Aga - Żona Facia 13.06.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witam serdecznie. Jestem na kilka dni przed rozpoczęciem budowy i zastanawiam sie nad ostatecznym wyborem materiału na ściany zewnętrzne. w projekcie jest beton komorkowy, natomiast ja myślalam o porothermie. Z kolei kierbud proponuje silkę. Powiedzcie proszę jaki materiał na ściany polecacie. Za wszelkie opinie z góry serdeczne dzięki. My mamy beton komórkowy SOLBET. Fajnie się w nim wierci potem dziurki pod wszytskie wiszące rzeczy. Albo np. listwy przypodłogowe. W mieszkaniu to cały dzień schodził na oblistwowanie jednego pokoju a tutaj po godzinie już było zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 13.06.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 odswiezam... moze ktos potrzebuje... - SPRZEDAM po okazyjnej cenie: - caly osprzet (nowy) do zrobienia przylacza pod wodociagi - nawiertka - zasuwa - klucz - zlaczki - rura pe fi 32 - skrzynka do klucza - itd - wszystko co potrzebne dla tych co maja zamiar sie podlaczyc pod wodociag - mam tez 90mb rury pe fi63 - na wszystko jest faktura z hurtowni w ktorej to bralem, wszystko nowe/nie uzywane - ps. mam tez hydrant podziemny i skrzynke zeliwna na ten hydrant plus osprzet do podlaczenia pod magistrale wodociag zainteresowanych prosze o pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 13.06.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 w temacie energii elektrycznej, tak to juz jest - domek to nie mieszkanie i koszt jest inny... trzeba zaakceptowac... i zamontowac ledy tam gdzie sie da swoja droga to noz w kieszeni sie otwiera jak oficjalnie mowia ze rynek energetyczny zostal otwarty, a prawda jest taka ze nie ma zadnej konkurencji... moze kiedys sie doczekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.06.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 witaj jeśli chodzi o kalkulator to sprawdzam od jakiś 2 dni rachunek dotyczy 2 miechów a oszczędności wprowadzamy w życie chodziło mi o to, że może wiadomo z doświadczeń co się opłaca dopiero teraz dowiedziałam się że w C11 daje się 100 więcej za to samo zużycie energii nie wiem jak z G12w wydała mi się korzystna ale w kalkulatorze tak nie wychodzi szukam opinii z czego ludzie są zadowoleni zanim się zdecyduję na G11 czy G12 albo G12W bo już temat p.... pieczątki elektryka z uprawnieniami budowlanymi przechodzę po raz drugi!! Najlepsze (sorki chciałam napisac najgorsze ) w tym wszytskim jest to że prądu zużywasz np. za 400 złotych a 280 to opłaty różnego rodzaju i tego już nie przeskoczysz. My się nastawiliśmy psychicznie na cenę tego prądu. W mieszkaniu 423 metry płaciliśmy 180 za 2 miesiące. Teraz jest 150 metrów z garażem więc i tego prądu jest zużytego więcej. Po prostu kalkulacja. Do tego sprzęty budowlane chodzą non stop, pompy, światła, komputer itp. itd. Dzięki Aga:D chyba chodziło Tobie o mieszkanie 42m. już umowa podpisana na G12w jestem nastawiona psychicznie na pranie w weekendy, czekam tylko na przepięcie licznika , my nie grzejemy ale i tak przy C11 to 100 oddaliśmy gratis za to samo zużycie co przy G11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.06.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 sąsiedzi powitajmy kolejnego sąsiadów z Murowanca peter_piotr i edi22 witam i pozdrawiam i zapraszam do częstego pisania szczerze powiedziawszy to chyba z pół wsi już tu kiedyś kliknęło co nie co trzebaby odświeżyć listę i mapkę RobertEsa, a na pewno Gacuś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 13.06.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Gdzie w Bydgoszczy można wypożyczyć kosę spalinową? Dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 13.06.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 sąsiedzi powitajmy kolejnego sąsiadów z Murowanca peter_piotr i edi22 witam i pozdrawiam i zapraszam do częstego pisania szczerze powiedziawszy to chyba z pół wsi już tu kiedyś kliknęło co nie co trzebaby odświeżyć listę i mapkę RobertEsa, a na pewno Gacuś pomoże Witam nowych sąsiadów Co do mapki to jak najbardzie popieram jej aktualizację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 14.06.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam doświadczonych formumowiczów i tych, którzy dopiero zaczynają...Ja właśnie rozpoczynam budowę drugiego domku, mam cichą nadzieję, że to już ostatni !!! Długo walczyliśmy z architektem, starostwem powiatowym i kredytem, ale w końcu jjjjjeeeeesssssttttt. Humus ściągnięty, ławy wyszalowane, we wtorek lanie betonu i niech się mury pną do góry!!! Domek będzie parterówką o powierzchni 140 m2 ( nigdy więcej biegania po schodach ). Najpóźniej wiosną 2010 koniec budowy.Pozdrawiam SIOUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 14.06.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 ... nigdy więcej biegania po schodach SIOUX Bieganie po schodach jest dobre dla zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 14.06.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Inez, ruch to jedyny plus posiadania schodów... aczkolwiek kupiłem niedawno rower, który w pełni zastępuje mi bieganie w górę i w dół. Po ponad roku mieszkania w domu ze schodami postanowiliśmy to zmienić. Ot takie nasze udziwnienie. A co do ruchu są też inne formy, które pozwalają spalić zbędne kalorie... Pozdrawiam SIOUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 14.06.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Zaczęłoam przygodę z budową i forum... czytam uważnie wasze rady i wprowadzam w życie (dzięki meehowy, dakota, karolinaS) tylko czy większość forumowiczów buduje (budowała) w Murowańcu, Łochowie? Kto buduje w Przyłękach? Jak dotąd odezwała się jedna przyszła sąsiadka Tak nas mało Przyłękowiczów? pozdrawiam pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 14.06.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Dzięki Aga za namiar na geoplan, chyba w poniedziałek tam się udam! pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.06.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Gdzie w Bydgoszczy można wypożyczyć kosę spalinową? Dziękuję Pozdrawiam ramirent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 14.06.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 w sumie pewnie Gacek będzie wiedział, kto najwiecej krzyczał żeby trzymać się jednego tematu ....... a na pewno Gacuś pomoże ja bym taki pewien nie był . Pozdrawiam forumowiczów i sąsiadów z murowańca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 14.06.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 A co do ruchu są też inne formy, które pozwalają spalić zbędne kalorie... Pozdrawiam SIOUX tak, tak,ale do tego trzeba chęci a na schody wejść trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.06.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 w sumie pewnie Gacek będzie wiedział, kto najwiecej krzyczał żeby trzymać się jednego tematu ....... a na pewno Gacuś pomoże ja bym taki pewien nie był . Pozdrawiam forumowiczów i sąsiadów z murowańca . tak myślałam, że Gacek ciągnie swojego focha pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.06.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 nici z oczyszczalni okazujue się że plan niestety nie zezwala na oczyszczalnie. Więc szambo. Spotkałam sie z są sąsiadami (wprowadzeni 3 tyg temu)- oni maja ogrzewanie butla gaz wkopana+ kominek z płaszczem. Muszę sie zorientowac jaki jest koszt butli i instalacji. pap dla nie wtajemniczonych w Białych Błotach mamy kobietę Wójt a to jej odpowiedź na kolektory Rada Gminy nie podjęła stosownej uchwały w tej sprawie. Obiecuję przedyskutować problem z pracownikami urzędu. Osoba do kontaktu: Magdalena Wajchert tel. 052-323-90-99 KKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 14.06.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 A co do ruchu są też inne formy, które pozwalają spalić zbędne kalorie... Pozdrawiam SIOUX tak, tak,ale do tego trzeba chęci a na schody wejść trzeba No właśnie, spróbujmy rozgraniczyć trzeba a chcę... tak naprawdę INEZ schody każdemu się przydadzą a tym bardziej mi. Jednakże ja właśnie próbuję znaleźć inne sposoby na zgubienie kilku kg. Właśnie wróciłem z przejażdżki rowerowej, dziś nie dużo tylko 15 km ale zawsze to lepsze niż oglądanie TV...a jutro siatkówka itd. itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.06.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 w Murowańcu 20 czerwca od 15 jest piknik powitanie lata może jakby pogoda dopisała to chętni forumowi sąsiedzi jakoś by się zebrali, ciągle nas przybywa jest okazja do poznania tych nie poznanych generalnie miejsce stałe, czyli koło starej szkoły a ciasto i kiełbaski do ogniska we własnym zakresie każdy, napoje również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.06.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Zaczęłoam przygodę z budową i forum... czytam uważnie wasze rady i wprowadzam w życie (dzięki meehowy, dakota, karolinaS) tylko czy większość forumowiczów buduje (budowała) w Murowańcu, Łochowie? Kto buduje w Przyłękach? Jak dotąd odezwała się jedna przyszła sąsiadka Tak nas mało Przyłękowiczów? pozdrawiam pap Przyłeki mi się podobają, ale ja z innej wsi jestem Sorry że tak głupio wtrąciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts