alex_ 14.04.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wesołego królika,co po stole bryka,spokoju świętegoi czasu wolnego,życia zabawnegow jaja bogategoi w ogóle-wszystkiego najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 14.04.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Witam buduje w Zielonce narazie stan surowy otwarty niedaleko szkoły. A my z tyłu za tartakiem. Na razie stan prawie zerowy, tzn. dziś zalali ławy fundamentowe. Małymi kroczkami do przodu! Od wtorku dalsze prace. A który to Twój domek? Pozdrawiam i radosnych swiąt życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 14.04.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 niu, waldas napiszcie jakie domy budujecie i jakie duże działki macie. Tak z ciekawości się pytam. Oczywiście jak chcecie. Nasz domek nie jest duży. Parterowy bez poddasza. Dom Familijny z Joty. A działka ma 962 m2. Tak w sam raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 15.04.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Spokojnych i Wesolych Swiat dla wszystkich Budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 15.04.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Wesołych zajączków i pokornych baranków dla Wszystkich!!! A tak na marginesie, mam pytanie. Do naszego domku chcemy kupić piec na eko groszek z podajnikiem. Poszukuję namiary na producenta (?), hurtownie (?) takich piecy z Bydgoszczy lub okolic. Z pozdrowieniami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.04.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 niu ja przeczytałam reklamę w dodatku telewizyjnym do Expressu. "EKO-MONT" Bydgoszcz ul. Nakielska 128, tel.3798218, http://www.eko-mont.bydg.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 15.04.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Dzięki Aga! Zaraz po świetach zadzwonię do nich bo stronę int. mają troszkę ubogą, jak na moją głowę. Albo czytać jej nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 15.04.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Nie bylo mnie TU kilka dni i szok!!!! Przybylo tyle postów.... czytam i czytam WSZYSTKIEGO DOBREGO I WIELKANOCNEGO. ODPOCZYNKU OD TRUDU BUDOWANIA. ZADOWOLENIA Z EFEKTÓW http://img228.imageshack.us/img228/118/goc340013bc.jpg życzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 15.04.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 ... robiliśmy generalne porządki (wiosenne) na naszej dzialce. Ania ściągnela traktor i przeorała całe pole ... a później posiala łubin żeby ziemia była bardziej urodzajna. Na budowie. Prace instalacyjne. Kończę elektrykę i hydraulikę. Na początku maja WIELKIE tynkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 15.04.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 A tak na marginesie, mam pytanie. Do naszego domku chcemy kupić piec na eko groszek z podajnikiem. Poszukuję namiary na producenta (?), hurtownie (?) takich piecy z Bydgoszczy lub okolic. Witaj niu tez kupuję piec na ekogroszek z podajnikiem. Wybralem HEF`a 18KW z tzw rusztem. Nie jest on najtańszy, ale przeglądalem na forum opinie i byly bardzo pozytywne. Piec kupię w CENTRAL-BUD na Toruńskiej (naprzeciw Adrii) Jeszcze jedno... zwróć uwagę na swój komin. Ja mialem w projekcie piec gazowy i do tego byl przystosowany komin, a dokladnie jego przekrój 14x14cm. Dla pieca na eko-groszek jest to zdecydowanie za malo. Przekrój powinien być co najmniej 28x14cm. Ja musialem skuć gotowy już komin i polączyc dwa przewody kominowe co dalo zwiększony ciąg. Nie zrób też tego blędu i od razu zwróć na to uwagę, bo to podobno częsty problem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 15.04.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Ja troszke z innej beczki...Nie wiecie czasem,gdzie w okolicach B-szczy dostane tanie iglaki??? Tez robie zwiady...w tym temacie. W tym tygodniu jadę bezposrednio do szkółek - "Niedźwiedź" w Nowym Dworze przed Koronowem i druga w samym Koronowie ... Po zwiadach dam Ci znać co i za ile oferują Napewno będzie taniej i lepsze jakościowo jak w marketach.. Ja bedę zbierać oferty na thuje, cyprysiki i świerki...itp Pozdrawiam tasija ja tez, ja też macie już jakieś namiary??? też chętnie trochę kupię iglaczków... w ostatni weekend na Luczniczce byly targi ogrodnicze kupiliśmy różę chińską, brzózkę i coś tam jeszcze ... ale iglaków tez nam trzeba, no i ogrodzenia co by nam później nie gwizdneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 15.04.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Aguś - Żono Facia jak tam kredyt?? Coś się wyklarowalo?? ALEX jak tam spanko w nowym domku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 15.04.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 ... ale sie rozpisalem.... muszę nadrobić zaleglości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.57 15.04.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Wszystkiego dobrego, spokojnych Świąt- a poŚwiętach-zaczynamy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.04.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 czekamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikun 16.04.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Szukam firmy z Torunia, która mogłaby mi poprowadzić temat rekuperacji + rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka. Czy ma ktoś może jakieś doświadczenia w tej materii.Przewalam i przewalam internet, pytam tu i tam i jakoś nie mam szczęścia w tej materii żeby kogoś doświadczonego w instalacji takich rozwiązań znaleźć w moim rejonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldas 16.04.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Witam buduje w Zielonce narazie stan surowy otwarty niedaleko szkoły. A my z tyłu za tartakiem. Na razie stan prawie zerowy, tzn. dziś zalali ławy fundamentowe. Małymi kroczkami do przodu! Od wtorku dalsze prace. A który to Twój domek? Pozdrawiam i radosnych swiąt życzę! Niedaleko szkoły jak się jedzie do tartaku szkoła jest po prawej a nasz domek po lewej stronie drugi za zakładem zbawek czerwona dachówka. Wesołych Swiąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 17.04.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Wesolutkich wišt wszystkim forumowiczom !!! C:\Documents and Settings\IWONKA\Moje dokumenty\Moje obrazy\2006_04_13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 17.04.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Chciałem wkleić swoje schody i niestety nie wyszło... Jak to zrobić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 17.04.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Jeszcze jedno... zwróć uwagę na swój komin. Ja mialem w projekcie piec gazowy i do tego byl przystosowany komin, a dokladnie jego przekrój 14x14cm. Dla pieca na eko-groszek jest to zdecydowanie za malo. Przekrój powinien być co najmniej 28x14cm. Ja musialem skuć gotowy już komin i polączyc dwa przewody kominowe co dalo zwiększony ciąg. Nie zrób też tego blędu i od razu zwróć na to uwagę, bo to podobno częsty problem. RobertEs a co masz dokładnie na myśli? Bo u nas w projekcie jest napisane tak: "Komin wentylacyjno-spalinowo-dymowy składający się z 1 przewodu spalinowego (14x14cm), jednego przewodu dymowego (14x28cm), dwóch przewodów wentylacyjnych (19x19cm)..." Nie bardzo się na tym znam a Twoja uwaga może zaoszczędzic mi trochę cennego czasu. Pozdrawiam ciepło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts