lekko odbijasz w lewo Uwaga dziury i koleiny ogromne W oddali powinnas zobaczyc dom z niebieskim banerem (reklamą) (patrz galeria) Wydrukowałam !!! ściągę zabieram ze sobą. Jak zbłądzę...dzwonię po pomoc na komórkę... do AGI. Ale... w... muszkę i smoking.... to się nie musisz przystrajać.... NA NASZE POWITANIE.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 17.03.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Kliknijcie proszę na ofety na okna które dostałam od firm, i zebrałam "do kupy"- w postaci pliku Excella ...Doradzicie mi jakie okucia i stolarka najlepsza..? Co mam wybrać Ceny potrzebne, albo ja ich nie widze Sam ostatnio robiłem wyceny okien. Sprawdź BUDROP na Nakielskiej 45. Ceny bardzo dobre. Sam szukam okien z szybą P2 o okuciami anty wlam. dwostronnie zloty dab. Uwazam, ze ich jakosc jest OK. Trzeba sie przejść o potrzaskać troszkę u nich oknami. A może ktoś ma od nich okna.... ciekawe jak się używają? hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.03.2006 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Szybciutko odpowiadam!!! Rzeczywiście kupiliśmy działkę w okolicach cmentarza. Nie przeszkadza nam to gdyz teraz mieszkamy za szpitalem wojskowym blisko nekropolii. Cisza i spokój. Cena była dodatkowym atutem. Kredyt przyznany więc zaczynamy!!! Papierologia poszła gładko. Tylko żona projektanta mnie wkurzała. Krzykliwa optymistka furiatka.... My oglądaliśmy te działki w lipcu i ten pan co chciał je sprzedać dopiero je fizycznie dzielił tzn. geodeta to miał zrobić. Tam było duże pole więc nawet nie można było zobaczyć działki (działek) tylko na papierze jak te dzialki mają wyglądać. Chyba 18 zł. za metr. Woda i prąd w tej asfaltowej drodze. lucyperek napisz mi gdzie załatwiałeś wszystkie formalności i jaki tam jest wymagany kąt dachu!!! Dużą kupiliście działkę? Wjazd od jakiej strony świata? a media już macie? No i projekt jaki wybraliście? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 18.03.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 ... później do mnie caly czas prosto, 300m i lekko odbijasz w lewo Uwaga dziury i koleiny ogromne W oddali powinnas zobaczyc dom z niebieskim banerem (reklamą) (patrz galeria) Wydrukowałam !!! ściągę zabieram ze sobą. Jak zbłądzę...dzwonię po pomoc na komórkę... do AGI. Ale... w... muszkę i smoking.... to się nie musisz przystrajać.... NA NASZE POWITANIE.... Fajnie bylo się spotkać Pozdrowienia od AniEs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 18.03.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 ... jeszcze jedno.. uzupelnilem moją galerię poniżej kilka fotek z naszego placu budowy http://foto.onet.pl/upload/41/2/_586985_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/42/11/_586983_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/41/50/_586984_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.03.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Też się cieszymy że się poznaliśmy. Robert mam pytania: 1. Ile jest metrów po podłodze na parterze i poddaszu (bez garażu). 2. Jaki wymiar ma okno jak się wychodzi z kuchni i chyba takie samo koło drzwi tarasowych. 3. A jaki wymiar mają okna u góry nad salonem. Pozdrawiamy gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 18.03.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Też się cieszymy że się poznaliśmy. Robert mam pytania: 1. Ile jest metrów po podłodze na parterze i poddaszu (bez garażu). 2. Jaki wymiar ma okno jak się wychodzi z kuchni i chyba takie samo koło drzwi tarasowych. 3. A jaki wymiar mają okna u góry nad salonem. Pozdrawiamy gorąco Wymiary wewnętrzne domu (bez garażu) 8,40m x 9,50m Garaż 6,20m x 4,10m Okno w salonie (przy kuchni) ma szer. 1,80m i masz rację kolo tarasu jest takie samo okno. Drzwi tarasowe zrobiliśmy trochę za wąskie i tego żalujemy (a szczególnie AniaEs) Okna w pokojach nad salonem są standardowej szerokości - 1,50m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.03.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 No dobra, okno szerokość 1,80 na 1,50 (dobrze kombinuję?), a te u góry 1,50 na 1,50 ? A tarasowe ile mają, że według Ani są za wąskie (szer. x wys.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 18.03.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 No dobra, okno szerokość 1,80 na 1,50 (dobrze kombinuję?), a te u góry 1,50 na 1,50 ? A tarasowe ile mają, że według Ani są za wąskie (szer. x wys.)? Dobrze kombinujesz. Tarasowe mają szer. 1,50m x 2,30m Ania twierdzi ze powinnismy zrobić conajmniej 1,80m, albo trzyskrzydlowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 19.03.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Fajnie bylo się spotkać Pozdrowienia od AniEs Aniu, fajnie się ogląda najnowsze Wasze fotki... już po obejrzeniu domku "na żywo". Bardzo ładny domek - ciekawe rozwiazania w środku My prosto z Waszej budowy pojechaliśmy zobaczyć jak się nasi cieśle sprawują... Nawet nie wiedziałam, że będziemy mieli takie "wyrzeźbienia", podobnie jak u Was (widać na fotce poniżej) http://www.republika.pl/sorkawyspa/IMG_1667.jpg Żałuję, że nie pomyślałam wcześniej, by przedłużyć zadaszenie garażu, by powstał fajny składzik na drewno...tak jak widziałam to u WAS http://www.republika.pl/sorkawyspa/IMG_1670.jpg Ciesze się, że mieliśmy okazję sie poznać Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 19.03.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Ceny potrzebne, albo ja ich nie widze Sam ostatnio robiłem wyceny okien. Sprawdź BUDROP na Nakielskiej 45. Ceny bardzo dobre. Sam szukam okien z szybą P2 o okuciami anty wlam. dwostronnie zloty dab. Uwazam, ze ich jakosc jest OK. Trzeba sie przejść o potrzaskać troszkę u nich oknami. A może ktoś ma od nich okna.... ciekawe jak się używają? hej uzupełniłam ceny do ofert na okna plik Excella Hej, domek podoba mi sie, najbardziej dwa wejścia do kuchni z korytarza i pokoju! Przerobiłbym tylko koniecznie jedną lazienkę na dole na garderoba/gospodarczy. Tego mi brakuje tutaj, chociaż jak dorobisz piwnicę to nie widzę problemu. Ciekawe ile będzie Cię kosztował rekuperator - założenie i eksploatacja (turbina chodzi praktycznie bez przerwy i pobiera prąd). Jak dla mnie za drogi interes i chyba skomplikowane rozprowadzenie w domu z poddaszem użytkowym?? Ciekawe czy myśleliście o gruntowym wymienniku ciepła? Wychodzi dużo taniej i chyba prostsze w instalacji, choć nie aż tak skuteczne jak rekuperator. A jakie ogrzewanie? Nie odpowiedziałam do tej pory - bo sami nie wiemy na co się zdecdować Chyba wybiliśmy już sobie z głowy rekuperator (turbina nie pobiera dużo prądu), ale odradzają nam rekuperator w domku o pow. uzytkowej 120m (że za mały i się nie opłaca, koszt założenia 12 tys).Zastanawiamy sie nad gruntowym wymiennikiem ciepła i do tej pory nie wiemy na jakie ogrzewanie się zdecydować. Mamy juz wycenę od kilku firm na kompleksowe wykonanie instalacji w której zakres wchodzi : piec gazowy (gaz płynny- baniak zakopany w ogrodzie), ogrzewanie podłogowe na parterze, kaloryfery na piętrze, cała instalacja wod-kan (mamy kupić sami tylko kabinę pryszn. umywalki, muszla itp), przydomowa oczyszczalnia ścieków, kominek (z DGP lub płaszcz wodny) Wyceny dotyczą materiałów wraz z robocizną wszystkiego ! Gaz leci w górę...nie wiadomo ile bedzie kosztował jak będziemy kiedyś na emeryturach...Mamy tez oferty od firm które wykonają wszystko.. jak wyżej, ale zamiast pieca gazowego (i całej instalacji do niego) proponują pompę ciepła. Jednorazowo trzeba będzie wywalić 15 tys więcej (jak w pierszej opcji)...ale za to ekspoatacja dużo tańsza...(z wliczoną opłatą za prąd do pompy)NIE WIEMY NA CO SIE ZDECYDOWAĆ I mamy podobny gust - oczywiście jedna łazienka na dole została zamieniona na garderobę i poszerzyłam garaż i mam teraz spiżarkę przy kuchni, teraz mozna wejść z garażu do chałupki i dołozyłam jeszcze 2 garderoby na piętrze przy kazdym pokoju (górę całą pozmienialiśmy - scianki działowe, więc było pole do popisu) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 20.03.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 TASIJA dzięki za namiary na geodetę. Mam juz kilka numerów więc kogoś na pewno wybierzemy. Jednak dwóch murarzy odpadło. Jeden wyjeżdza za granice , a drugi narzeka na korzonki....???? Może ktos ma godną polecenia ekipę murarską? Aga działkę kupiliśmu we wrzesniu. Były już wydzielone. Wybralismy drugi rząd od ulicy. Wszystkie formalności załatwiała żona projektanta-..furiatka o której wspominałam. Ja załatwiłam warunki (prąd, woda, kanaliza) i warunki zabudowy.....dokończę później. Szefowa przyszła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 20.03.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 ....ok. mogę dokończyc wątek.....Dziłaka ma 1050m2 a wjazd jest od północy. Kąt nachylenia dachu chyba miedzy 30-50?? Sprawdzę. Projekt wybraliśmy z muratora..KONKRETNY..Zmieniliśmy w nim strop na terivę, dach (na dachówkę ceramiczną) i dołożylismy trochę okien dachowych. Pomieszczenie nad garażem będzie dostepne z poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 20.03.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Fajnie bylo się spotkać Pozdrowienia od AniEs Ja jako ostatnia ze względu na brak neciku wyrażam swoją radość ze spotkania, fajnie było tylko krótko nie zdążyłąm z Faciami pogadać o tym najważniejszym jakoś niedługo zaczniemy kombinować na ogrodzeniem to jakoś się odezwę o te stemple, dziękuję Adze faciowej za transport, który okazał się niepotrzebny a z sąsiadami RobertEs i Anią też nie pogadaliśmy o wszystkim ale będzie szybciej chyba okazja :) za to jedno jest pewne wracaliśmy jako ostatni, bo trzeba było ogarnąć plac boju, dach skończony na szczęście mam nadzieję że teraz już będzie OK, żadnych ekip nie planujemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.03.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 TASIJA dzięki za namiary na geodetę. Mam juz kilka numerów więc kogoś na pewno wybierzemy. Jednak dwóch murarzy odpadło. Jeden wyjeżdza za granice , a drugi narzeka na korzonki....???? Może ktos ma godną polecenia ekipę murarską? Aga działkę kupiliśmu we wrzesniu. Były już wydzielone. Wybralismy drugi rząd od ulicy. Wszystkie formalności załatwiała żona projektanta-..furiatka o której wspominałam. Ja załatwiłam warunki (prąd, woda, kanaliza) i warunki zabudowy.....dokończę później. Szefowa przyszła... lucyperek a napisz mi (tak z ciekawości się pytam ) ile daliście za metr? No i czy dużo osób kupiło już te działki. Kąt między 30 a 50 stopni to duża rozpiętość. Wjazd od północy to super bo taras może być od południa a to jest b. korzystne. Gorąco pozdrawiam PS. alex miło było Was poznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts