Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W projekcie mam grzejniki a nie chcę.Ktora firma w Bydzi lub fachowiec dobrze zaprojektuje podlogowkę.

Pozdrawiam budujących w gminie Białe Błota !!!!!!

Witaj!

My mamy zaprojektowaną podłogówkę niskotemperaturową w całym domu. Projektował ją dostawca całego systemu c.o.

Myślę, że warto uderzyć do jakiejś hurtowni typu Eko-instal, może zrobią ci projekt podłogówki gratis do zakupionych u nich materiałów na c.o.

A co do plusów i minusów to poczytaj na forum. My znaleźliśmy dużo pozytywnych opinii o ogrzewaniu podłogowym. Dlatego nie wahaliśmy się ogrzewać tak cały dom. A jak wyjdzie w praktyce... dam znać za rok :D

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jeżeli moge cos dodać w tym temacie..polecam okna z MarBud_u z Torunia, w 2003 r. oni zaproponowali nam najlepszą ofertę, z transportem i montażem w Bydzi nie było problemu...

Cześć motyczka!

Jeśli możesz to proszę o namiary na MarBud chyba, że to ta sama firma która buduje osiedla w Toruniu.

jeżeli moge cos dodać w tym temacie..polecam okna z MarBud_u z Torunia, w 2003 r. oni zaproponowali nam najlepszą ofertę, z transportem i montażem w Bydzi nie było problemu...

Cześć motyczka!

Jeśli możesz to proszę o namiary na MarBud chyba, że to ta sama firma która buduje osiedla w Toruniu.

Witam :) ...dokładnie tak, to ta firma

o rany chyba wszyscy budują!

My czekamy na naszego Wykonawcę! I z tego co wiem to jeszcze trochę poczekamy. Niestety takie terminy. A nam na nim zależy więc musimy być cierpliwi.

Właśnie mam pytanie: czy ktokolwiek z Was podpisywał umowę z Wykonawcą - ławy, fundamenty, ściany itd.itp.

Jeżeli tak to czy mogę prosić o pomoc w tej sprawie.

Aha a umowę z Kierownikiem Budowy?

o rany chyba wszyscy budują!

My czekamy na naszego Wykonawcę! I z tego co wiem to jeszcze trochę poczekamy. Niestety takie terminy. A nam na nim zależy więc musimy być cierpliwi.

Właśnie mam pytanie: czy ktokolwiek z Was podpisywał umowę z Wykonawcą - ławy, fundamenty, ściany itd.itp.

Jeżeli tak to czy mogę prosić o pomoc w tej sprawie.

Aha a umowę z Kierownikiem Budowy?

No właśnie wykonawca. Muszę dziś zadzwonić w kilka miejsc i może powinienem zacząć już z kimś rozmawiać choć z drugiej strony skoro projekt jest u architekt to może nie ma jeszcze o czym. Narazie jedyna umowa jaką podpisuwałem to własnie z architekt i z Enea o prąd.

Proszę niech zgłoszą się Ci bardziej zaawansowanii którzy już budują i powiedzą co i jak no i może co i ile (np. kierownik, inspektor, kibelek :oops: )

Dzięki namiarom Tasiji wreszcie podłoga wylana :D

Jeśli chodzi o umowy to KONIECZNIE muszą być na takie duże prace jak ściany, dach itp. ławy najlepiej też chociaż my sami robiliśmy także umowy nie było :lol:

natomiast mamy na cały szkielecik i spaliśmy spokojniej, że jak się chłopakom przestanie podobać albo dostaną lepszą ofertę to znikną w połowie (a kto by skończył???)

przy ławach jest najgorzej bo jak wyjdą krzywo to trzeba poprawiać bo na tym stać ma cały dom długie lata, a jak ekipa coś zepsuje to problem z płaceniem później ONI spier.... coś a MY i tak musimy płacic i to wszystko bez mrugnięcia okiem bo jeszcze coś zepsują później :(

mogę przesłać kilka wzorów na maila, ale dopiero w przyszłym tyg. bo nie mam kompa na działce :wink:

Dzięki namiarom Tasiji wreszcie podłoga wylana :D

Jeśli chodzi o umowy to KONIECZNIE muszą być na takie duże prace jak ściany, dach itp. ławy najlepiej też chociaż my sami robiliśmy także umowy nie było :lol:

natomiast mamy na cały szkielecik i spaliśmy spokojniej, że jak się chłopakom przestanie podobać albo dostaną lepszą ofertę to znikną w połowie (a kto by skończył???)

przy ławach jest najgorzej bo jak wyjdą krzywo to trzeba poprawiać bo na tym stać ma cały dom długie lata, a jak ekipa coś zepsuje to problem z płaceniem później ONI spier.... coś a MY i tak musimy płacic i to wszystko bez mrugnięcia okiem bo jeszcze coś zepsują później :(

mogę przesłać kilka wzorów na maila, ale dopiero w przyszłym tyg. bo nie mam kompa na działce :wink:

alex_ bardzo proszę pamiętaj o mnie :D :D :D

My nadal poszukujemy działki. Zawsze coś nie tak-woda daleko, prądu brak, działka za wąska, nie ma drogi dojazdowej, za duża powierzchnia, za blisko drogi głównej i przede wszystkim CENA za wysoka. Po ponad miesięcznym dzień po dniu poszukiwaniu staje się to uciązliwe-a to dopiero początek!!!

Działka poszukiwana najlepiej w Zamościu!!!!!!!!!!!!!HELP ME

My nadal poszukujemy działki. Zawsze coś nie tak-woda daleko, prądu brak, działka za wąska, nie ma drogi dojazdowej, za duża powierzchnia, za blisko drogi głównej i przede wszystkim CENA za wysoka. Po ponad miesięcznym dzień po dniu poszukiwaniu staje się to uciązliwe-a to dopiero początek!!!

Działka poszukiwana najlepiej w Zamościu!!!!!!!!!!!!!HELP ME

Karolina to ja :D Czytałaś wczorajsze anonse? Tam coś było.

Czy ktoś ma umowę z Kierownikiem Budowy? Jeżeli tak to poroszę o wzór.

A czy podpisywaliście umowy z : dekarzem, cieślą, elektrykiem itp, itd.?

Ja też bardzo chętnie podłączę się pod umowy wszelakie. Nie spisaliśmy jeszcze żadnej (kolejny szef ekipy zabrał projekt do wyceny) ale wiem już, że sen z oczu będzie nam to spędzać.

Umowy z kierownikiem też nie mamy Jeśli można, to też poproszę o wzór.

Dzięki bardzo