mkkafe 10.08.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Nam Alfatech zakladali w kwietniu 2008Profesjonalnie, maja pojecie o tym co robia. Rury byly ukladane z poziomica w reku, kilkakrtonie wyciagane i ukladane od nowa...Naprawde polecam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rdk_bdg 10.08.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam mam pytanko macie jakiś dobry pomysł na wykończenie garażu? Potrzebuje jakiegoś tynku szlachentego lub żywicy (w miare tanio) w celu zabezpieczenia ścian w garażu. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 10.08.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Nam Alfatech zakladali w kwietniu 2008 Profesjonalnie, maja pojecie o tym co robia. Rury byly ukladane z poziomica w reku, kilkakrtonie wyciagane i ukladane od nowa...Naprawde polecam!! Nam rowniez zakladal Alfatech. Pierwsze wrazenie nie bylo najlepsze - wlasciciel do pomocy mial 2 chloptasi, ktorzy jedyne co potrafili, to klac i udowadniac sobie nawzajem, kto jest w tym lepszy Poza tym spoznil sie z robota pare tygodni, bo mial "strasznie napiety grafik", ale akurat nie byl to dla nas problem. Tak czy siak w koncu POS zamontowali i widac bylo, ze wiedza, o co w tym chodzi. Wszystko dziala bez zarzutu od roku. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 10.08.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 to zalezy gdzie ta ziemia jedzie - tzn jak daleko za miasto. Ziemia swoja droga, transport swoja ...koparkowy do ładowania swoją dorgą, a za wszystko wychodzi niezła sumka Znajomy brał czarnoziem po 450zł, ale jaki tonaż nie pamiętam, kojarzę, że jest to największa przyczepa z możliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 10.08.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Kochani posadzki ma nam robic P. Katafiasz (polecany na tym forum). Braliscie tez od Niego piasek i cement i inne materiały czy sami sobie załatwiliscie i było ok? Bo podał mi cene np za piasek na posadzke i troszke mnie ona powaliła- a moze On ma jakis przecudowny ten zwirek i dlatego takie posadzki wychodza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 10.08.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Mamy do wydania abisynkę. Używana, ale działa. Oraz hydrofor, którego używaliśmy do zaciągnięcia wody ze studni. Plastikowy pojemnik na wodę jest nieszczelny, ale może ustrojstwo tak czy inaczej komuś się przyda? U nas zajmuje tylko miejsce. Te dwie rzeczy oddamy zupełnie za free, a za rozsądną cenę - budowlaną skrzynkę elektryczną bez licznika. Zdjęcia skrzynki zamieszczaliśmy wcześniej na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 10.08.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Kochani posadzki ma nam robic P. Katafiasz (polecany na tym forum). Braliscie tez od Niego piasek i cement i inne materiały czy sami sobie załatwiliscie i było ok? Bo podał mi cene np za piasek na posadzke i troszke mnie ona powaliła- a moze On ma jakis przecudowny ten zwirek i dlatego takie posadzki wychodza? wzielam piasek bo mial dobra cene. Sam obliczyl ilosc. Cement bralam z Wodanu na Skosnej bo cena byla zdecydowanie lepsza. obie ilosci podal Pan K. Zabraklo tego i tego. O 15-stej. Na juz cement mogla przywiezc tylko jedna hurtownia - ich zaprzyjazniona - po zabojczej cenie i bez faktury. coz bylo robic - wylewki sie przeciez robily...wzielam ten cement przeplacajac. Polecam kupic te rzeczy samemu. Choc piasek moze nie bo potem bedzie krecil nosem ze nei taki - a tak juz mnie to nei obchodzilo. a cene mial normalna. Tak ogolnie polecam Pana K z wyjatkiem tego wlasnie watku z materialami. Aaaa - i tasme do izolacji scian wzielismy od niego - nie dosc ze gorsza - ciensza czy nizsza, juz nie pamietam - to o wiele drozsza niz w Castoramie. To takie niespodzianki juz przy placeniu po robocie wyszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosia555 10.08.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Czym wykończyliście kotłownię i w jakiej kolejności ? Chciałem najpierw położyć płytki, potem rurki, ale hydraulik mówi, że odwrotnie. Nie do końca sobie wyobrażam jak można będzie później płytki pod rurki wciskać i w rozterce jestem A może coś zamiast płytek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 11.08.2009 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Kochani posadzki ma nam robic P. Katafiasz (polecany na tym forum). Braliscie tez od Niego piasek i cement i inne materiały czy sami sobie załatwiliscie i było ok? Bo podał mi cene np za piasek na posadzke i troszke mnie ona powaliła- a moze On ma jakis przecudowny ten zwirek i dlatego takie posadzki wychodza? Brałem i piasek i cement bo akurat byłem zabiegany i nie miałem czasu sam załatwiać. Piasek miał znośną cenę a cement trochę droższy niż ja zazwyczaj kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 11.08.2009 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Aaaa - i tasme do izolacji scian wzielismy od niego - nie dosc ze gorsza - ciensza czy nizsza, juz nie pamietam - to o wiele drozsza niz w Castoramie. Albo jedno i drugie Ja kupiłem taśmę z ICMarketu (wysoka 15cm, grubość 8mm, z "fartuchem") po 93 grosze metr. Zwykła bez fartucha jest po 77gr/m - cena znacząco niższa w porównaniu z marketowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 11.08.2009 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Czym wykończyliście kotłownię i w jakiej kolejności ? Chciałem najpierw położyć płytki, potem rurki, ale hydraulik mówi, że odwrotnie. Nie do końca sobie wyobrażam jak można będzie później płytki pod rurki wciskać i w rozterce jestem A może coś zamiast płytek ? Zdecydowanie wpierw płytki - hydraulik boi się aby ich nie uszkodzić czyli nie narobić zbędnych dziur. Ty decydujesz kiedy i co robisz w swoim domu a nie hydraulik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.08.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Kochani posadzki ma nam robic P. Katafiasz (polecany na tym forum). Braliscie tez od Niego piasek i cement i inne materiały czy sami sobie załatwiliscie i było ok? Bo podał mi cene np za piasek na posadzke i troszke mnie ona powaliła- a moze On ma jakis przecudowny ten zwirek i dlatego takie posadzki wychodza? Brałem i piasek i cement bo akurat byłem zabiegany i nie miałem czasu sam załatwiać. Piasek miał znośną cenę a cement trochę droższy niż ja zazwyczaj kupowałem. Sami załatwiliśmy pisek i oczywiście mu się nie podobał mimo, że był też z Wojdala. Za to (złośliwie) sprzedał nam cement drożej niż wszędzie. A posadzki jak posadzki, żadne tam cudowne. normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majcher 11.08.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Czym wykończyliście kotłownię i w jakiej kolejności ? Chciałem najpierw położyć płytki, potem rurki, ale hydraulik mówi, że odwrotnie. Nie do końca sobie wyobrażam jak można będzie później płytki pod rurki wciskać i w rozterce jestem A może coś zamiast płytek ? Nie wiem jaka "powinna" być kolejność, ale mój spes od c.o. powiedział, że wejdzie do kotłowni montować piec dopiero jak będą położone płytki i tynki (gładzie). Oprócz układania rurek w ścianach i kucia w kafelkach chciał uniknąć problemu kurzu i brudu jaki osadziłby się na piecu gdyby po zainstalowaniu dopiero robić wykończeniówkę. Poza tym mam piec gazowy, który wisi i to też w znacznym stopdniu utrudniłoby prace wykończeniowe. Myślę zatem, że jednak najpierw powinny być płytki i malowanie (ewentualne gładzie) a potem montaż piecia i instalacji c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majcher 11.08.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Szukam namiarów na drewno kominkowe z okolic Bydgoszczy. Jaka jest średnia cena za m3 np. pociętej brzozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 11.08.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Kochani posadzki ma nam robic P. Katafiasz (polecany na tym forum). Braliscie tez od Niego piasek i cement i inne materiały czy sami sobie załatwiliscie i było ok? Bo podał mi cene np za piasek na posadzke i troszke mnie ona powaliła- a moze On ma jakis przecudowny ten zwirek i dlatego takie posadzki wychodza? Brałem i piasek i cement bo akurat byłem zabiegany i nie miałem czasu sam załatwiać. Piasek miał znośną cenę a cement trochę droższy niż ja zazwyczaj kupowałem. Sami załatwiliśmy pisek i oczywiście mu się nie podobał mimo, że był też z Wojdala. Za to (złośliwie) sprzedał nam cement drożej niż wszędzie. A posadzki jak posadzki, żadne tam cudowne. normalne. Piasek i dodatki on, cement ja - taki podział zasugerował i tak zrobiliśmy. Odniosłem wrażenie, że na dodatkach to oni przycinają, bo tylko tu mają pole do dorobienia na boku jako pracownicy. U mnie próbowali doliczyć 240zł za dylatacje, a używali mojej, którą kupiłem w Castoramie i za krążek 50m płaciłem chyba cos około 20zł - 240zł to przegięcie. A jak wyszły posadzki to zobaczymy za parę lat, oby nie wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.08.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Choc piasek moze nie bo potem bedzie krecil nosem ze nei taki - a tak juz mnie to nei obchodzilo. a cene mial normalna. No właśnie u nas na piasek kręcił nosem, że nie taki, że śmaki. Ale tylko dlatego, że nie daliśmy mu zarobic. A chciał jeszcze 100 % więcej jak my zapłaciliśmy. Taśmę sami kupowaliśmy. Facet taki nie tego - trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.08.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Kochani posadzki ma nam robic P. Katafiasz (polecany na tym forum). Braliscie tez od Niego piasek i cement i inne materiały czy sami sobie załatwiliscie i było ok? Bo podał mi cene np za piasek na posadzke i troszke mnie ona powaliła- a moze On ma jakis przecudowny ten zwirek i dlatego takie posadzki wychodza? Brałem i piasek i cement bo akurat byłem zabiegany i nie miałem czasu sam załatwiać. Piasek miał znośną cenę a cement trochę droższy niż ja zazwyczaj kupowałem. Sami załatwiliśmy pisek i oczywiście mu się nie podobał mimo, że był też z Wojdala. Za to (złośliwie) sprzedał nam cement drożej niż wszędzie. A posadzki jak posadzki, żadne tam cudowne. normalne. Piasek i dodatki on, cement ja - taki podział zasugerował i tak zrobiliśmy. Odniosłem wrażenie, że na dodatkach to oni przycinają, bo tylko tu mają pole do dorobienia na boku jako pracownicy. U mnie próbowali doliczyć 240zł za dylatacje, a używali mojej, którą kupiłem w Castoramie i za krążek 50m płaciłem chyba cos około 20zł - 240zł to przegięcie. A jak wyszły posadzki to zobaczymy za parę lat, oby nie wcześniej. Ja uważam że na wszystkim chcą zarobic. A to jest nieuczcciwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.08.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Osoby które mają POŚ: kamyczki do tego POŚ gdzie wykonawca kupował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 11.08.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Jaki jest teraz orientacyjny koszt ułożenia płytek klinkierowych na cokole domu? Chciałabym też położyć płytki gresowe na tarasie i też nie orientuję się jaki może to być koszt? Jeżeli ktoś coś wie, proszę o informację i namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 11.08.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Czesc, Pare stron temu bylo troche o kosztach zuzycia pradu. Wlasnie dostalem pierwsza fakture za "normalny" prad (nie budowlany) i chcialem do tamtej dyskusji dodac jedynie, jakie sa (w moim przypadku) roznice w oplatach za prad przy taryfie weekendowej G12W (taka wybralem) a zwykla G11. Byc moze komus sie przyda przy wyborze taryfy dla siebie. Po dokladnym przeanalizowaniu rachunku roznica w kosztach zuzycia kWh wynosi 30% na korzysc G12W. Jedyny skladnik staly (niezalezny od zuzycia), ktory przy G12W jest drozszy (dokladnie o 8,42 PLN) to "składnik stały stawki sieciowej", ale nawet po jego uwzglednieniu G12W wychodzy lepiej. Zuzylem w ciagu m-ca dokladnie 200 kWh: 71 w taryfie dziennej i 129 w nocno-weekendowej. Oczywiscie oplacalnosc danej taryfy zalezy od sposobu zuzywania pradu. A wiec:- nie ogrzewamy wody pradem,- zmywarke i pralke ustawiamy na prace w tanszej taryfie (po 21.00). Pozdrawiam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts