amj2 30.03.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 OKi Tak się pytam bo sprawdzam wszystkie warianty: Solbet "42" bez ocieplenia czy "30" z ociepleniem. OCIEPLENIOWCY rzucają od 21 do 30 zł. za robociznę. a z materiałem od 50 do 70 zł. za metr2. Jakby nie patrząc 1W wyjdzie taniej ale zawsze jest to ale... PS. Za ten grzejnik to bym: ucięła ręce, zabiła i jeszcze do sądu podała. Ja wogóle nie jestem jakimś zwolennikiem styropianu, choć sam go mam To takie troche robienie z domu termosu. Wszędzie kombinuje sie a to zdrowe a to nie zaszkodzi, a to ekologiczne i na koniec całość obkładamy "plastikiem". Myślę że gdyby póltora roku temu SOLBET miał "42" to byśmy z żoną poszli w stronę ściany jednowarstwowej. 42cm to już jest naprawdę kawał muru. A współczynnik przenikania? To są już naprawdę ułamki dla przeciętnego zjadacza chleba bez większego znaczenia. W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 30.03.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 amj2 a co sądzisz o SILCE? Dużo ludzi z tego buduje, tyle że tu już obowiązkowo musi być ocieplenie.Ale napisz co sądzisz o tym materiale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.03.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Witam wszystkich forumowiczów! Dopiero teraz znałazłam grupę bydgosko-toruńską....gapa jestem... My jesteśmy na etapie zamiany działki i wybierania projektu. Chcemy sprzedać działkę w Złotorii (KTOŚ CHĘTNY??TROCHĘ NAM SIĘ SPIESZY) i kupić tańszą w innym miejscu (mamy już zarezerwowaną) a z różnicy pokryć całą biurokrację wraz z projektem, przyłączami i być może zostanie trochę na fundamenty. Chciałabym Was prosić o krytyczne spojrzenie na projekt jaki z mężem wybraliśmy. Jest to kanadyjka ze "stajni" muratora http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=361&IdKolekcji. Chcemy tu wprowadzić trochę zmian: obniżyć budynek o jeden pustak, bo jest wysoki(2,87m), obciąć dach bo za dużo wystaje poza obrys budynku (1,3m)i tworzą się duże podcienie. Pomieszczenie gospodarcze podzielimy na 2/3 kotłownia z wejściem z boku domu, kotłownia na paliwo stałe:1/3 mała spiżarka. Przeniesiemy kominek w miejsce gdzie w projekcie jest liczba"8" takie rozdzielenie kuchni i salonu. W kuchni zrezygnujemy ze spiżarki, bo przejście do pokoju byłoby wąskie jak w bloku. Dlaczego tak mało ludzi wybiera takie domy? Czy z nami jest coś nie tak, że tak bardzo nam się on podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 31.03.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Dla mnie domek fajowy!! Najważniejsze żeby podobał się inwestorowi!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 31.03.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 kusi powiem szczerze najbardziej podobają nam się domy partrowe, bungalowy, nie trzeba latać po schodach, wszytsko jest na jednym poziomie. Wasz projekt też nam się podoba. Co prawda inny układ niż w większości domów, ale fajnie wygląda. W niewielu miejscach w Polsce są takie plany zagospodarowania żeby można było zrobić taki dach tzn. o małym nachyleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza2004 31.03.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 witam czy ktos nie dostał obiecanych danych dobrych fachowców. Ja dostałam - DZIĘKUJĘ BARDZO - i wysłałam do TASIJA Witam Ja też poproszę o namiary na fachowców. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 01.04.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 witam czy ktos nie dostał obiecanych danych dobrych fachowców. Dziękuję ślicznie na namiary. Dostałam na priva. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 01.04.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Tasija proszę o namiar na beton B20 .... Najlepszy jakościowo i cenowo beton B10 i B20 + super miła obsługa (dostałam beton na krechę, bo nie miałam jeszcze uruchomionego kredytu) + dowóz na dokładną godzinę THOMAS-BETON ul. Fordońska 246. Tel: 052/32-99-010. Tylko trzeba sie dogadać dokładnie odnośnie ceny za pompę(ilość km), bo pompa przyjeżdża z innej firmy. NIE KORZYSTAJCIE z firmy KOMPLEKS-BUD !!!!!!!!!!!!! w Srebrnicy koło Koronowa !!!. Zachęcają do kupna troche niższą ceną, a beton robią OSZUKANY !!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 01.04.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Witam wszystkich budujących, Bardzo proszę o radę: 1.szukamy dobrej i sprawdzonej hurtowni mat. budowlanych. Zdecydowanie polecam PIEC-MAT-BUD ul. Ołowiana 21-23 tel: (052)324-92-31 Do tej pory kupowałam u nich WSZYSTKO !!! (poza betonem B10 i B20 z gruchy, piachem i deskami na szalunek) od zbrojenia w ławach fundamentowych po bloczki fundamentowe,dysperbity, styropian...itp. i pustaki na ściany z SOLBETU. Jak jesteś ich stałym klientem, możesz już płacić przelewem, dają Ci inne, lepsze rabaty (SPRAWDZAŁAM w innych hurtowniach) Dzwonisz - zamawiasz towar telefonicznie - towar dowożą błyskawicznie na budowę w dniu kiedy sobie życzysz (majster sprawdza ilość) - odbierasz fakturę na budowie i płacisz przelewem (tyle że zawsze w terminie) POLECAM ! A super jakościowo piach dostaniesz w : FIRMA USŁUGOWO-HANDLOWA ZBIGNIEW MAGIEROWSKI, ŻOŁEDOWO UL. BYDGOSKA 61 Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.04.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 TASIJA ale fajowo że wróciłaś! Tęskniłaś za nami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sono 01.04.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Prosze Was o namiary na kierownika budowy. Jezeli macie wlasnego godnego zaufania jezeli chodzi o znajomosc budowlanki, to moze ktos poleci go nam. Chcemy zaczac budowe po Swietach Wielkanocnych w Bydgoszczy-Fordonie. Pozdrawiam wiosennie sono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 01.04.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 TASIJA ale fajowo że wróciłaś! Tęskniłaś za nami??? Jaaasne że tęskniłam Wróciłam po 3 dniach...od razu na działeczkę ( no..sprostowanie... na 10 minut rzuciłam się na kompa ) Mamy wianuszek na dachu!!! http://www.republika.pl/sorkawyspa/z/wianek.jpg Fotka jeszcze ciepła 4 godziny pakowaliśmy w wory różne śmieci...z całej zimy ...(te widoczne na fotce również )Wróciliśmy 2 godziny temu... Wszystkie gnatki mnie bolą po tej "porządnickiej" gimnastyce...ale zaraz ładniej sie zrobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 01.04.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Dlatego głównie szukam cieśli z doświadczeniem w takim dachu http://www.dobredomy.pl/?id_project=49 Bardzo proszę o namiary: murarzy a przede wszystkim cieśli. pozdrawiam Mail: [email protected] Wydrukowałam rzut waszego dachu i podrzuciłam naszej ekipie od ciesielki... Uśmiechnęli się i powiedzieli, że to jest prosta kopertówka z trzema wykuszmi... robią o wiele bardziej skomplikowane...a takie proste dachy jak w naszym domku...robią sporadycznie...Jak chcesz dam Ci namiary na nich, a oni podadzą Ci kilka adresów, gdzie sobie zobaczysz zrobione przez nich dachy (identyczne jak u Ciebie w projekcie !). Ta firma jest na rynku od poczatku lat 80-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 02.04.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 amj2 a co sądzisz o SILCE? Dużo ludzi z tego buduje, tyle że tu już obowiązkowo musi być ocieplenie. Ale napisz co sądzisz o tym materiale? Właściwie to nic nie sądzę. Nie braliśmy "na poważnie" tego materiału, więc specjalnie go nie "rozgryzałem". Z tego co kojarzę to dosyć wymagająca pod względem dokładności cegła dla murarzy-szcególnie pierwsze poziomy, żeby następne nie szły krzywo. A poza tym to się można nieżle jej nadźwigać... W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.04.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Syfon8 ale ta twoja Kaska ma dar przekonywania Tasija witaj po przerwie RobertES jak tam twoj daszek nad wejsciem, bo go ani widu ani slychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.04.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Jest to kanadyjka ze "stajni" muratora http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=361&IdKolekcji. Chcemy tu wprowadzić trochę zmian: obniżyć budynek o jeden pustak, bo jest wysoki(2,87m), obciąć dach bo za dużo wystaje poza obrys budynku (1,3m)i tworzą się duże podcienie. To nie jest kanadyjka, bo wtedy sciany tez byly by drewniane, wiem co o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dosia1 03.04.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Witam serdecznie dziękuję za inf. o hurtowniach- zarówno za te na forum jak i na priwa.Dosia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 03.04.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Witam po weekendzie. Mam już słup na działce, a we wtorek będzie prąd. Kilka dni dla energetyki i po świętach powinniśmy zacząc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza2004 03.04.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Dlatego głównie szukam cieśli z doświadczeniem w takim dachu http://www.dobredomy.pl/?id_project=49 Bardzo proszę o namiary: murarzy a przede wszystkim cieśli. pozdrawiam Mail: [email protected] Wydrukowałam rzut waszego dachu i podrzuciłam naszej ekipie od ciesielki... Uśmiechnęli się i powiedzieli, że to jest prosta kopertówka z trzema wykuszmi... robią o wiele bardziej skomplikowane...a takie proste dachy jak w naszym domku...robią sporadycznie...Jak chcesz dam Ci namiary na nich, a oni podadzą Ci kilka adresów, gdzie sobie zobaczysz zrobione przez nich dachy (identyczne jak u Ciebie w projekcie !). Ta firma jest na rynku od poczatku lat 80-tych. Witam Wszystkie namiary bardzo chętnie przyjmę!! )) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 03.04.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Wszystkie namiary bardzo chętnie przyjmę!! )) pozdrawiam Wysyłam Ci namiary cieśli na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts