darekm 09.05.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Działka nie jest za duża jeśli chodzi o przestrzeń ale za duża jeśli myslę o koszeniu około 1300 m w związku z tym chyba ograniczymy przestrzeń do koszenia stawem a tym samym moze uda się zlikwidować problem wysokiego poziomu wód. Działkę z dwóch stron otacza las a na tyłach sa stawy. Urokliwy cichy zakątek Dom jest duzy około 180 m, dwukondygnacyjny - tylko na pewnej przestrzeni. Do teraz mam wątpliwości czy nie za duży i kto go bedzie sprzatał pewnie ja? Ale decyzja zapadła. Projekt indywidualny, trochę inna bryła , zależało nam by jak najwięcej słońca złapać w domu. Uwielbiam jasne pomieszczenia i słońce. To tyle na teraz, wyobrażnia musi zadziałać...kiedyś bedą zdjęcia. Aga mam techniczne pytanie, jak zakłada się dziennik? albo gdzie szukać odpowiedzi? Witam przyszłych sąsiadów! 1300m to nie jest taka mała działka. Do wysokiej wody niestety trzeba się przyzwyczaić, ten problem dotyczy całego Osielska. Z tego powodu budowę rozpocząłem dopiero w lipcu a nie w marcu tak jak planowałem (w marcu woda dochodziła niemal do powierzchni). Życzę dużo sił i wytrwałości, aby doprowadzić budowę do szczęśliwego końca! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 09.05.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Dziękuję za rady. My równiez najprawdopodobniej zaczniemy w lipscu , oczywiście z powodu wody. ogladamłam wcześniej zdjęcia , opisujące siłę wody i chyba warto poczekać na suszę[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 09.05.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Maksiu , ktoś napisał że jestes wielki a ja podpisuję się pod tym całą klawiaturą. Udało mi się masz talent pedagogiczny , bo ja jestem antytalenciem jeśli chodzi o technikę i komputery.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.05.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Maksiu , ktoś napisał że jestes wielki a ja podpisuję się pod tym całą klawiaturą. Udało mi się masz talent pedagogiczny , bo ja jestem antytalenciem jeśli chodzi o technikę i komputery.[/b] nie ma sprawy, ciesze się że mogłem pomóc. Czasy 'wielkości' już minęły, teraz już często poprostu mi się nie chce. pozdrawiam zaprzyjaźniona grupę kujawską m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej_s 09.05.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczow! To moj pierwszy post, poniewaz dopiero nosze sie z zamiarem zakupu dzialki w okolicach Bydgoszczy (ok. 1200m2). Pod uwage biore Zielonke, Ciele, Zamosc i ew. Kruszyn Kraj. W zwiazku z tym prosilbym mieszkancow tych miejscowosci (lub na razie posiadaczy dzialek) o informacje n/t plusow i minusow. Wydaje mi sie, ze najwazniejszymi elementami sa: wezel komunikacyjny, sasiedztwo oraz wyglad okolicy... ceny chyba sa podobne. Pozdrawiam i z gory Wszystkim dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 09.05.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 spróbuję wkleić zdjecia , niestety robione piekna zimą. Musze nadrobić zaległości. http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=1&id=50256&no=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 09.05.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=1&id=50257coś próbuję wkleic zdjcia ale nie mam wprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 09.05.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 darekm i niu dobrze, że poruszyliście ten temat - tak sami z siebie. Już teraz wiem, że należy ich omijać szerokim łukiem. I szukać innej dachówki. Zdecydowanie! Niestety wczoraj potwierdziły się opinie na temat wspomnianej firmy z Białych Błót. Nie dość, że monopolista, który dyktuje swoje warunki, to w dodatku zdziera z ludzi, bo najmuje podwykonawców. Stąd ta kosmiczna cena za mój dach. Zmieniliśmy (chwilową) koncepcję i nie będzie Nelskampa. Co nie zmienia faktu, że nie wiemy co teraz? Ach, na pewno coś samo wyjdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 09.05.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczow! To moj pierwszy post, poniewaz dopiero nosze sie z zamiarem zakupu dzialki w okolicach Bydgoszczy (ok. 1200m2). Pod uwage biore Zielonke, Ciele, Zamosc i ew. Kruszyn Kraj. W zwiazku z tym prosilbym mieszkancow tych miejscowosci (lub na razie posiadaczy dzialek) o informacje n/t plusow i minusow. Wydaje mi sie, ze najwazniejszymi elementami sa: wezel komunikacyjny, sasiedztwo oraz wyglad okolicy... ceny chyba sa podobne. Pozdrawiam i z gory Wszystkim dziekuje Witaj Macieju! Ja mogę Ci opowiedzieć na temat Zielonki. W zeszłym roku kupiliśmy tam działkę a od wiosny stawiamy domek naszych marzeń. Jak się mieszka w Zielonce tego Ci jeszcze nie powiem, ale na pewno będzie spokojniej niż w bloku na IV piętrze . Przynajmniej na to liczę! Jeśli chodzi o dojazd z Bydgoszczy to chyba wszystko zależy z której strony bardziej Ci pasuje. Od Białych Błót w godzinach szczytu trzeba się uzbroić w anielską cierpliwość. Lepiej to wygląda od strony ulicy Jana Pawła. Choć w związku z robotami drogowymi nie jest tak cudnie . Co mi przeszkadza w Zielonce? Moja działka jest znacznie oddalona od głównej drogi (choć akurat z tego się cieszę) i dlatego dojazd przez nieutwardzoną drogę stanowi wyzwanie dla mojego samochodu. Choć to w sumie pryszcz, bo gdyby w życiu kierować się takimi szczegółami to nigdy nie mielibyśmy domu, prawda? Pobliże lasu rekompensuje mi ten minus. W Zielonce jest szkoła podstawowa dla klas I-III. Jeśli masz małe dzieci, to ważna informacja. No i wysoki poziom wód gruntowych. To eliminuje budowę domu z piwnicą. To tak na marginesie. Jeśli masz jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 09.05.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczow! To moj pierwszy post, poniewaz dopiero nosze sie z zamiarem zakupu dzialki w okolicach Bydgoszczy (ok. 1200m2). Pod uwage biore Zielonke, Ciele, Zamosc i ew. Kruszyn Kraj. W zwiazku z tym prosilbym mieszkancow tych miejscowosci (lub na razie posiadaczy dzialek) o informacje n/t plusow i minusow. Wydaje mi sie, ze najwazniejszymi elementami sa: wezel komunikacyjny, sasiedztwo oraz wyglad okolicy... ceny chyba sa podobne. Pozdrawiam i z gory Wszystkim dziekuje Witam maciej_s! Ja mogę coś powiedzieć o Zamościu gmina Szubin powiat Nakło. Jak będziesz chciał to pytaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 10.05.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczow! To moj pierwszy post, poniewaz dopiero nosze sie z zamiarem zakupu dzialki w okolicach Bydgoszczy (ok. 1200m2). Pod uwage biore Zielonke, Ciele, Zamosc i ew. Kruszyn Kraj. W zwiazku z tym prosilbym mieszkancow tych miejscowosci (lub na razie posiadaczy dzialek) o informacje n/t plusow i minusow. Wydaje mi sie, ze najwazniejszymi elementami sa: wezel komunikacyjny, sasiedztwo oraz wyglad okolicy... ceny chyba sa podobne. Pozdrawiam i z gory Wszystkim dziekuje Witam również ciepło, tymbardziej, ze tez jestem tutaj "świeżynką" trzymam kciuki za decyzje i dobre podwaliny....my mieszkamy w Bydzi wiec nie pomogę w wyborze, ale wesprę zawsze radą... "pozdrofki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej_s 10.05.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Dziekuje wszystkim za szybkie odpowiedzi. Przez jeden dzien dowiedzialem sie juz sporo o Zielonce i Zamosciu Czy znajdzie sie jeszcze ktos z Kruszyna oraz Ciela? Z tego co wiem to tam mozna jeszcze bardzo korzystnie kupic ziemie ale nie wiem jak to wyglada... Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 10.05.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczow! To moj pierwszy post, poniewaz dopiero nosze sie z zamiarem zakupu dzialki w okolicach Bydgoszczy (ok. 1200m2). Pod uwage biore Zielonke, Ciele, Zamosc i ew. Kruszyn Kraj. W zwiazku z tym prosilbym mieszkancow tych miejscowosci (lub na razie posiadaczy dzialek) o informacje n/t plusow i minusow. Wydaje mi sie, ze najwazniejszymi elementami sa: wezel komunikacyjny, sasiedztwo oraz wyglad okolicy... ceny chyba sa podobne. Pozdrawiam i z gory Wszystkim dziekuje Nie pozostanę w tyle i ew. napiszę że za tym Kruszynem jest Murowaniec ma lepszy dojazd niz Zamosc bo jeszcze jeżdzi 92, a dzieci wozi gimbus jeżeli chodzi o mnie to same plusy jak na razie: trafilam na piaseczek jest jeszcze glina, w zależności od lokalizacji jest termin podłączenia prądu, sąsiedztwo też miłe prawda RoberES załatwia się wszystko w Bydgoszczy lub Białych Błotach w razie pytań bardzo chętnie postaramy się z RobertEs odpowiedzieć PS cena ziemi jak na razie dość korzystna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.05.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczow! To moj pierwszy post, poniewaz dopiero nosze sie z zamiarem zakupu dzialki w okolicach Bydgoszczy (ok. 1200m2). Pod uwage biore Zielonke, Ciele, Zamosc i ew. Kruszyn Kraj. W zwiazku z tym prosilbym mieszkancow tych miejscowosci (lub na razie posiadaczy dzialek) o informacje n/t plusow i minusow. Wydaje mi sie, ze najwazniejszymi elementami sa: wezel komunikacyjny, sasiedztwo oraz wyglad okolicy... ceny chyba sa podobne. Pozdrawiam i z gory Wszystkim dziekuje Nie pozostanę w tyle i ew. napiszę że za tym Kruszynem jest Murowaniec ma lepszy dojazd niz Zamosc bo jeszcze jeżdzi 92, a dzieci wozi gimbus jeżeli chodzi o mnie to same plusy jak na razie: trafilam na piaseczek jest jeszcze glina, w zależności od lokalizacji jest termin podłączenia prądu, sąsiedztwo też miłe prawda RoberES załatwia się wszystko w Bydgoszczy lub Białych Błotach w razie pytań bardzo chętnie postaramy się z RobertEs odpowiedzieć PS cena ziemi jak na razie dość korzystna alex_ ale autobus 92 pod Twój dom nie podjeżdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej_s 10.05.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczow! To moj pierwszy post, poniewaz dopiero nosze sie z zamiarem zakupu dzialki w okolicach Bydgoszczy (ok. 1200m2). Pod uwage biore Zielonke, Ciele, Zamosc i ew. Kruszyn Kraj. W zwiazku z tym prosilbym mieszkancow tych miejscowosci (lub na razie posiadaczy dzialek) o informacje n/t plusow i minusow. Wydaje mi sie, ze najwazniejszymi elementami sa: wezel komunikacyjny, sasiedztwo oraz wyglad okolicy... ceny chyba sa podobne. Pozdrawiam i z gory Wszystkim dziekuje Nie pozostanę w tyle i ew. napiszę że za tym Kruszynem jest Murowaniec ma lepszy dojazd niz Zamosc bo jeszcze jeżdzi 92, a dzieci wozi gimbus jeżeli chodzi o mnie to same plusy jak na razie: trafilam na piaseczek jest jeszcze glina, w zależności od lokalizacji jest termin podłączenia prądu, sąsiedztwo też miłe prawda RoberES załatwia się wszystko w Bydgoszczy lub Białych Błotach w razie pytań bardzo chętnie postaramy się z RobertEs odpowiedzieć PS cena ziemi jak na razie dość korzystna Slyszalem, ze ladna to okolica Ale do tego przystanku 92 to pewnie ladnych pare km? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 10.05.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witam okolice Bydgoszczy. Lektura forum naszego klubu zabiera mi sporo czasu. Powinnam chyba iść na urlop, bo nic nie robię tylko czytam i wciągam się w świat budujących. Widzę, że wielu z Was prawie jest na końcu Swojej budowy... a chatki macie piękne, aż wam zazeroszczę Korzystając z bliskiego sąsiedztwa mam pytanie , czy ktoś mółby mi polecić dobrą firmę ciesielską i dekarską. Podzielcie sie doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 10.05.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczow! To moj pierwszy post, poniewaz dopiero nosze sie z zamiarem zakupu dzialki w okolicach Bydgoszczy (ok. 1200m2). Pod uwage biore Zielonke, Ciele, Zamosc i ew. Kruszyn Kraj. W zwiazku z tym prosilbym mieszkancow tych miejscowosci (lub na razie posiadaczy dzialek) o informacje n/t plusow i minusow. Wydaje mi sie, ze najwazniejszymi elementami sa: wezel komunikacyjny, sasiedztwo oraz wyglad okolicy... ceny chyba sa podobne. Pozdrawiam i z gory Wszystkim dziekuje Nie pozostanę w tyle i ew. napiszę że za tym Kruszynem jest Murowaniec ma lepszy dojazd niz Zamosc bo jeszcze jeżdzi 92, a dzieci wozi gimbus jeżeli chodzi o mnie to same plusy jak na razie: trafilam na piaseczek jest jeszcze glina, w zależności od lokalizacji jest termin podłączenia prądu, sąsiedztwo też miłe prawda RoberES załatwia się wszystko w Bydgoszczy lub Białych Błotach w razie pytań bardzo chętnie postaramy się z RobertEs odpowiedzieć PS cena ziemi jak na razie dość korzystna alex_ ale autobus 92 pod Twój dom nie podjeżdża Aga pracuje nad tym j a do domku mam ok.1,5km i ostatnio codziennie biegam w tą i z powrotem , ale bardziej polega to na szukaniu kogoś kto zabierze kawałek, jak na razie średnio mi to wychodzi wczoraj RobertEs przejechal koło mojego domku 15 min. po tym jak się już doczłapałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 10.05.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Poczekam na zdjęcia (szczerze to ja do dzisiaj się tego nie nauczyłam). Fajnie, że każdy znajduje sobie swoje miejsce na ziemi. Jaką dużą działkę macie, a domek duży, mały napisz jaki? Aga ja już mam wklejanie zdjęć we wstępnej fazie opanowane..moge pomóc Ja niestety nie mogę tego opanować . Byłabym wdzięczna za krótki instrukataż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek.z 10.05.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 darekm i niu dobrze, że poruszyliście ten temat - tak sami z siebie. Już teraz wiem, że należy ich omijać szerokim łukiem. I szukać innej dachówki. Zdecydowanie! Niestety wczoraj potwierdziły się opinie na temat wspomnianej firmy z Białych Błót. Nie dość, że monopolista, który dyktuje swoje warunki, to w dodatku zdziera z ludzi, bo najmuje podwykonawców. Stąd ta kosmiczna cena za mój dach. Zmieniliśmy (chwilową) koncepcję i nie będzie Nelskampa. Co nie zmienia faktu, że nie wiemy co teraz? Ach, na pewno coś samo wyjdzie! Witajcie! Jestem na etapie dachu i muszę zmienić opinię na temat firmy z Bialych Blot. Odebralem wycene i jestem zadowolony z jakosci obslugi i dachowki jaka proponuja. Duzo na temat tego Nelskampa mozna poczytac w internecie, poza tym moich dwoch kolegow z pracy skorzystalo z oferty firmy slowinski i bardzo sobie chwala. Ja tez chyba sie zdecydowalem, ale czekam na oferte z cegpolu. Czy ktos moze na ich temat cos powiedziec? albo macie inne firmy godne polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 10.05.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Mlepek - po której stronie Osielska się budujesz? Pod koniec w kierunku Gdańsk. Po lewej stronie za stacją benzynową - To na mapie nazywa się Kąty. buduję to jeszcze za dużo powiedziane. Na razie jest działka, a teraz szukamy projektu. Witam mojego najbliższego sąsiada - okolice Katy, którego teraz dopiero dojrzałam. Jesteśmy na etapie kompletowania ekipy , ruszamy latem . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts