lomeb 23.04.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Pisałem, że w czwartek solidnie się zawiodłem na tej firmie..Przystałem na zmianę terminu montażu okien na piątek. W czwartek pracownik biura w Grudziadzu umówił się ze mną na piątek na montaż. I jak szanowni forumowicze myślicie mam okna czy nie?. Oczywiście, że nie. One jeszcze niedotarły z Bydgoszczy. Jest kolejna zmiana terminu na poniedziałek. Po zagrożeniu zerwaniem umowy i zagrożeniem domagania się odszkodowania dano mi upust. Zmieniłem też warunki umowy. Przedstawiciel dopisał, w umowie, kwotę karną w wysokości 30% kosztów całego zamówienia, którą mi wypłacii w razie niewywiązania się z umowy. O wątpliwej przygodzie z firmą OKNOVID Was poinformuję. Choć mam takie przeczucie, że okna będą w poniedziałek ale nie takie jakie zamawiałem. Bardzo chciałbym się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 24.04.2006 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Tasija kurcze ale super robota. Wreście znalazł sie ktoś kto mógł i komu się chciało to policzyć. Wielkie dzięki. Aga żona Facia jeśli to nie tajemnica to chętnie poznam namiary na ludzi o których piszesz. Może odnich się wywiem coś więcej. Wielkie ukłony i dzięki za zainteresowanie. Wysłałam na priva. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 24.04.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam wszystkich. Ale postów się namnożyło Troche ostatnio bylismy zabiegani. I juz wyjaśniam co nastepuje: jestesmy na etapie ścian fundamentowych a na środe zamówiłam juz SOLBET. Będzie się działo. Tego momentu nie mogłam się doczekać!! Teraz szukam ekipy ciesielsko-dekarskiej? Macie jakieś propozycje? Aha..i strop. Mamy w projekcie strop Teriva I. Skąd braliście? Pozdarwiam A oto nasz domek (chyba się udało dołączyć)!! http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=190&IdKolekcji= Wcześniej już było o stropach ja polecam Arko na Przemysłowej 346-56-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 24.04.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Tam dziś zadzwonię , ale chcę miec dane z kilku miejsc. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyganka 24.04.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam wszystkich. Ale postów się namnożyło Troche ostatnio bylismy zabiegani. I juz wyjaśniam co nastepuje: jestesmy na etapie ścian fundamentowych a na środe zamówiłam juz SOLBET. Będzie się działo. Tego momentu nie mogłam się doczekać!! Teraz szukam ekipy ciesielsko-dekarskiej? Macie jakieś propozycje? Aha..i strop. Mamy w projekcie strop Teriva I. Skąd braliście? Pozdarwiam A oto nasz domek (chyba się udało dołączyć)!! http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=190&IdKolekcji= Witam. Ja brałam strop z hurtowni MAT-BUD w Złejwsi Małej. Dostałam go sporo taniej niż w Solbecie. Hurtownie mają dodatkowe rabaty. Warto o tym wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 24.04.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Dzięki. Sprawdzę kilka firm i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyganka 24.04.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Dzięki. Sprawdzę kilka firm i zobaczymy. Musisz zagrać, że inna firma daje Ci za niższą cenę, bo oni wyceniają tak jak im wygodnie. Ja tak robię i prawie zawsze się udaje. Porotherm z ceny 4 zł za bloczek zeszłam do 3,24, a to różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 24.04.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Chciałabym założyć Dziennik budowy na forum. Gdzie szukać instrukcji?? Zjedź na sam dół tej strony którą masz przed sobą, kliknij na czerwony podkreślony napis Strona Główna... Zjeżdżaj na dół, aż znajdziesz po lewej czerwony napis podkreślony „Dziennik Budowy”.... Klikasz na ten podkreślony napis „Dziennik budowy”...znowu zjeżdzasz na sam dół i klikasz „Nowy temat” ....wpisujesz temat wiadomości (dowolny)„ Np. „Dziennik lucyperka”..... i PISZESZ...O SWOJEJ BUDOWIE Jak napiszesz jakąś wiadomość, klikasz „wyslij”. Zawsze jak będziesz chciał napisać kolejną wiadomość w Twoim Dzienniku..... znajdujesz do niego odnośnik na: Strona główna- Dziennik Budowy (zjeżdzasz na dół, aż znajdziesz swój Dziennik I KLIKASZ WE WŁASNYM DZIENNIKU NA "ODPOWIEDZ" (na dole strony). Lub w jakiejkolwiek Twojej wiadomości, gdzieś tam... wysłanej.... będzie się wyświetlał odnośnik do Twojego dziennika, jak postąpisz dalej po jego założeniu, zgodnie z instrukcja maksia.... Jak chcesz by w każdej Twojej wiadomości był widoczny odnośnik do Twojego Dziennika, to wejdź na ten adres strony napisanej przez maksiu (masz tam dokładną instrukcję): http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=67202 Życze powodzenia, jak masz jeszcze jakies pytania to pytaj bez krępacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 24.04.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Dzięki. Sprawdzę kilka firm i zobaczymy. Musisz zagrać, że inna firma daje Ci za niższą cenę, bo oni wyceniają tak jak im wygodnie. Ja tak robię i prawie zawsze się udaje. Porotherm z ceny 4 zł za bloczek zeszłam do 3,24, a to różnica. A gdzie kupiłaś ten Porotherm i jak dawno temu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyganka 24.04.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Kupiłam w MAT-BUDZIE, ale w zeszłym roku. Była jakaś promocja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 25.04.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Życze powodzenia, jak masz jeszcze jakies pytania to pytaj bez krępacji Pozdrawiam Dzięki za info!! A teraz pytanko. Ile kg dysperbitu potrzeba na izolację fundamentów. Czy izoluje się też ławę? Mój wykonawca kupił 120 kg?+ 60kg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.04.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 ALE RUCH SIĘ ZROBIŁ W NASZEJ GRUPIE To dobrze, bo widać chociaż, że coś się dzieje na budowach. Może i u nas zacznie się coś dziać (chociaż te papierki wykańczają). Na razie mamy zrobioną WIELKĄ PIASKOWNICĘ na działce i wytyczony budynek. Jednak nasz Wykonawca ma na razie inną robotę i musimy chwilę na niego poczekać. Wprowadzilismy do projektu kilka istotnych zmian: strop drewniany na Teriva, dach pokryty będzie dachówką cementową i pomieszczenie nad garażem będzie dostępne z poddasza. lucyperek proszę napisz czy zmiana ze stropu drewnianego na Terive wyszła cenowo drożej??? Czy taniej. Liczyliście to? Odnośnie stropów jest też STROBUD na Toruńskiej. TASIJA idziejsz jak burza Napisz co leży pod dachówką - bo dokładnie nie widać. Folia? (jaka?) czy coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 25.04.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Wprowadzilismy do projektu kilka istotnych zmian: strop drewniany na Teriva, dach pokryty będzie dachówką cementową i pomieszczenie nad garażem będzie dostępne z poddasza. lucyperek proszę napisz czy zmiana ze stropu drewnianego na Terive wyszła cenowo drożej??? Czy taniej. Liczyliście to? Odnośnie stropów jest też STROBUD na Toruńskiej. Dzięki. Sprawdzę też u nich. Nie przeliczaliśmy kosztów. Wiedzieliśmy że chcemy strop betonowy i tyle! (na podstawie artykułów z muratora i doświadczeń własnych) Poprawiłam podpis może teraz jest lepiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.04.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Wprowadzilismy do projektu kilka istotnych zmian: strop drewniany na Teriva, dach pokryty będzie dachówką cementową i pomieszczenie nad garażem będzie dostępne z poddasza. lucyperek proszę napisz czy zmiana ze stropu drewnianego na Terive wyszła cenowo drożej??? Czy taniej. Liczyliście to? Odnośnie stropów jest też STROBUD na Toruńskiej. Dzięki. Sprawdzę też u nich. Nie przeliczaliśmy kosztów. Wiedzieliśmy że chcemy strop betonowy i tyle! (na podstawie artykułów z muratora i doświadczeń własnych) Poprawiłam podpis może teraz jest lepiej?? Niestety podpis nie działa!!! Założyłam Komentarze do Twojego Dziennika. Gniewasz się? Jak będziecie mieć strop Teriva to co w tym momencie się ociepla? Tylko dach czy strop też. My będziemy mieć poddasze nieużytkowe w 100 % (tzn. tylko na graty typu pudła itp, itd.). Czy nam opłaca się robić taki strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 25.04.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 [Niestety podpis nie działa!!! Założyłam Komentarze do Twojego Dziennika. Gniewasz się? Jak będziecie mieć strop Teriva to co w tym momencie się ociepla? Tylko dach czy strop też. My będziemy mieć poddasze nieużytkowe w 100 % (tzn. tylko na graty typu pudła itp, itd.). Czy nam opłaca się robić taki strop? Coś tam poklikałam i już działa i nie gniewam sie jak ktoś mi pomaga Stropu chyba nie ocieplamy. Jedynie dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 25.04.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 TASIJA idziejsz jak burza Napisz co leży pod dachówką - bo dokładnie nie widać. Folia? (jaka?) czy coś innego. Aguś to specjalna folia dachowa, która sie daje zamiast podbitki z desek. Każdy kto Ci będzie kładł dach, wie jaka trzeba kupić. Ja nie kupowałam, tylko firma która kładzie dachówki ją zakupiła po normalnej rynkowej cenie (a jeszcze mają rabat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 25.04.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam.Aga - Żona Facia Lucyperek zmieniała strop pomiędzy "pietrami" nie "sufit" nad pokojami na pietrze- tak ja to zrozumiałem, a u Ciebie przy parterowym domku według mnie nie ma sensu "robić na stropie" betonu, szkoda czasu i roboty. Jeżeli bedziecie mieli duży strych to w zupełności wystarczy drewno. A strych zawsze warto ocieplic i podłogę i dach. Koszty nie są aż tak wielkie a zyski w ciepełku duże. Nas wykonawca przekonał do ocieplenia dachu i zwiekszenia izolacji na podłodze strychu, choć projekt nie przwidywał i nie żałuje, . Przedewszystkim na pewno bedziecie tam trzymac mnóstwo "skarbów" a zima bez ocieplenia najnormalniej w swiecie bedzie tam niezle gwizdać, latem - szklarnia. Gdzies, niedawno zreszta chyba w MURATORZE był artykuł o korzysciach wynikajacych z podwojnego ocieplania strychu. I druga rada również naszego wykonawcy - na podłoge strychu płyty OSB nie deski, bo one predzej czy pożniej zawsze troche sie rozeschna, wypacza, zrobia się szczelinki a tam przez wiele, wiele lat beda się gromadzic w wacie kilogramu kurzu. A o płytach trzeba pomysleć zanimk zabudujesz mocno strop bo OSB maja spore rozmiary-po co pożniej niepotrzebnie ciąc, zeby wtargac na górę.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 25.04.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Na takim strychu dodatkowo wydzieliłbym małe pomieszczenie i zamontowałbym jeden grzejnik a zaworem kulkowym nie termostatycznym. JAk sie zrobi zimnica to możesz tam trzymać zaprawy lub inne płyny a zimą odkręcasz grzejniczek i nic nie popęka. Można tam dla przykładu nastawić winko z tych porzeczek... Pomyśl jakie pyszne jest wieczorem przy kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.04.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Dziękuję wszystkim za rady i odpowiedzi. Będę pamiętać!!! Graczyk a ty wino z porzeczek to sam robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 25.04.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Dziękuję wszystkim za rady i odpowiedzi. Będę pamiętać!!! Graczyk a ty wino z porzeczek to sam robisz? Z porzeczek jeszcze nie robiłem ale z innych owoców tak. Fajna zabawa no i czasami dobre wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts