Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wokół wszyscy sąsiedzi mają Tepsę.

Dogadaj się z sąsiadem kupcie wspólnie szybką neostradę, podzielcie się kosztami i niech ci udostępni net bezprzewodowo i już.

A telefon? Czy jest ci aż tak bardzo potrzebny stacjonarny telefon? Jak już będzie net to możesz założyć sobie voip-owy np. "tlenofon" i po zawodach.

A za jakiś czas tepsa sama przyjdzie w łaskę, żebyś wykupiła u nich tel. a wtedy im powiesz "brak możliwości technicznych" :wink:

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wokół wszyscy sąsiedzi mają Tepsę.

Dogadaj się z sąsiadem kupcie wspólnie szybką neostradę, podzielcie się kosztami i niech ci udostępni net bezprzewodowo i już.

A telefon? Czy jest ci aż tak bardzo potrzebny stacjonarny telefon? Jak już będzie net to możesz założyć sobie voip-owy np. "tlenofon" i po zawodach.

A za jakiś czas tepsa sama przyjdzie w łaskę, żebyś wykupiła u nich tel. a wtedy im powiesz "brak możliwości technicznych" :wink:

na telefonie w ogóle mi nie zależy, właściwie nie używam stacjonarnego. Trzymałam go tylko ze względu na perspektywę przeniesienia. Dzięki za radę, może faktycznie jest to jakieś rozwiązanie?

a ja poszukuje chetnego na wspolny zakup szamb betonowych, zeby

podzielic sie kosztami transportu :].

Mozecie polecic jakas firme / producenta?

Im blizej Bydgoszczy, tym oczywiscie lepiej.

Okolice Radomia wygladaja na "szmbiarskie zaglebie" ;).

Opinie o tamtejszych firmach sa na forum zroznicowane,

trudno wiec samemu, w ciemno nie "wdepnac".

Wlos sie jezy kiedy czytam opinie np. o firmie SAŁEXPO...

A mobilnego internetu się boje, bo korzystałam z niego podczas wakacji i nie ma porównania. A że u nas nawet przez telefon trudno gadać, bo zrywa rozmowy, nie wiem, jak by było z netem. Wokół wszyscy sąsiedzi mają Tepsę.

A orange freedom pro?

http://www.orange.pl/portal/map/map/internet_promotions?articleId=4109467

Ja również w podobnym temacie, poszukuej sprawdzone studio mebli kuchennych lub stolarza z Bydgoszczy lub Torunia. Możecie mi kogośpolecic?

Witaj.

Ja jestem z Inowrocławia, a meble robiła mi firma z Torunia. Naprawdę jestem bardzo zadowolona. Firma MK-MEBLE z Chrobrego 135-137, tel. 510183222. Gorąco polecam. Termin na pomiar króciutki, potem czekałam ok 5 tyg, przyjechali, zamontowali, bardzo dokładni. Cena też super. A szukałam długo.

Ja jeszcze w temacie TP SA. Tak się składa, że mam bliski kontakt z firmą, chociaż nie jestem pracownikiem TP. Sam bardzo chciałem neostradę i nie udało się. Wszystko rozbija się o to, że w ramach wojny między operatorami TP niechętnie udostępniała swoją sieć i dostawała kary od UKE. Chcąc udowodnić, że bez TP polska telekomunikacja padnie wstrzymali na ten rok wszelkie inwestycje. Nie wolno wybudować nawet 20 m kabla (tak ja miałem). Jak widać poskutkowało i w zeszłym tygodniu podpisali porozumienie w efekcie którego UKE anuluje wszelkie kary a TP podłączy nowych 1,6 mln nowych użytkowników szerokopasmowego internetu w najbliższych latach. Jest zatem nadzieja na wznowienie inwestycji (pewnie najpierw pójdą do realizacji duże inwestycje) i zapowiadają znaczny spadek cen neostrady.

Na razie chyba najlepsi są lokalni providerzy.

Ja również w podobnym temacie, poszukuej sprawdzone studio mebli kuchennych lub stolarza z Bydgoszczy lub Torunia. Możecie mi kogośpolecic?

Ja mam kuchnię z poznańskiego Bergmana. Mogłabym trochę ponarzekać, bo montażyści dojeżdżają z Poznania i to dojeżdżanie tak sobie im wychodzi, ale są za to naprawdę super. bardzo dokładni i kompetentni. Przy tym sympatyczni. Polecam. Same meble przywożą bardzo dokładnie zapakowane, w kawałkach oczywiście i kazdy kawałek, każda niemal deseczka jest osobno i starannie pakowana, byłam w szoku. Jakość mebli wydaje się bardzo dobra, choć o tym pewnie więcej będę mogła powiedzieć za jakiś czas ;) Co do terminów to nie wiem, bo my zaczęliśmy planować chyba w marcu, zamawialiśmy w maju a montowali nam w sierpniu, ale to był rytm podyktowany przez nas, nie przez nich. Nie wiem, ile trzeba by było czekać, gdybym chciała zamówić i jak najszybciej dostać...

Ja jeszcze w temacie TP SA. Tak się składa, że mam bliski kontakt z firmą, chociaż nie jestem pracownikiem TP. Sam bardzo chciałem neostradę i nie udało się. Wszystko rozbija się o to, że w ramach wojny między operatorami TP niechętnie udostępniała swoją sieć i dostawała kary od UKE. Chcąc udowodnić, że bez TP polska telekomunikacja padnie wstrzymali na ten rok wszelkie inwestycje. Nie wolno wybudować nawet 20 m kabla (tak ja miałem). Jak widać poskutkowało i w zeszłym tygodniu podpisali porozumienie w efekcie którego UKE anuluje wszelkie kary a TP podłączy nowych 1,6 mln nowych użytkowników szerokopasmowego internetu w najbliższych latach. Jest zatem nadzieja na wznowienie inwestycji (pewnie najpierw pójdą do realizacji duże inwestycje) i zapowiadają znaczny spadek cen neostrady.

Na razie chyba najlepsi są lokalni providerzy.

A też słyszałam, że się dogadali, ale czy to może mi pomóc w najbliższym czasie, tego nie wiem. Póki co muszę "sama zainwestować" ;)

witam szanownych inwestorów, z kolejną prośbą się zwracam...poszukuję kafelkarza z polecenia, który zna się na układaniu kafelków, robotę robi bez pośpiechu a solidnie..., rzetelnie..., precyzyjnie...i estetycznie, zaznaczam, że nie musi być najtańszy....z góry serdecznie dziękuję za podpowiedzi,

Wtam. Zastanawiam się nad architektem wnętrz który przygotowałby projekt aranżacji parteru, czy ktoś korzystał z usług architekta możecie kogoś polecić i ile taki projekt mógłby kosztować. byłabym wdzięczna za pomoc. pozdrawiam

Skontaktuj się z forumową Inez2007 na pewno pomoże :D

witam szanownych inwestorów, z kolejną prośbą się zwracam...poszukuję kafelkarza z polecenia, który zna się na układaniu kafelków, robotę robi bez pośpiechu a solidnie..., rzetelnie..., precyzyjnie...i estetycznie, zaznaczam, że nie musi być najtańszy....z góry serdecznie dziękuję za podpowiedzi,

Maciej Dąbrowski

603674626

Pozdrawiam,

Michal

Witam wszystkich budujących jak tych którzy mają to już za sobą :)

Ja z małżonką mamy zamiar dopiero wystartować na wiosnę 2010 :) ... najważniejsze już jest czyli działka . Mieści się ona w Prądkach między Przyłekami a Zielonką .

Pozdrawiam

Maciej Dąbrowski

603674626

Pozdrawiam,

Michal

dzięki z góry...jak poprawki obecnego kafelkarza będą niezadowalające to następną łazienkę i dodatkowe prace zlecimy panu z Twojego polecenia...pozdrawiam