hrhrhr 04.08.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witam, Mam do obłożenia płytkami kotłownie. Ile fachowiec może sobie za coś takiego policzyć. Ściany i podłogi proste, bez wydziwień. Przy okazji macie kogoś sprawdzonego? Mój stary znajomy płytkarz, niestety do października zajęty a brał do tej pory 30 zł za m2. Mogę się wypowiedzieć tylko co do ceny - płacimy 40 od metra, za łazienki 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 05.08.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Czy ktoś zna szklarza w Bydgoszczy lub okolicach który mógłby zrobić takie szybki do drzwi wew?Pytałam w dwóch miejscach i nie chcą mi tego zrobić.Chodzi o frez dookoła i piaskowanie w środku ;-( http://lh3.ggpht.com/_RSNEQunpnbg/TCtQj6yAWqI/AAAAAAAABj8/DTYK1JVhC_o/s400/model-Sl-04-sl-ze-szklem-fazowanym-decormat.jpg" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.p.h.u mirko 05.08.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Zapytaj w Białych Błotach Pan dobrze robi ale nie wiem czy takie coś zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 05.08.2010 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam, Mam do obłożenia płytkami kotłownie. Ile fachowiec może sobie za coś takiego policzyć. Ściany i podłogi proste, bez wydziwień. Przy okazji macie kogoś sprawdzonego? Mój stary znajomy płytkarz, niestety do października zajęty a brał do tej pory 30 zł za m2. Witam. Mi właśnie fachowiec robił płytki w kotłowni za 30zł/m2 ale ma tyle pracy że wpadł w dwa weekendy i zrobił na cacy.Mogę zapytać czy da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 05.08.2010 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Proszę o namiary na sprawdzone ekipy od ociepleń poddaszy.Proszę o poradę odnośnie wełny na poddasze jaka jest najlepsza i może gdzie w bydzi można tanio kupić?Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 07.08.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Prosze was o opinię sklepu internetowegoIntersystem S.C. z ulicy Gradowej w Bydgoszczy? Ktoś tam coś kupił? Cały pakiet pieca Vaillant jest tam tańszy od tego co nam oferuje nasz instal o jakieś 1,500zł - to duża oszczędność, a na grzejnikach zaoszczędzilibyśmy ok 570 zł (można za to dodać jeszcze jeden grzejnik) z kolei na stronie http://www.tukado.pl sklep z Bytomia ma jeszcze pare groszy taniej ale nie oferuje grzejników purmo. Nie wiem co robić.Nie chcę się wkopać z towarem i potem żałować ze kupiłam coś w Polski a przyjechało zupełnie co innego. Ale oszczędność na granicy 2 tyś to nie byle co ;-(co robić....Na oknach dachowych Roto też znalazłam sklep z Krakowa który by przysłał (wysyłka gratis) taniej o 670zł. Jedni mnie trochę straszą (szczególnie instalatorzy) przed kupowaniem w necie a inni twierdzą że nic tylko brać. Co robićccccc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7tonik 07.08.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Ja robię tak: wysyłam mailem do sklepu internetowego prośbę o przedstawienie oferty na dany towar (oczywiście jeśli zakup za większą kwotę). Następnie idę z taką ofertą do lokalnego przedstawiciela i pytam, czy ma konkurencyjną propozycję. Najczęściej jest to skuteczny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 07.08.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam wszystkich.Mam pytanie:Jaką datę wpisać w pierwszej umowie z energetyką jeśli nie mamy jeszcze pojęcia kiedy zaczniemy budować[problemy z warunkami zabudowy]?Jak to było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pazurra 07.08.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam wszystkichNa początku listopada rozpoczynam lanie fundamentów- projekt :Leno z pracowni Archigraph- lokalizacja Górsk. Mam pytanie do wszystkich forumowiczów chętnych do pomocy o:- kwestię toalety- może ma ktoś do oddania/odsprzedaży "przenośnego klopka":)- namiary na firmy od studni wierconych- namiary na firmę wod-kan- namiary na sprawne, solidne i w konkurencyjnych cenach ekipy budowlane- na razie tylko stan 0, jak będzie solidnie dalsze prace- namiary na konkurencyjne betoniarnie- u mnie będzie pewnie ze 40m3 betonu na fundamenty (szerokie ławy bo grunt podmokły;/-interesuję się już również więźbą - jakie polecacie tartaki ze struganą więźbą (większość więźby będzie widoczna dla oka więc musi wyglądać)- może wiecie jaki tartak w regionie oferuje impregnację ciśnieniową?- no i już namiary na dekarzy/cieśli- również fachowych i w konkurencyjnych cenach (dachówka ceramiczna) Będę wdzięczny za każdą odpowiedź na forum ogólnym lub na privPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anuchny 08.08.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam wszystkich Na początku listopada rozpoczynam lanie fundamentów- projekt :Leno z pracowni Archigraph- lokalizacja Górsk. Mam pytanie do wszystkich forumowiczów chętnych do pomocy o: - kwestię toalety- może ma ktoś do oddania/odsprzedaży "przenośnego klopka":) - namiary na firmy od studni wierconych - namiary na firmę wod-kan - namiary na sprawne, solidne i w konkurencyjnych cenach ekipy budowlane- na razie tylko stan 0, jak będzie solidnie dalsze prace - namiary na konkurencyjne betoniarnie- u mnie będzie pewnie ze 40m3 betonu na fundamenty (szerokie ławy bo grunt podmokły;/ -interesuję się już również więźbą - jakie polecacie tartaki ze struganą więźbą (większość więźby będzie widoczna dla oka więc musi wyglądać)- może wiecie jaki tartak w regionie oferuje impregnację ciśnieniową? - no i już namiary na dekarzy/cieśli- również fachowych i w konkurencyjnych cenach (dachówka ceramiczna) Będę wdzięczny za każdą odpowiedź na forum ogólnym lub na priv Pozdrawiam Jestem na podobnym etapie, fundamenty prawdopodobnie we wrześniu, ale mam już studnię - polecam inż. Kalinowski ze Żwirki i Wigury w Toruniu tel. 601677092 - 1100zł za wodę do 10m -szybko, fachowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiJ 08.08.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witamproszę Was o opinię na temat elektryki do domu. Mam już wycenę od polecanego elektryka. Zakres prac:- gniazda, światło, TV, SAT, alarmy, instalacja odgromowa, przygotowanie kabli do bramy, videodomofonu, kamery, kino domowe, wyprowadzenie prądu poza dom, indukcja w kuchni...- prąd i licznik mam już w skrzynce przy działce, trzeba doprowadzić do domu- dom z Solbetu, parterówka, 140m z garażem Proszę o informacje o cenach w rejonie Bydgoszczy za wykonanie kompleksowej usługi, wszystkiego od A do Z. Bez materiału lub z materiałem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 09.08.2010 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Ja robię tak: wysyłam mailem do sklepu internetowego prośbę o przedstawienie oferty na dany towar (oczywiście jeśli zakup za większą kwotę). Następnie idę z taką ofertą do lokalnego przedstawiciela i pytam, czy ma konkurencyjną propozycję. Najczęściej jest to skuteczny sposób Wyobraź sobie że tak zrobiliśmy w przypadku okien i lokalny dealer Roto powiedział że no cóż - on z tego też musi żyć i że to dziwne bo jego firma (Roto) nie ma podpisanych umów ze sklepami internetowymi (?) i że on może jeszcze nam zejść 2 % co robi jakieś 140zł. Więc jeśli ten sklep z Krakowa będzie wiarygony telefonicznie - a dzwoniłam tam 2 razy i miło się gawędziło -to bierzemy towar od nich. pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 10.08.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 7tonik metoda zadziałała z instalatorem! Najpierw cena pakietu pieca była 8000 potem spadła na 7600 a kiedy pokazałam mu że mogę kupić za 6770 to podobno ugadał się z hurtownią na prawie taką sama cenę! Z grzejnikami purmo tak samo! Wystarczy poszperwać w siecie a są efekty!W sumie zaoszczędzimy 2,5 tyś! MOżna zastanawiać się nad kominkiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 10.08.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Super,przed nami też podobne zakupy za jakiś czas:) To w końcu kupiłeś z hurtowni piec? Kominek to teraz u nas temat $%^&*&^%$chcieliśmy taki po prostu kominek,zakładając,że nie będziemy często nim grzać,a teraz już nie wiem jaki chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 10.08.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 W tej 'odchudzonej cenowo' sytuacji zostawimy zakupy pieca i grzejników naszemu instalatorowi - problem z głowy, co do kominka to mam bardzo pozytywny odzew jeśli chodzi o Lazar Westa. To 'podobno' bardzo dobry kominek z płaszem. Facet w firmie grzewczej powiedział żeby nie probować zaoszczędzić (tak planowaliśmy) i zamontowac kominek od razu - bo przy nowym domu to taniej wyjdzie grzanie kominkiem niż LPG (nawet jeżeli kupimy gaz po promocyjnej cenie). Wystraszył nas ze 4000 l gazu pójdzie nam w jeden (pierwszy) sezon.... zatkało mnie więc chyba naginam do lasu po drewno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 10.08.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Okna dachowe Roto weźmiemy prawdopodobnie z netu (koszt dostawy - zero, odbior osobisty możliwy pod Poznaniem - w razie czego blisko) a zaoszczędzimy 700zł! A to już prawie jak tysiąc w kieszeni.... teraz każda złotowka cenna ;-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pazurra 10.08.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Jestem na podobnym etapie, fundamenty prawdopodobnie we wrześniu, ale mam już studnię - polecam inż. Kalinowski ze Żwirki i Wigury w Toruniu tel. 601677092 - 1100zł za wodę do 10m -szybko, fachowo Dzięki wielkie PS- mozna wiedzieć gdzie budujecie? i jaki koszt za fundamenty, ściacny- bo mam kilka wycen ale nie mam jeszcze do czego porównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pazurra 10.08.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam wszystkich Na początku listopada rozpoczynam lanie fundamentów- projekt :Leno z pracowni Archigraph- lokalizacja Górsk. Mam pytanie do wszystkich forumowiczów chętnych do pomocy o: - kwestię toalety- może ma ktoś do oddania/odsprzedaży "przenośnego klopka":) - namiary na firmy od studni wierconych - namiary na firmę wod-kan - namiary na sprawne, solidne i w konkurencyjnych cenach ekipy budowlane- na razie tylko stan 0, jak będzie solidnie dalsze prace - namiary na konkurencyjne betoniarnie- u mnie będzie pewnie ze 40m3 betonu na fundamenty (szerokie ławy bo grunt podmokły;/ -interesuję się już również więźbą - jakie polecacie tartaki ze struganą więźbą (większość więźby będzie widoczna dla oka więc musi wyglądać)- może wiecie jaki tartak w regionie oferuje impregnację ciśnieniową? - no i już namiary na dekarzy/cieśli- również fachowych i w konkurencyjnych cenach (dachówka ceramiczna) Będę wdzięczny za każdą odpowiedź na forum ogólnym lub na priv Pozdrawiam WItam ponownie- czy znajdą sie wśród nas ludzie z wiedzą na moje pytania? Z góry wielkie dzięi za wsparcie:) Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 10.08.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 WItam ponownie- czy znajdą sie wśród nas ludzie z wiedzą na moje pytania? Z góry wielkie dzięi za wsparcie:) Pozdrawiam wszystkich Bo to kłopotliwe polecać kogoś. Nasz dom jest na etapie wykończeniówki i żadnej z pytanych ekip polecić nie mogę, bo wszędzie zdarzyły się mniejsze lub większe potknięcia (nawet w polecanej przez wszystkich firmie od okien M&S). Sporo namiarów znajdziesz też na poprzednich stronach, tylko niestety trzeba te kilka godzin poświęcić na przeszukanie wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 11.08.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 papucha mógłbyś podać gdzie te okna kupujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts