alex_ 25.05.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 alex Czy mogę Cię prosić o namiary na firmę która budowała Ci dom. Moj kolega przymierza się do budowania i napalił się na szkielet. Chodzi mu o szybkie tempo budowy. Dzięki! EKO-DREWNO-BUD z Rumii jak co niech przyjedzie do nas to pogadamy troche tematycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 25.05.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Dzięki namiarom Tasiji wreszcie podłoga wylana alex_ zdradz tajemnice ile kosztują podłogi wylewane - robocizna i materiały Aga jeśli chodzi o podłogi to miałam 2 ekipy jedna robiła chudziak: w sumie ekipa OK, ale jeśli chodzi o terminy (wylewanie podłogi na gotowo) to nie słowna, na chudziak byli nawet wcześniej robocizna 7,50/m2 - chudziak 8,50/m2 - podłoga materiały piasek z Wisły (nielubiany przez podłogowych) - 18ton z transportem - 350pln cement ok. 9 zł za worek z transportem 1175kg faktycznie wyszło za robocizne więcej chyba za express bo umawiałam ich w czwartek na sobotę druga ekipa: robocizna 10zł/m2 - podłoga materiał miało starczyć tamtego piasku, trzeba było dobrać, ale sporo zostało 14ton - 250zł cement ok. 8 zł za worek transport własny na raty jakieś 1100kg oczywiście końcowo wyszło drożej bo dali swoją dylatację, plastyfikatory i jeszcze jakieś cuda jeśli coś jeszcze pytajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.05.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 alex_ dziękuję bardzo za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpo 25.05.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 alex Czy mogę Cię prosić o namiary na firmę która budowała Ci dom. Moj kolega przymierza się do budowania i napalił się na szkielet. Chodzi mu o szybkie tempo budowy. Dzięki! EKO-DREWNO-BUD z Rumii jak co niech przyjedzie do nas to pogadamy troche tematycznie DZIĘKI!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 26.05.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ziomkowie poszukuje dość pilnie, solidnego i rozsądnego w cenie szklarza z Bydgoszczy ..będę wdzięczna za sugestie i rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.05.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 mam pytanko czy ma ktoś bieżący numer muratora interesuje mnie artykuł o oczyszczalniach / szmbo pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.05.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 alex_ dziękuję bardzo za odpowiedź. Aga nie ma za co powiedz tylko jak to wygląda na tle zgromadzonych przez Ciebie cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.05.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Aga a jak tam kredycik, juz cos wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 26.05.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Szklarz : zależy "od czego".Ten z Osowej Góry ul w bok od Muszlowej fajnie piaskuje,ten z Błonia z Gałczyńskiego robił mi lustra,ludzie z Lisiego Ogona oprawiali witraż.Kto pytał o lampy: lwiš częć kupiłam w domu i stylu,troche w Castoramie.Ładne lampy przytargał nam nasz architekt z Poznania. Dom i styl ma lampy z massivu i kandeli-ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.05.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 mam pytanko czy ma ktoś bieżący numer muratora interesuje mnie artykuł o oczyszczalniach / szmbo pozdr ja mam!!!! kredyt podpisany czekamy na Wykonawcę wypłata transzy zależy już tylko od nas cen innych posadzkarzy nie znałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 27.05.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Szklarz : zależy "od czego".Ten z Osowej Góry ul w bok od Muszlowej fajnie piaskuje,ten z Błonia z Gałczyńskiego robił mi lustra,ludzie z Lisiego Ogona oprawiali witraż. Kto pytał o lampy: lwiš częć kupiłam w domu i stylu,troche w Castoramie.Ładne lampy przytargał nam nasz architekt z Poznania. Dom i styl ma lampy z massivu i kandeli-ładne. Heliodor mi zależy na osadzeniu luster w ramach drewnianych do łazienki (ramy już mam), znalazłam Zakład Szklarski (tani) na ul. Gdańskiej 76 nie wiem tylko jak z jakością pracy....ale dziękuje Tobie za sugestie...dotyczące lamp też z tym mam największy problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 27.05.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 mam pytanko czy ma ktoś bieżący numer muratora interesuje mnie artykuł o oczyszczalniach / szmbo pozdr ja mam!!!! kredyt podpisany czekamy na Wykonawcę wypłata transzy zależy już tylko od nas cen innych posadzkarzy nie znałam Aga to kiedy zaczynacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.57 27.05.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Witam wszystkich po długiej przerwi . Zacząłem wreszcie, i już wiem co to budowa , podobno to normalne ,że cały" czas pod górkę" ( długa zima,glina na działce, woda na 70 cm.,awaria kabla od zasilania, i takie inne przyjemności!). Zasypałem fundamenty, wylewki po niedzieli, i wchodzi ekipa na drewniaczka . Pozdrawiam Alex. i SILNĄ GRUPĘ Z MUROWAŃCA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 27.05.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Witam wszystkich. Niestety (albo stety) zostałem wraz z moją połowicą zarażony chęcią wybudowania własnego domu. Działka już jest zakupiona (właściwie to prawie, tylko czekamy na odpowiedź z gminy - te wszystkie tam dyrdymały o pierwokupie, i ostateczny akt notarialny) w Murowańcu. Upatrzyliśmy sobie projekt GL 104 ze Studia Atrium. Jako, że jestem totalnym żółtodziobem w dziedzinie budowania, to prosze o wszelkie rady i sugestie dotyczące tego projektu np. co by tu zmienić, żeby zjechać z jego kosztami. Pozdrawiam Marczysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.05.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Czekamy na Wykonawcę, a ten z kolei ma "FULL" pracy więc przyjdzie do nas w sierpniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skarga 28.05.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Czekamy na Wykonawcę, a ten z kolei ma "FULL" pracy więc przyjdzie do nas w sierpniu A skąd go wzięliście? Polecony jakiś? Etapami czy całość? Umowę spisujecie jedną czy na poszczególne etapy? Tak z ciekawości (i dla porównania pytam:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 28.05.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Witam forumowiczów, zaniedbałam się w pisaniu , ale mogę się popisać nowymi zdjęciami, niestety nadal pustej dzialki. Mamy juz pierwsze terminy zaklepane z murarzami i fachowcem od studni. Powinniśmy ruszyć w czerwcu. Jesteśmy na etapie rozglądania się za najkorzystniejszą ofertą kredytową...i nadal nie wiemy gdzie. No i pierwsze trudności 200 m kabla po prąd od sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 28.05.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Witam wszystkich. Niestety (albo stety) zostałem wraz z moją połowicą zarażony chęcią wybudowania własnego domu. Działka już jest zakupiona (właściwie to prawie, tylko czekamy na odpowiedź z gminy - te wszystkie tam dyrdymały o pierwokupie, i ostateczny akt notarialny) w Murowańcu. Upatrzyliśmy sobie projekt GL 104 ze Studia Atrium. Jako, że jestem totalnym żółtodziobem w dziedzinie budowania, to prosze o wszelkie rady i sugestie dotyczące tego projektu np. co by tu zmienić, żeby zjechać z jego kosztami. Pozdrawiam Marczysław Witamy w Murowancu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 28.05.2006 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Witam forumowiczów, zaniedbałam się w pisaniu , ale mogę się popisać nowymi zdjęciami, niestety nadal pustej dzialki. Mamy juz pierwsze terminy zaklepane z murarzami i fachowcem od studni. Powinniśmy ruszyć w czerwcu. Jesteśmy na etapie rozglądania się za najkorzystniejszą ofertą kredytową...i nadal nie wiemy gdzie. No i pierwsze trudności 200 m kabla po prąd od sąsiada Czytam Twój post i jakbym siebie widział. Też mamy najbliższy prąd u sąsiada, bo ZE dopiero pociągnie w lipcu 2007, a woda najbliższa jest 200 m. od naszej działki, znaczy się tez trzeba będzie dogadać się ze sąsiadem, a potem będziemy myśleć o studni. Tylko żeby wyszła odpowiednia odległość, bo planujemy przydomową oczyszczalnię ścieków. Pozdrawiam Marczysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 28.05.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 (ciach) Witamy w Murowancu Widzę, że Murowaniec to silna grupa. Jak to mówią owsiki - w kupie siła Pzdr Marczysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts