Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hmm... Balety z tańcami super sprawa. Czy jesteśmy zaproszeni? :lol: :lol:

Gdybym to ja zapraszała to na pewno byście dostali zaproszenie (może kiedyś na ... parapetówkę!!!). :D

Ale to do nas bo Wy już mieszkacie. :lol: Tak jak pisałem jak tylko będzie się coś działo to zaprawszam na kawe z termosa.

:roll: :o

jak na razie to mieszkamy w bloku .... na czwartym piętrze...

na działce to mamy dopiero zebrany humus i wytyczony dom :wink:

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdybym to ja zapraszała to na pewno byście dostali zaproszenie (może kiedyś na ... parapetówkę!!!). :D

Ale to do nas bo Wy już mieszkacie. :lol: Tak jak pisałem jak tylko będzie się coś działo to zaprawszam na kawe z termosa.

O matko :o przepraszam Cię ale pomyliły mi się osoby jak pisałem poprzedni post. Niemniej jednak zapraoszenie na termosową kawę aktualne.

TASIJA, RobertEs, alex_, niu, valdi, SIOUX i wszyscy inni których nie wymieniłam ( :D proszę się o to nie obrażać :D ) CO SŁYCHAĆ U WAS???

Witam wszystkich,

Co u mnie?? Wszystko zgodnie z planem. Ostatnio caly czas siedzimy na budowie... wracamy zmeczeni ok 22, myjemy dzieciaki i spać.

... i tak codziennie.

Wlaśnie kończymy tynkować dom

.... prawie skończylem plot

....i tak jak Alex_ wspomniala wymurowaliśmy szambo

- ale byla jazda :)

co do WOD-KAN to moze być piątek :)

RobertEs to może jakąś godzinę ustalimy, powinnam być ok. 15.20, zależy o której się wyrwę :p

a tak poza tym to widzę że jedyna szansa żeby zobaczyć Szanownego sąsiada to Targi bo jest za daleko żeby wejść

a w ogóle to co tynkujecie środek czy zewnątrz???

O matko :o przepraszam Cię ale pomyliły mi się osoby jak pisałem poprzedni post. Niemniej jednak zapraoszenie na termosową kawę aktualne.

Nie ma sprawy nie gniewam się! A na kawę kiedyś wpadniemy :D

a co u Tasiji jakoś sie tak dawno nie odzywa co się dzieje w tym Tryszczynie, ktoś coś wie??

alex_ TASIJA już mieszka. Wkleiła nowe zdjęcia do dziennika, poczytaj i zobacz jakie ma fajne wylewki - super równe!!!

przez chwilkę myślałam że ta sama ekipa niestety nie mogłam uaktualniać fotek bo mi szwagierka aparat zabrała (zresztą jej :-? ),

teraz powinno się to zmienić i trochę nadgonię fotki, podłogę mieli wczoraj robić ale nie dojechali, zobaczymy jak dzisiaj

ale mój chudziak wyglądał jak marzenie, styropian na nim się kładło rewelacyjnie, także nie mogę narzekać (tylko podłogowi z terminami nie dają rady), ech wszystko przez tą długą zimę

HARPO ja pisałam wcześniej na forum że mamy zamiar wprowadzic się w grudniu tuż przed Świętami. Więc dlatego tak zasuwamy!!Tzn poganiam wykonawców, :D koordynuje prace tak, żeby jedne zaczynały sie zaraz po drugich (z zachowaniem zdrowego rozsądku oczywiście).

Jak nie wyjdzie Plan A to ..........nie mam planu B :D ale zobaczymy!!

lucyperku

My też chcemy wprowadzić się w tym roku i to najlepiej jeszcze jesienią.

Na początek chcemy wykończyć tylko parter. Mamy nadzieję, że się uda.

Dziś prace się powiodły. Filigran już leży na ścianach, jutro układają zbrojenie, aw poniedziałek zalewają betonem. Oby tak dalej.

Mam do Ciebie pytanie. Wysyłam na priv.

TASIJA, RobertEs, alex_, niu, valdi, SIOUX i wszyscy inni których nie wymieniłam ( :D proszę się o to nie obrażać :D ) CO SŁYCHAĆ U WAS???

Witam wszystkich,

Co u mnie?? Wszystko zgodnie z planem. Ostatnio caly czas siedzimy na budowie... wracamy zmeczeni ok 22, myjemy dzieciaki i spać.

... i tak codziennie.

Wlaśnie kończymy tynkować dom

.... prawie skończylem plot

....i tak jak Alex_ wspomniala wymurowaliśmy szambo

- ale byla jazda :)

co do WOD-KAN to moze być piątek :)

RobertEs to może jakąś godzinę ustalimy, powinnam być ok. 15.20, zależy o której się wyrwę :p

a tak poza tym to widzę że jedyna szansa żeby zobaczyć Szanownego sąsiada to Targi bo jest za daleko żeby wejść

a w ogóle to co tynkujecie środek czy zewnątrz???

... Alex_ szanowny sąsiad chyba musi sobie odpuścić targi

musze jechać do Torunia i nie wiem czy dam rade wrócić do tej godziny

wjade pewnie na sam koniec (jak sie uda) albo spróbuje przed polodniem :(

... co tynkuje?? środek - gipsówki

pozdrawiam i do zobaczenia

Zabieramy się właśnie za zamawianie okien. Najciekawsza :wink: wydała się oferta Oknovidu, ale po forumowych rewelacjach zaczęliśmy się wahać. Czy ktoś z Was ma ich okna?

Cały czas łudzę się nadzieją, że historia z Grudziądza to pojedynczy przypadek.

Napisz mi na priv jaką masz wycenę z Oknowidu? W pon. prześlę ci moje wyceny. :)

Zabieramy się właśnie za zamawianie okien. Najciekawsza :wink: wydała się oferta Oknovidu, ale po forumowych rewelacjach zaczęliśmy się wahać. Czy ktoś z Was ma ich okna?

Cały czas łudzę się nadzieją, że historia z Grudziądza to pojedynczy przypadek.

Napisz mi na priv jaką masz wycenę z Oknowidu? W pon. prześlę ci moje wyceny. :)

jeżeli moge cos dodać w tym temacie..polecam okna z MarBud_u z Torunia, w 2003 r. oni zaproponowali nam najlepszą ofertę, z transportem i montażem w Bydzi nie było problemu...

..działkę mam w Zielonce przy Morelowej.Za dw tygodnie mam zamiar skończyć boje z gminą bo mi w WZ głupoty wypisali.Zacznę budować w tym lub na pewno w 2007.Teraz zbieram wszelkie informacje.Pytanie jak na początku.W projekcie mam grzejniki a nie chcę.Ktora firma w Bydzi lub fachowiec dobrze zaprojektuje podlogowkę.

Pozdrawiam budujących w gminie Białe Błota !!!!!!

( Nie wiem czy powszechnie wiadomo że aktualnie nie można otrzymac zgody na budowę w tej gminie-ma się wyjasnić do końca maja - mam nadzieję ze pozytywnie )

W projekcie mam grzejniki a nie chcę.Ktora firma w Bydzi lub fachowiec dobrze zaprojektuje podlogowkę.

Pozdrawiam budujących w gminie Białe Błota !!!!!!

Samo ogrzewanie podlogowe ??

Odradzam. Moim zdaniem w naszym klimacie może ono być zastosowane jako dodatkowe, a nie podstawowy system ogrzewania domu.

Mam wiele przykladów ... z ostatniej zimy, że ten system sie nie sprawdzil (przede wszystkim finansowo), bo trzeba bylo albo dogrzewać, albo zużyć dożo więcej np. gazu. Pamiętaj, że ogrzewanie podlogowe wymaga niższej temperatury w rurkach (ok.50st) i dlatego dom dlużej się nagrzewa.

Ja mam grzejniki i dodatkowo tzw pseldo podlogówkę w lazienkach i korytarzach (zrobione z instalacji powrotnej z grzejników).

... takie jest moje zdanie i wiem ze nie wszyscy się z nim zgadzają

dlatego musisz zebrac jak najwięcej informacji od tych, którzy mają ogrzewanie podlogowe i mieszkają już co najmniej dwa sezony

pozdrawiam

Gdybym miał zmarznąć nie porywalbym się na podlogowkę.Ale jesli masz złe doswidczenia opisz je ,chętnie przeczytam.Jak to mówią trzeba znac plusy dodatnie i plusy ujemne

... na temat plusów i minusów ogrzewania podlogowego musisz poroamawiać z tymi, którzy ją mają.

Ja nie mam, dlatego moge nie być dla Ciebie wiarygodny.

Mam znajomego, który ma ogrzewanie podlogowe w domu i zarzeka się, że to świetna sprawa. Nie szpecą kaloryfery (jak twierdzi), ale placi slone rachunki za gaz i moim zdaniem ma zimno w domu. Jaka tu logika??

Wiem, że ogrzewanie podlogowe jest bardzo popularne w Niemczech, ale tam mimo wszystko jest cieplej jak u nas... do nich zimą żadko docierają fronty syberyjsko-arktyczne :)

Nareszcie udało się uaktualnić fotki :)

też zrobiliśmy podłogówkę tylko w pomieszczeniach typu kuchnia i łazienka, wiatrołap ze względu powierzchnię

Pilnie szukam podłogowych, bo mi mężuś żyć nie da :p

powariowali wszyscy z tymi terminami w tym roku; ten sezon jest nie możliwy :-?