tazuj 06.08.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Tez szukalem i powiem szczerze, ze w przypadku tego towaru dobra cena tez nie idzie w parze z jakoscia. Mozesz znalezc cos za 50 czy 60gr, ale polowa cegiel to rozpadowa, brudne od zaprawy itp. Ja ostatenicze kupilem od tego goscia z Allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=8985754 Material pochodzil z rozbiorki budynkow po PKP. Cegly byly zlokalizowane na trasie Bydgoszcz - Swiecie w okolicy Trzeciewca (Zawada). Ostatecznie po zuzyciu wszystkich palet ok. 20% cegiel bylo uszkodzonych (typu pekniecie, oblamany rog itp). W moim przypadku dopiero zima pokaze, ile te cegly sa warte. Jesli byly dobrze wypalone, to nie powinny ciagnac wilgoci i mroz ich nie rozsadzi. U mnie cegly poszly na sciezki, podjazd i taras: http://img141.imageshack.us/img141/4175/dsc7159q.jpg Niestety nie mialem po reka zdjecia bez osoby. Dzięki za odpowiedź na mój post, pytałem o cenę oni chcą 1zł za cegłę rozbiórkowa po tyle brałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 06.08.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 widze ze nie zmienil cen, tez go o cegle pytalem dawno temu i trzyma 1zl, teraz nowa (i bdb jakosci) dostaniesz taniej z faktura... od pewnego czasu nie wiedzial co robic z ta cegla, to na maszynach zaczeli to ciac na plytki elewacyjne... ktos mial okazje sprawdzic to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 06.08.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 To prawda, cena nie jest niska, ale: - nie chcialbym miec chodnikow ulozonych z nowej cegly, ale to kwestia gustu - jesli mowimy o bruku ukladanym z pelnej cegly, to nawet przy 1 PLN za cegle wychodzi taniej niz polbruk, nie mowiac o granicie. Oczywiscie zgadzam sie - na pewno trwalosc nizsza, ale czego sie nie robi dla zony Z tym cieciem na plytki elewacyjne to faktycznie gosc duzo opowiadal, jak ja z nim rozmawialem o cegle (jakos w kwietniu), ale sam tego nie robil tylko sprzedawal jakiejs firmie z poludnia kraju, ktora po pocieciu, zaimpregnowaniu i polerowaniu sprzedawala m2 za ponad 100 PLN Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosia555 06.08.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Tez szukalem i powiem szczerze, ze w przypadku tego towaru dobra cena tez nie idzie w parze z jakoscia. Mozesz znalezc cos za 50 czy 60gr, ale polowa cegiel to rozpadowa, brudne od zaprawy itp. Ja ostatenicze kupilem od tego goscia z Allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=8985754 Material pochodzil z rozbiorki budynkow po PKP. Cegly byly zlokalizowane na trasie Bydgoszcz - Swiecie w okolicy Trzeciewca (Zawada). Ostatecznie po zuzyciu wszystkich palet ok. 20% cegiel bylo uszkodzonych (typu pekniecie, ..................... Impregnowłeś ten chodniczek czymś ? Widziałem kiedyś taras wykończony cegłami, po kilku (3-4) latach. Katastrofa. Wszystko pokruszone. Może cegły jakieś lepszejsze masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 06.08.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 To faktycznie kwestia materialu. Jest tu pewna loteria, mysle ze trudno ocenic na poczatku na ile "szczelna" jest cegla. Ja z kolei znam osobe, ktora ma sciezki i pare innych rzeczy z cegly rozbiorkowej od 8 lat i cegla jest jedynie naturalnie wytarta, co tylko dodaje jej uroku. Jesli chodzi o impregnacje, to jeszcze nic nie robilem, ale pare osob podpowiadalo zwykly unigrunt. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 07.08.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 a ktos rozwazal kamien polny / albo jakis z likwidacji starych drog z kamienia? towar deficytowy? drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.08.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 a ktos rozwazal kamien polny / albo jakis z likwidacji starych drog z kamienia? towar deficytowy? drogi? Moi rodzice mają podjazd z kamienia polnego łupanego. Sam kamień był "zdobyczny", ale łupanie i położenie wyszło relatywnie drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 07.08.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 dzieki za odp... zdobyc jak to mozna, jezdzili po polach? pytam powaznie... bo nie wiem czy powinienem po rolnikach pojezdzic i popytywac? do lupania itd to sa jakies firmy ktore sie oficjalnie w to bawia i maja sprzet? czy tez wystarczy pogadac z jakims murarzem ktory ma silna reke i potrafi przywalic mlotem 5kg? moze ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 07.08.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 jeśli chodzi o kupno kamienia polnego to pierwsze co uderzyłabym na twoim miejscu do zwykłego rolnika ze wsi... im taki kamień jest niepotrzebny wiec sprzedadzą go za mniejszą kwotę niż w "sklepie"... wiem ze w okolicach g-dza mozna kupic za 60zł za tonę, sprawdz ile u was ... a z tym jeżdzeniem po polach ja już mam wyprobowane naprawde tam leżą skarby!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.08.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 dzieki za odp... zdobyc jak to mozna, jezdzili po polach? pytam powaznie... bo nie wiem czy powinienem po rolnikach pojezdzic i popytywac? do lupania itd to sa jakies firmy ktore sie oficjalnie w to bawia i maja sprzet? czy tez wystarczy pogadac z jakims murarzem ktory ma silna reke i potrafi przywalic mlotem 5kg? moze ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia? Trochę jeździli, ale większośc dostali od ciotki, która odziedziczyła warsztat przy którym leżała góra kamieni . Łupał im kamieniarz, który zajmuje się obróbką kamienia. On też może to ułożyć, ale akurat nie miał czasu, więc wzięli zwykłych "układaczy kostki". Jak by co, to ewentualnie mogę poprosić rodziców o namiar na tego kamieniarza. Myślę, że jak masz budowę w Złejwsi, to by nie było problemu (moi rodzice w Rozgartach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 07.08.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 mam pytanie do mieszkańców Murowańca co maja oczyszczalnie a dokładniej o to jakie papiery trzeba mieć aby nie było problemu z jej odbiorem . Proszę na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 08.08.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witajcie,skończyłem stawiać ściany i jestem w czarnej...... Tartak z którym byłem dogadany nie jest w stanie wykonać mojej więźby. Ratujcie!!! Proszę o jak najwięcej namiarów na tartaki w okolicy Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 08.08.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Przeczytalam ostatnie trzy strony i nie wyczytalam wiec prosze o namiary na ziemie oczywiscie najtaniej jak sie da Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 09.08.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Przeczytalam ostatnie trzy strony i nie wyczytalam wiec prosze o namiary na ziemie oczywiscie najtaniej jak sie da Dzieki Ale ziemię ogrodową "do sadzenia", czy ziemię do wyrównania? Bo tej drugiej mam nadmiar i chętnie się pozbędę za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 09.08.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Dziekipotrzebuje i taka i taka - z jednej strony budynku musimy jeszcze zniwelowac teren. Pisze wiec juz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 09.08.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Dzieki potrzebuje i taka i taka - z jednej strony budynku musimy jeszcze zniwelowac teren. Pisze wiec juz na priv Do sadzenia to nie oddam ale tą drugą gratis i w każdej ilości - według ekipy, która ostatnio brała to tak przynajmniej z 10 wywrotek jeszcze tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.08.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 A po ile chodzi w Bydgoszczy ziemia czarna za wywrotkę? W Toruniu to ok. 350 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 10.08.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 to zalezy gdzie ta ziemia jedzie - tzn jak daleko za miasto. Ziemia swoja droga, transport swoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.08.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 A po ile chodzi w Bydgoszczy ziemia czarna za wywrotkę? W Toruniu to ok. 350 zł... U nas nie, nam przywieźli za 350 zł i znajomym z całkiem innej strony Torunia też... No chyba, że bardzo daleko - np. 30 km lub więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 10.08.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 miał ktoś zakładaną POŚ z firmy Alfa-Tech możecie mi cos o niej powiedzieć podobno w Murowańcu nie jedną już zrobił Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts