harpo 28.04.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 lucyperkuwłaśnie wysłałam Ci maila ze zdjeciami. Do Wszystkich Jeśli macie dobrych kierowników budowy, serdecznie proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 28.04.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Hej Właśnie jestem przed rozmową z architektem i zastanawiam się nad niewielkimi przeróbkami w kotłowni, WC na parterze i w korytarzu. Zainspirowani artykułem w prasie postanowiliśmy zrobić sobie szatnię tuż przy wejściu do budynku. Oczywiście nie chodzi mi o haczyki i o numerki ale o taką dużą szafę (garderobę) ale ilość miejsca jest mocno ograniczona. Aby to zrobić musimy mieć połączony WC z miejscen na kocioł i nie wiem czy to jest dobrae rozwiązanie. Dom będzie ogrzewany gazem ziemnym i planujemy zakupić jakiś stojący piec z zasobnikiem powiedzmy 100l. Instalacja z podziałem na część podłogową (hol, szatnia, kuchnia, WC i łazienka na górze) i grzejnikową (sypialnie, salon z jadalnią i garaż). Obieg ciepłej wody załączany czasowo. I to wszystko bez solara i kominka z płaszczem. A interesuje mnie czy ta instalacja zamknięta w jednym pomieszczeniu z WC nie będzie przeszkadzać i jeśli kocioł zajmuje powiedzmy 80x80 cm powierzchni ile potrzeba Waszym zdaniem miejsca do podejścia technicznego albo inaczej ile Wasze kotłu zajmują miejsca. Niestety z racji gazu interesują mnie rozwiązania tylko kotłów gazowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 28.04.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Witam wszystkich !!!Obecnie jestem na etapie poszukiwania działki-chcielibysmy w Łochowie lub okolicach.Zastanawiam się czy wydać wiecej i mieć już uzbrojoną m.in w prąd i wodę czy kupić tańszą działkę nieuzbrojoną. Czy ktoś z was może mi powiedzieć ile kosztuje uzbrojenie działki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.04.2006 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Witam wszystkich !!! Obecnie jestem na etapie poszukiwania działki-chcielibysmy w Łochowie lub okolicach. Zastanawiam się czy wydać wiecej i mieć już uzbrojoną m.in w prąd i wodę czy kupić tańszą działkę nieuzbrojoną. Czy ktoś z was może mi powiedzieć ile kosztuje uzbrojenie działki ???? Witaj KarolinaS we wczorajszym Expresie była działka na sprzedaż w Łochowie. 1160 m2 za 45 zł/m2 przy dzialce prąd i woda. Generalnie tam są drogie działki, ale mi się tam BAAAAAAARDZO podoba. Jak już jest prąd to płaci się chyba tylko za podłączenie (ale nie jestem pewna) i z wodą chyba tak samo. Szukaj a znajdziesz. Są działki w Murowańcu, Zamościu, Zielonce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madeinpoland 29.04.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Witam Poszukuję ekipy budowlanej która zechciałaby rozpocząć budowę na przełomie lipiec - sierpień. Byłaby dobra, sprawdzona i niekoniecznie droga (o ile jedno drugiego nie wyklucza ). Miejsce inwestycji Rozgarty (k. Torunia). Jeśli ktoś mógłby mi podesłać numery telefonów lub inne namiary z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpo 29.04.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 KarolinaS Witaj! Buduję w innej gminie więc podaję Ci tylko przykładowo: - woda = 2450 przyłącze i robocizna (woda w drodze przy działce) - prąd budowlany ok. 1500,- przyłącze, szafka, robocizna - przyłącze stałe prądu będziemy mieli może za rok, a kosztuje ono ok. 110zł za 1kW Innych mediów nie mamy. A najlepiej zrobisz jak już upatrzysz sobie działkę i przed jej zakupem dowiesz się u miejscowych dostawców jak wyglądają warunki przyłączenia. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madeinpoland 29.04.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 KarolinaS Witaj! Buduję w innej gminie więc podaję Ci tylko przykładowo: - woda = 2450 przyłącze i robocizna (woda w drodze przy działce) - prąd budowlany ok. 1500,- przyłącze, szafka, robocizna - przyłącze stałe prądu będziemy mieli może za rok, a kosztuje ono ok. 110zł za 1kW Innych mediów nie mamy. A najlepiej zrobisz jak już upatrzysz sobie działkę i przed jej zakupem dowiesz się u miejscowych dostawców jak wyglądają warunki przyłączenia. Powodzenia! Harpo ?? A jak wyglada sprawa opłaty dla Energetyki w przypadku gdy skrzynka już na działce stoi bo sąsiad już się wybudował. Czy też będę musiał płacic około 120 PLN za jeden KW ???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 29.04.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 madeinpoland wydaje mi się że będziesz musiał i tak zapłacić Energetyce za swoje przyłącze i skrzynkę ponieważ sąsiada skrzynka jest pod określoną moc a nie bez ograniczeń.W sprawie Enei jest jeszcze jeden wist że ma ona 24 miesiące na podłączenie prądu docelowego liczone od podpisania umowy i wpłacenia połowy kosztu za przyłącze. Dlatego też ja w przyszłym tygodniu idę podpisać umowę na budowlany i docelówkę aby już leciał ten czas a prace zacznę dopiero najszybciej w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 29.04.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 KarolinaS Witaj! Buduję w innej gminie więc podaję Ci tylko przykładowo: - woda = 2450 przyłącze i robocizna (woda w drodze przy działce) - prąd budowlany ok. 1500,- przyłącze, szafka, robocizna - przyłącze stałe prądu będziemy mieli może za rok, a kosztuje ono ok. 110zł za 1kW Innych mediów nie mamy. A najlepiej zrobisz jak już upatrzysz sobie działkę i przed jej zakupem dowiesz się u miejscowych dostawców jak wyglądają warunki przyłączenia. Powodzenia! Harpo ?? A jak wyglada sprawa opłaty dla Energetyki w przypadku gdy skrzynka już na działce stoi bo sąsiad już się wybudował. Czy też będę musiał płacic około 120 PLN za jeden KW ???. Niestety trzeba to zaplacic pomimo skrzynki sąsiada. Oplacasz każde swoje KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpo 29.04.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 madeinpoland sorki ale nie jestem specjalistą Wiem tylko, że te 110zł za 1kW to opłata za to, że nas przyłączą do sieci, a do tego musimy mieć jeszcze szafkę w granicy działki, żeby się przyłączyć. Mój teść musiał przyłączyć się do szafki u swojej sąsiadki i zwrócić jej część kosztów przyłącza. Była to szafka w której były 3 osobne liczniki. Ale dlaczego tak to było rozwiązane i na jakich zasadach odbyło się przyłaczenie do sieci, nie mam niestety zielonego pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 29.04.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Dzięki za wszystkie informacje. A jak jest w przypadku gdy sprzedający mówi, że działka jest uzbrojona-elektrycznosc-stoi szafka na działce, woda jest(jak to sprwdzić-jest jakiś widoczny znak???)Przepraszam, że pytam o takie głupoty ale ja całkowicie nie mam pojecia i nie mam kogo zapytac osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasilas 29.04.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 witam moze ktos moglby podac mi jakies namiary na tani zaklad w ktorym moglbym zamowic murowane ogrodznie?bardzo mi zalezy, a mi jakos srednio udalo sie kogos znalezc:(czy rzeczywiscie bardziej oplaca sie robic to ogrodzneie z plyt niz z cegly?potrzebuje prosty klasyczny bial mur z tylu dzialki, a nie jakies ozdoby dziekuje arek Zerknij na to http://www.allegro.pl/item98992175_bloczki_betonowe_zastosowanie_slupki_ogrodzeniowe.html Nie wiem czy o coś takiego chodziło ale ................. a może to http://www.allegro.pl/item100104377_bloczki_betonowe_na_slupki_ogrodzeniowe.html lub wpisz na allegro słupki ogrodzeniowe znajdziesz ich więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.04.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Dzięki za wszystkie informacje. A jak jest w przypadku gdy sprzedający mówi, że działka jest uzbrojona-elektrycznosc-stoi szafka na działce, woda jest(jak to sprwdzić-jest jakiś widoczny znak???)Przepraszam, że pytam o takie głupoty ale ja całkowicie nie mam pojecia i nie mam kogo zapytac osobiście. Należy wszystko dokładnie sprawdzać. Numer działki i wtedy: Energetyka, Wodociągi, Sąd, Gmina. RobertEs jak tam ogrodzenie??? Ale piękna pogoda nieprawdaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 29.04.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 RobertEs jak tam ogrodzenie??? Ale piękna pogoda nieprawdaż. Dzisiaj dalem sobie spokój, poczekam na lepszą pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 30.04.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Dzięki za wszystkie informacje. A jak jest w przypadku gdy sprzedający mówi, że działka jest uzbrojona-elektrycznosc-stoi szafka na działce, woda jest(jak to sprwdzić-jest jakiś widoczny znak???)Przepraszam, że pytam o takie głupoty ale ja całkowicie nie mam pojecia i nie mam kogo zapytac osobiście. Należy wszystko dokładnie sprawdzać. Numer działki i wtedy: Energetyka, Wodociągi, Sąd, Gmina. RobertEs jak tam ogrodzenie??? Ale piękna pogoda nieprawdaż. Jeśli dotychczasowy właściciel mówi że działka jest uzbrojona to niestety nie oznacza że media są wyprowadzone na działce. Najczęściej jest tak że media są w drodze przy działce. Otórz wszystkie przyłącza robi się do konkretnego projektu domu a jeśli kupujesz samą ziemię bez rozpoczętej budowy to pewnie nei było też projektów przyłaczy więc są w drodze i musisz je robić sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ablonski 01.05.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Zerknij na to http://www.allegro.pl/item98992175_bloczki_betonowe_zastosowanie_slupki_ogrodzeniowe.html Nie wiem czy o coś takiego chodziło ale ................. a może to http://www.allegro.pl/item100104377_bloczki_betonowe_na_slupki_ogrodzeniowe.html lub wpisz na allegro słupki ogrodzeniowe znajdziesz ich więcej Pozdrawiam witam nie zupelnie o to mi chodzi, chodzi mi o takie klasyczne ogrodzenie z plyt,, stawia sie dwa gotowe slupki a miedzy nie wstawia sie gotowe plyty (zazwyczaj 3 lub 4) te ogrodzenia z zalozenia maja kolor betonu, mozna je malowac... http://www.ogrodzenia.betonowe.pl/ogrodzenia_betonowe.html dokladnie chodzi mi o cos takiego jak w linku, tylko ze z bydgoskiego regionu:) dziieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 01.05.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Mam pytanko odnonie wywozu cieków. Czy kto się orientuje jaki to koszt?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 01.05.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Zerknij na to http://www.allegro.pl/item98992175_bloczki_betonowe_zastosowanie_slupki_ogrodzeniowe.html Nie wiem czy o coś takiego chodziło ale ................. a może to http://www.allegro.pl/item100104377_bloczki_betonowe_na_slupki_ogrodzeniowe.html lub wpisz na allegro słupki ogrodzeniowe znajdziesz ich więcej Pozdrawiam witam nie zupelnie o to mi chodzi, chodzi mi o takie klasyczne ogrodzenie z plyt,, stawia sie dwa gotowe slupki a miedzy nie wstawia sie gotowe plyty (zazwyczaj 3 lub 4) te ogrodzenia z zalozenia maja kolor betonu, mozna je malowac... http://www.ogrodzenia.betonowe.pl/ogrodzenia_betonowe.html dokladnie chodzi mi o cos takiego jak w linku, tylko ze z bydgoskiego regionu:) dziieki Gdzieś widziałem taki szyld ogrodzenia betonowe tylko gdzie to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 01.05.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Hejo! Mijałam dziś w Stryszku (trasa z Bydy do Inowrocławia) .Po prawej stronie znajduje się reklama , stoją też wzory ogrodzenia na "żywo" Mam też telefon do gościa ,ale on chyba jest z okolic Mogilna . Nie wiem czy ta okolica Cię interesuje.Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisstof 02.05.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 witaj ablonskizobacz tutajhttp://www.artbud.civ.pl/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts