RobertEs 10.05.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witam Wszystkich Forumowiczow! To moj pierwszy post, poniewaz dopiero nosze sie z zamiarem zakupu dzialki w okolicach Bydgoszczy (ok. 1200m2). Pod uwage biore Zielonke, Ciele, Zamosc i ew. Kruszyn Kraj. W zwiazku z tym prosilbym mieszkancow tych miejscowosci (lub na razie posiadaczy dzialek) o informacje n/t plusow i minusow. Wydaje mi sie, ze najwazniejszymi elementami sa: wezel komunikacyjny, sasiedztwo oraz wyglad okolicy... ceny chyba sa podobne. Pozdrawiam i z gory Wszystkim dziekuje Nie pozostanę w tyle i ew. napiszę że za tym Kruszynem jest Murowaniec ma lepszy dojazd niz Zamosc bo jeszcze jeżdzi 92, a dzieci wozi gimbus jeżeli chodzi o mnie to same plusy jak na razie: trafilam na piaseczek jest jeszcze glina, w zależności od lokalizacji jest termin podłączenia prądu, sąsiedztwo też miłe prawda RoberES załatwia się wszystko w Bydgoszczy lub Białych Błotach w razie pytań bardzo chętnie postaramy się z RobertEs odpowiedzieć PS cena ziemi jak na razie dość korzystna alex_ ale autobus 92 pod Twój dom nie podjeżdża Aga pracuje nad tym j a do domku mam ok.1,5km i ostatnio codziennie biegam w tą i z powrotem , ale bardziej polega to na szukaniu kogoś kto zabierze kawałek, jak na razie średnio mi to wychodzi wczoraj RobertEs przejechal koło mojego domku 15 min. po tym jak się już doczłapałam Witam wszystkich NOWYCH w naszej grupie Nie bylo mnie tu pare dni a tu tyle postów przybylo... alex_ ty się nie zalapalaś, ale Twoj mężuś już raz skorzystal z mojego transportu teraz bede wypatrywal Ciebie na drodze Co do Murowańca i okolic to byl chyba strzal w dziesiątkę. Super. Dookola las i kanal (lekko na uboczu). Cisza i spokoj. A sąsiedzi jacy sympatyczni (prawda alex_ ??) ... tak na marginesie to można powiedzieć, że wrócilem na "stare śmieci". Mój dziadek byl tu gajowym, a moja rodzina przez dlugie lata mieszkala w Drzewcach ... tuż za lasem (a ja przez pierwsze pól roku mojego życia ) Może troche sentymentalnie do tego podchodzę, ale fajnie tu jest !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 11.05.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 alex_ ty się nie zalapalaś, ale Twoj mężuś już raz skorzystal z mojego transportu teraz bede wypatrywal Ciebie na drodze Co do Murowańca i okolic to byl chyba strzal w dziesiątkę. Super. Dookola las i kanal (lekko na uboczu). Cisza i spokoj. A sąsiedzi jacy sympatyczni (prawda alex_ ??) ... tak na marginesie to można powiedzieć, że wrócilem na "stare śmieci". Mój dziadek byl tu gajowym, a moja rodzina przez dlugie lata mieszkala w Drzewcach ... tuż za lasem (a ja przez pierwsze pól roku mojego życia ) Może troche sentymentalnie do tego podchodzę, ale fajnie tu jest !!! RobertEs bo moj męzuś to ma zawsze więcej szczęścia a ja w Murowańcu tak z "glupia franc", ale tyle juz ta budowa nas pochlonela ze nie moglabym tego sprzedac i szukac czegos innego nawiazalismy sasiedzkie stosunki i wydaje sie byc dobrym trafem po tym jak zamieszkalismy zaczynam sie powolutku czuc jak u siebie a o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 11.05.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 darekm i niu dobrze, że poruszyliście ten temat - tak sami z siebie. Już teraz wiem, że należy ich omijać szerokim łukiem. I szukać innej dachówki. Zdecydowanie! Niestety wczoraj potwierdziły się opinie na temat wspomnianej firmy z Białych Błót. Nie dość, że monopolista, który dyktuje swoje warunki, to w dodatku zdziera z ludzi, bo najmuje podwykonawców. Stąd ta kosmiczna cena za mój dach. Zmieniliśmy (chwilową) koncepcję i nie będzie Nelskampa. Co nie zmienia faktu, że nie wiemy co teraz? Ach, na pewno coś samo wyjdzie! Witajcie! Jestem na etapie dachu i muszę zmienić opinię na temat firmy z Bialych Blot. Odebralem wycene i jestem zadowolony z jakosci obslugi i dachowki jaka proponuja. Duzo na temat tego Nelskampa mozna poczytac w internecie, poza tym moich dwoch kolegow z pracy skorzystalo z oferty firmy slowinski i bardzo sobie chwala. Ja tez chyba sie zdecydowalem, ale czekam na oferte z cegpolu. Czy ktos moze na ich temat cos powiedziec? albo macie inne firmy godne polecenia? Witaj! Nie twierdzę, że obsługa w firmie Słowińskich nie była miła. Bo była. Dostaliśmy wycenę w pięknej firmowej teczce a nie na kartce papieru, porozmawiano z nami jak z potencjalnymi klientami, doradzano. Dachówka też fajna. Poczytałam o Nelskampie i pewnie bym ją kupiła. Jednak zraziło mnie coś innego w tej firmie. Ale o tym opowiem innym razem. Powidziało się A to powiem i B, ale (wybaczcie) innym razem. Podtrzymuję swoją wcześniejszą opinię. Pozdrawiam pana Mariusza i jego uroczą żonę Monikę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 11.05.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Nie twierdzę, że obsługa w firmie Słowińskich nie była miła. Bo była. Dostaliśmy wycenę w pięknej firmowej teczce a nie na kartce papieru, porozmawiano z nami jak z potencjalnymi klientami, doradzano. Dachówka też fajna. Poczytałam o Nelskampie i pewnie bym ją kupiła. Jednak zraziło mnie coś innego w tej firmie. Ale o tym opowiem innym razem. Powidziało się A to powiem i B, ale (wybaczcie) innym razem. Podtrzymuję swoją wcześniejszą opinię. Możemy się dowiedzieć co się stało? Czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 11.05.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Jasne dawaj nawet niezbyt pochlebne opinie budują rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 12.05.2006 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 przy okazji ciekawa jestem jak oknovid sobie radzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 12.05.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Nie twierdzę, że obsługa w firmie Słowińskich nie była miła. Bo była. Dostaliśmy wycenę w pięknej firmowej teczce a nie na kartce papieru, porozmawiano z nami jak z potencjalnymi klientami, doradzano. Dachówka też fajna. Poczytałam o Nelskampie i pewnie bym ją kupiła. Jednak zraziło mnie coś innego w tej firmie. Ale o tym opowiem innym razem. Powidziało się A to powiem i B, ale (wybaczcie) innym razem. Podtrzymuję swoją wcześniejszą opinię. Możemy się dowiedzieć co się stało? Czekamy... Przepraszam, że nie na forum o tym piszę, ale jeszcze mam ku temu powody. Ponieważ firma pana Słowińskiego robi duże nieprzyjemności panu, który będzie robił dla nas dach (konkurencja!) nie chcę publicznie - póki co - o tym pisac. Obiecuję, że napiszę na forum. Nie chcę być gołosłowna. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 13.05.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Poczekam na zdjęcia (szczerze to ja do dzisiaj się tego nie nauczyłam). Fajnie, że każdy znajduje sobie swoje miejsce na ziemi. Jaką dużą działkę macie, a domek duży, mały napisz jaki? Aga ja już mam wklejanie zdjęć we wstępnej fazie opanowane..moge pomóc Ja niestety nie mogę tego opanować . Byłabym wdzięczna za krótki instrukataż jgosik może nie wypowiem się fachowym językiem, ale ja dosłownie robie tak: nad ramką z tekstem (pisząc post) masz opcje, 2 od prawej jest (Img) -wstaw obrazek klikasz raz....w tekscie pojawi się następnie kopiuje adres http// ze zdjęcia z albumu na onecie (prawym mychy wybieram własciwosci na danym zdjęciu - nastepnie kopiuje adres zdjęcia) i wklejam obok http/ potem klikam ponownie wstaw obrazek...i gotowe troszkę wyszedł kogiel mogiel... ale mam nadzieje, ze mnie zrozumialas, jak nie to moze pomoze ktos inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 13.05.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Motyczka dziękuję za instruktaż , zrozumiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jancarz26 14.05.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 witam!!jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialosc:)wlasnie jestesmy na etapie zakupu dzialkiznalezlismy sobie juz taka fajna w przylekach jest mala bo ma tylko 847m ale moze bedzie nasza wlasna:)jest tu moze ktos z przylek i mogl by cos wiecej napisac o tej miejscowosci?? pozdrawiamjancarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 15.05.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Motyczka dziękuję za instruktaż , zrozumiałam super cieszę się, ze mogłam pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 15.05.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 witam!! jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialosc:) wlasnie jestesmy na etapie zakupu dzialki znalezlismy sobie juz taka fajna w przylekach jest mala bo ma tylko 847m ale moze bedzie nasza wlasna:) jest tu moze ktos z przylek i mogl by cos wiecej napisac o tej miejscowosci?? pozdrawiam jancarz witamy nowego kamrata z regionu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.05.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Ja też witam nowego KLUBOWICZA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.05.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 TASIJA, RobertEs, alex_, niu, valdi, SIOUX i wszyscy inni których nie wymieniłam ( proszę się o to nie obrażać ) CO SŁYCHAĆ U WAS??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 15.05.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Hej Aga !!! U nas niestety ale mały polizg ( 3 dni ). Dekarze nie zeszli z poprzedniej budowy Mam nadzieję, że zobaczę ich jeszcze w tym tygodniu... Jutro jadę po kolejnš wycenę okien, zamówić projekt podłšczenia do kanalizacji Już mylałem, że się nie uda a tu taka niespodzianka... A, jeszcze dryndnę do elektryka od Robertsa... I cały czas nie umiem wklejać zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.05.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 TASIJA, RobertEs, alex_, niu, valdi, SIOUX i wszyscy inni których nie wymieniłam ( proszę się o to nie obrażać ) CO SŁYCHAĆ U WAS??? juz meldujemy ale to nie jest łatwe mieszkamy w domku instalacja wodna i co wew. zrobiona (podejścia), podłoga będzie wylewana na gotowo jutro, musimy skonczyc to co rozgrzebane elektryka, styropian, klej, ogrodzenie oraz oczywiscie welna w między czasie taras i drzewka w ogródku (decyduje pogoda co i kiedy ) w perspektywie oczyszczalnia i karton-gips i konczymy instalacje tak do tematu idziecie na WOD-KAN moze bysmy sie umowili jakos grupa to wpuszcza jako wycieczke z tego co wiem u RobertEsa ostatnio szambo wykopali (ale RobertES ma piaskownice ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 16.05.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Co do WodCan to chętnie się wybiorę może faktycznie coś zorganizujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 16.05.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Hej Aga !!! U nas niestety ale mały polizg ( 3 dni ). Dekarze nie zeszli z poprzedniej budowy Mam nadzieję, że zobaczę ich jeszcze w tym tygodniu... Jutro jadę po kolejnš wycenę okien, zamówić projekt podłšczenia do kanalizacji Już mylałem, że się nie uda a tu taka niespodzianka... A, jeszcze dryndnę do elektryka od Robertsa... I cały czas nie umiem wklejać zdjęć Ja już to schwyciłam . Motyczka o tym pisze , ale ja skorzystałam wcześniej z rad jak zakłada sie dziennik i komentarze. Ze zdjęciami robi się to analogicznie. Wejdż na posty maksia, jest tam wirtualny instruktaż jak zakłada się dziennik , tak samo zdjecia [url= tu wklejasz http...i tak dalej. Tylko pamiętaj w trakcie zapisywania na forum nie możesz być zalogowany w programie foto... O rety nie wiem czy Ci nie pogmatwałam ....szukaj postów maksia jest rewelacyjny...jeśli ja to zrozumiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 16.05.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 TASIJA, RobertEs, alex_, niu, valdi, SIOUX i wszyscy inni których nie wymieniłam ( proszę się o to nie obrażać ) CO SŁYCHAĆ U WAS??? witam witam.. u nas dzisiaj majstry kończą układac parkiet..za tydzien cyklinowanie...na dniach wkleje nowe fotki...z łazienki można już korzystać, ale cały czas mam problem z oświetleniem..rodacy jakie sklepy polecacie mi w Bydzi w tym zakresie??..chyba, ze ma ktoś jakies pomysły co do lampy i kinkietu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skarga 16.05.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witam wszystkich. Zanim naucze sie obslugiwac to forum to pewnie minie mnówtwo czasu (juz raz ten post próbowałam wysłać, ale gdzieś zniknął ) Próbuję właśnie rozpocząć budowę, ale ekipa, która miała mi dom postawić wyjechała do Anglii Moze ktoś mógłby mi polecić jakąś sprawdzoną ekipę? Będę wdzięczna. (Oczywiście zadałam to pytanie również na forum ogólnym, chociaż myślałam, że zadaję je tutaj (jestem z Bydgoszczy) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts