alex_ 29.05.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witam forumowiczów, zaniedbałam się w pisaniu , ale mogę się popisać nowymi zdjęciami, niestety nadal pustej dzialki. Mamy juz pierwsze terminy zaklepane z murarzami i fachowcem od studni. Powinniśmy ruszyć w czerwcu. Jesteśmy na etapie rozglądania się za najkorzystniejszą ofertą kredytową...i nadal nie wiemy gdzie. No i pierwsze trudności 200 m kabla po prąd od sąsiada Czytam Twój post i jakbym siebie widział. Też mamy najbliższy prąd u sąsiada, bo ZE dopiero pociągnie w lipcu 2007, a woda najbliższa jest 200 m. od naszej działki, znaczy się tez trzeba będzie dogadać się ze sąsiadem, a potem będziemy myśleć o studni. Tylko żeby wyszła odpowiednia odległość, bo planujemy przydomową oczyszczalnię ścieków. Pozdrawiam Marczysław Witamy Murowaniec, napisz w którym miejscu dokładnie czy coś na temat oczyszczalni już bliżej wiecie, bo ja tyle że gmina na razie nic nie dodaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 29.05.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Czekamy na Wykonawcę, a ten z kolei ma "FULL" pracy więc przyjdzie do nas w sierpniu oj to troszkę późno...a nie myśleliście zeby zmienić wykonawcę??..cały najlepszy okres na budowanie stracicie... (podobno w byłym woj. włocławskim ekipy dużo mniej biorą za robotę, nasz sąsiad tak dom budował rok temu...chłopaki spali całe lato na budowie w baraku...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 29.05.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witam wszystkich. Niestety (albo stety) zostałem wraz z moją połowicą zarażony chęcią wybudowania własnego domu. Działka już jest zakupiona (właściwie to prawie, tylko czekamy na odpowiedź z gminy - te wszystkie tam dyrdymały o pierwokupie, i ostateczny akt notarialny) w Murowańcu. Upatrzyliśmy sobie projekt GL 104 ze Studia Atrium. Jako, że jestem totalnym żółtodziobem w dziedzinie budowania, to prosze o wszelkie rady i sugestie dotyczące tego projektu np. co by tu zmienić, żeby zjechać z jego kosztami. Pozdrawiam Marczysław Witamy Marczysław w klubie "zarażonych" budujących - tudzież wybudowanych...będziemy oglądać i radzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 29.05.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 mam pytanko czy ma ktoś bieżący numer muratora interesuje mnie artykuł o oczyszczalniach / szmbo pozdr ja mam!!!! kredyt podpisany czekamy na Wykonawcę wypłata transzy zależy już tylko od nas cen innych posadzkarzy nie znałam Aga gratuluje kredytu, chociaż nie wiem czy jest czego są jakies ciekawe informacje na temat oczyszczalni w artykule, bo jak co to chętnie jakieś ksero albo skan Aguś jeszcze potrzebuję maila jeśli chodzi o umowy bo już graczykowi przesłałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 29.05.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witam wszystkich po długiej przerwi . Zacząłem wreszcie, i już wiem co to budowa , podobno to normalne ,że cały" czas pod górkę" ( długa zima,glina na działce, woda na 70 cm.,awaria kabla od zasilania, i takie inne przyjemności!). Zasypałem fundamenty, wylewki po niedzieli, i wchodzi ekipa na drewniaczka . Pozdrawiam Alex. i SILNĄ GRUPĘ Z MUROWAŃCA! Witaj, tak dawno Ciebie nie było jak co pisz regularnie jak chłopacy się u Ciebie sprawują a budowa to zawsze pod górkę :D chyba że już mieszkasz :D chłopacy tylko na szkielecik do ciebie pozdrawiamy PS jak by co mogliby do nas kiedys podjechać zobaczyć co i jak a my byśmy ich pomęczyli , może by jakaś kawa się znalazła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.05.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Czekamy na Wykonawcę, a ten z kolei ma "FULL" pracy więc przyjdzie do nas w sierpniu A skąd go wzięliście? Polecony jakiś? Etapami czy całość? Umowę spisujecie jedną czy na poszczególne etapy? Tak z ciekawości (i dla porównania pytam:-)) skarga ten nasz Wykonawca jest polecony przez TASIJA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.57 29.05.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witajcie! Alex- zgadza się ekipa tylko na konstrukcję- jak u Was- wejdą pewnie na poczatku czerwca, kibicuję waszej budowie- w końcu przecierasz szlak - od zeszłego roku . (Wspomnę "EKO" o zaproszeniu) Poszukuję zbiornika żelbetowego na szambo w naszej okolicy- ma ktoś namiary?? będę wdzięczny! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.05.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Czekamy na Wykonawcę, a ten z kolei ma "FULL" pracy więc przyjdzie do nas w sierpniu A skąd go wzięliście? Polecony jakiś? Etapami czy całość? Umowę spisujecie jedną czy na poszczególne etapy? Tak z ciekawości (i dla porównania pytam:-)) Sorki - wcześniej nie mogłam się rozpisywać. Tak jak napisałam Wykonawcę poleciła mi TASIJA, widzieliśmy jego "robotę" u niej na budowie, poza tym cenowo nam odpowiada. Fakt jest rozchwytywany, ale my jesteśmy cierpliwi. Fundamenty, stan zero, ściany zewnętrzne i wewnętrzne, kominy, wieńce - to robi. Umowę na razie "składamy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.05.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Czekamy na Wykonawcę, a ten z kolei ma "FULL" pracy więc przyjdzie do nas w sierpniu oj to troszkę późno...a nie myśleliście zeby zmienić wykonawcę??..cały najlepszy okres na budowanie stracicie... (podobno w byłym woj. włocławskim ekipy dużo mniej biorą za robotę, nasz sąsiad tak dom budował rok temu...chłopaki spali całe lato na budowie w baraku...) Tak jak napisałam wyżej - widziałam jego robotę, podobało mi się, ceny dobre. Czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.05.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 mam pytanko czy ma ktoś bieżący numer muratora interesuje mnie artykuł o oczyszczalniach / szmbo pozdr ja mam!!!! kredyt podpisany czekamy na Wykonawcę wypłata transzy zależy już tylko od nas cen innych posadzkarzy nie znałam Aga gratuluje kredytu, chociaż nie wiem czy jest czego są jakies ciekawe informacje na temat oczyszczalni w artykule, bo jak co to chętnie jakieś ksero albo skan Aguś jeszcze potrzebuję maila jeśli chodzi o umowy bo już graczykowi przesłałam pozdrawiam alex_ hm trudno mi powiedzieć czy artykuł jest ciekawy. Jest opisane co i jak. Ja nie mam skanera, mogę tylko skserowac. meila wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.05.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 mam pytanko czy ma ktoś bieżący numer muratora interesuje mnie artykuł o oczyszczalniach / szmbo pozdr ja mam!!!! kredyt podpisany czekamy na Wykonawcę wypłata transzy zależy już tylko od nas cen innych posadzkarzy nie znałam Aga gratuluje kredytu, chociaż nie wiem czy jest czego są jakies ciekawe informacje na temat oczyszczalni w artykule, bo jak co to chętnie jakieś ksero albo skan Aguś jeszcze potrzebuję maila jeśli chodzi o umowy bo już graczykowi przesłałam pozdrawiam alex_ hm trudno mi powiedzieć czy artykuł jest ciekawy. Jest opisane co i jak. Ja nie mam skanera, mogę tylko skserowac. meila wysłałam na priv a ja juz dawno przeslalam umowy , mam nadzieje ze sie przydadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 30.05.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Czy ktoś buduje się w Przyłękach-proszę o info???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 30.05.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 mam pytanko czy ma ktoś bieżący numer muratora interesuje mnie artykuł o oczyszczalniach / szmbo pozdr ja mam!!!! kredyt podpisany czekamy na Wykonawcę wypłata transzy zależy już tylko od nas cen innych posadzkarzy nie znałam Aga gratuluje kredytu, chociaż nie wiem czy jest czego są jakies ciekawe informacje na temat oczyszczalni w artykule, bo jak co to chętnie jakieś ksero albo skan Aguś jeszcze potrzebuję maila jeśli chodzi o umowy bo już graczykowi przesłałam pozdrawiam Graczyk zachował się troszkę jak ćwok bo nawet nie podziękował co czyni obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 30.05.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 alex wczoraj wieczorem jeszcze nic nie było!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skarga 30.05.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 mam pytanko czy ma ktoś bieżący numer muratora interesuje mnie artykuł o oczyszczalniach / szmbo pozdr ja mam!!!! kredyt podpisany czekamy na Wykonawcę wypłata transzy zależy już tylko od nas cen innych posadzkarzy nie znałam Aga gratuluje kredytu, chociaż nie wiem czy jest czego są jakies ciekawe informacje na temat oczyszczalni w artykule, bo jak co to chętnie jakieś ksero albo skan Aguś jeszcze potrzebuję maila jeśli chodzi o umowy bo już graczykowi przesłałam pozdrawiam alex_ hm trudno mi powiedzieć czy artykuł jest ciekawy. Jest opisane co i jak. Ja nie mam skanera, mogę tylko skserowac. meila wysłałam na priv a ja juz dawno przeslalam umowy , mam nadzieje ze sie przydadza czy mogłabym się bardzo uśmiechnąć o umowy również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 30.05.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Skkarga prosze o maila Aga sprawdzam, bo mam w wysłanych i jeszcze raz przesle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 30.05.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witamy Murowaniec, napisz w którym miejscu dokładnie czy coś na temat oczyszczalni już bliżej wiecie, bo ja tyle że gmina na razie nic nie dodaje Róg Dalekiej i jakiejś tam. Pobliski autochton sam nawet nie wie przy jakiej ulicy mieszka Co do oczyszczalni, to o co konkretnie chodzi ??, pozwolenie, przepisy, czy też coś innego ?? Pozdrawiam Marczysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 30.05.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam wszystkich Czy ktoś z forumowiczów zetknął sie z biurem projektowym Tani Dom z Białych Błót ?? Dobrzy, solidni, czy też "ZONK" ?? Pozdrawiam Marczysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 31.05.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witam wszystkich Czy ktoś z forumowiczów zetknął sie z biurem projektowym Tani Dom z Białych Błót ?? Dobrzy, solidni, czy też "ZONK" ?? Pozdrawiam Marczysław Kilka stron wcześniej w naszej Grupie dyskutowaliśmy o tej firmie. Generalnie TANI są tylko z nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 31.05.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 alex umowy doszły, dziękujemy bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts