meehowy 27.11.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 No to nie poszło. Kolega nie odezwał się ponownie, tak jak się umawiał, a telefonu nie odbiera. Wieczorem znalazłam inną ekipę. No i prawidlowo. Nie wiem, co to za "kolega", ale jak nie chcial to nie Jak podloga bedzie lezala, to poprosze o zdjecia koniecznie!! Powodzenia, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 27.11.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Witam, Budowe rozpoczalem w tym roku, jest to inwestycja na kilka lat - gospodarczo. Perspektywa umowy na prad budowlany przez 10lat nie bardzo mi sie widzi. Pomyśl nad generatorem prądotwórczym - szukałem dla siebie. Za 2kzł można coś przydatnego wyrwać (nowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 27.11.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 ja slyszalem ze trzeba postawic altanke zglosic podlaczenie prondu zwyklego i potem rozpoczac budowe domu .....ale ile jest w tym prawdy ?? tez tak słyszałam- tak mi tez mowiła pani z enea nakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 27.11.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 [...] Do tej pory myślelismy o solbet 42, ale nasz pan budowlaniec powiedział że równie dobry jest 36. [...] Jeżeli "pan budolaniec" proponuje jakieś zmiany w stosunku do projektu to pytaj o ile bedzie taniej na robociźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 28.11.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Budowlaniec to nasz znajomy i właściwie próbujemy wspólnie iść w stronę 'taniej'. Chociaż dziś wlyali ławy (wygląda świetnie) ale koszt betonu : 23 m...5800 zł!!! I na tym nie koniec bo mamy mieć ponoć płytę wylaną a to kolejny koszt następnych 23m.. powiedzcie czy płyta jest konieczna? Jeszcze nie pytałam majstra ale chętnie bym ominęła ten wydatek (szczerze mówiąc 6 tysięcy to dla nas fortuna a miec a nie mieć na tym etapie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 30.11.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Jeżeli ma być wylana płyta pod cały budynek to zupełnie nie rozumiem po co zostały wykonane ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 30.11.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 moze chodzi o chudziak twojemu majstrowi ale to mozna zrobic z taniego betonu zapytaj sie go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 30.11.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Jeśli idzie o chudziak to nie należy tego nazywać "płytą".Po za tym jeśli już chudziak to wpierw należy wykonać kanalizację oraz wprowadzić rurę osłonową, przez którą zostanie wprowadzone przyłącze wodociągowe.Poprawniej byłoby jeszcze ułożyć rurę osłonową, przez którą zostanie wprowadzony przewód zasilający w energię elektryczną. No chyba, że ta będzie napowietrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 01.12.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 moze chodzi o chudziak twojemu majstrowi ale to mozna zrobic z taniego betonu zapytaj sie go Dziś pogadam o tym z majstrem odnośnie tego co to ma byc: chudziak czy co. I namówię go żeby przemyślał tańsze rozwiązanie jeśli takie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 01.12.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Słuchajcie jeśli znacie kogoś kto chce kupić mieszkanie ... bo mam jedno na zbyciu Lokalizacja: Szwederowo- Wały Jagielońskie. Link do fotek: http://picasaweb.google.pl/papuch111/NowodworskaMail?feat=directlink może udałoby się bez agencji. pozdrawiam pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 01.12.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Budowlaniec to nasz znajomy i właściwie próbujemy wspólnie iść w stronę 'taniej'. Chociaż dziś wlyali ławy (wygląda świetnie) ale koszt betonu : 23 m...5800 zł!!! I na tym nie koniec bo mamy mieć ponoć płytę wylaną a to kolejny koszt następnych 23m.. powiedzcie czy płyta jest konieczna? ...) O jakiej płycie piszesz? Jeśli mowa o płycie fundamentowej, na której stanie dom i która jednocześnie jest posadzką, to niezwłocznie wyrzuć budowlańca na zbity pysk! Płyta jest znakomitą alternatywą dla fundamentu, oszczędza wiele czasu i pracy, ale musi być zaprojektowana, uzbrojona i mieć przygotowany grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magak 02.12.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Pewnie chodzi o chudziak, bo na zdjęciach widać zalane ławy. Bardzo dużo poszło tego betonu w ławy. Ja mam płytę fundamentową o grubości 20cm, ok. 140m2 i betonu poszło 29m3 B20, ale nie potrzeba już chudziaka i wylewki. Naprawdę ekonomiczne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 02.12.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam wszystkich sąsiadów z Murowańca i oczywiście wszytkich forumowiczów Mam prośbę,muszę zdecydować się na internet.Możecie mi coś poradzić? Skąd macie, jaki przesył i jaka cena? Dzięki z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikjola1 02.12.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam wszystkich gorąco w te zimne dni . Poszukuję dobrego fachowca do schodów drewnianych. Jeśli mogę prosić to poleccie mi kogoś. Schody nowoczesne. Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam mikjola1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARAG 02.12.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 witam. jesteśmy na etapie wybierania dachówki i okien. 1)gdzie dostanę najtaniej dachówkę ceramiczną? na razie wygrywają białe błota nad cekpolem ale może jest jeszcze gdzieś taniej, proszę o pomoc 2) Okna- zrobiłam wycene w m&s ale wybierałam najdroższe mąż nie chce się na taką cenę zgodzić i dla porównania przedstawiił mi o 4 tyś tańszą wycenę w carpenterze, najprostrze dwukolorowe ( coprawda cena samych okien jest prawie taka sama ale carpenter dał 40 % rabatu m&s tylko 12). Pytanie jednak dotyczy tego co sądzicie o carpenterze? jutro i tak poproszę o tańszy odpowiednik w m&s, kieruje się waszymi komentarzami ze jesteście zadowoleni z m&s. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 03.12.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 witam. jesteśmy na etapie wybierania dachówki i okien. 1)gdzie dostanę najtaniej dachówkę ceramiczną? na razie wygrywają białe błota nad cekpolem ale może jest jeszcze gdzieś taniej, proszę o pomoc 2) Okna- zrobiłam wycene w m&s ale wybierałam najdroższe mąż nie chce się na taką cenę zgodzić i dla porównania przedstawiił mi o 4 tyś tańszą wycenę w carpenterze, najprostrze dwukolorowe ( coprawda cena samych okien jest prawie taka sama ale carpenter dał 40 % rabatu m&s tylko 12). Pytanie jednak dotyczy tego co sądzicie o carpenterze? jutro i tak poproszę o tańszy odpowiednik w m&s, kieruje się waszymi komentarzami ze jesteście zadowoleni z m&s. Pozdrawiam Carpenter - OKNA - nic nie mogę powiedzieć, ale DRZWI (wewnętrze i zewnętrzne) - duże TAK, Okna - w moim wypadku rozważano przede wszystkim M&S i OknoPlast Kraków (wygrała żona i OknoPlast) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARAG 03.12.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 byłam dziś na wycenie w m&s poprosiłam o wycenę zwykłych okien żyby było porównanie z carpenterem i niestety są dużo droższe. w carpenterze cena wynosiła 7 z hakiem a w m&s prawie 10 z hakiem. no to już jest różnica. a jesteś zadowolony z okno plastu? mój znajomy mówił ze im duże okno jednoskrzydłowe się wygina ( za słabe wzmocnienie) chyba jednak wygra carpenter bo razem okna+ brama+ drzwi zewnętrzne u nich wyniesie 13 tyś a w m$s ten sam "komplet"16500 Sama nie wiem. czekam jeszcze na wasze podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 03.12.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 witam. jesteśmy na etapie wybierania dachówki i okien. 1)gdzie dostanę najtaniej dachówkę ceramiczną? na razie wygrywają białe błota nad cekpolem ale może jest jeszcze gdzieś taniej, proszę o pomoc +48525819696 izo-hurt zielonka zadzwon tam i spytaj o cene dachowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARAG 03.12.2009 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Dziękuję napewno zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 04.12.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Pewnie chodzi o chudziak, bo na zdjęciach widać zalane ławy. Bardzo dużo poszło tego betonu w ławy. Ja mam płytę fundamentową o grubości 20cm, ok. 140m2 i betonu poszło 29m3 B20, ale nie potrzeba już chudziaka i wylewki. Naprawdę ekonomiczne rozwiązanie. Ławy niestety wg projektu 40/60 cm a po przedłużeniu domu względem projektu i dodaniu podwójnego garażu ... tak wyszło. Teraz mamy dać piach do środka, ubić gada, i zalać tym kolejnym betonem czyli wychodzi ze chudziak. Ale pójdzie ok 16 m3 na to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts