agnieszkakusi 23.06.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Aga-żona facia Pewnie, że nie możesz wejść na link, bo źle go wpisałam.... http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=361&IdKolekcji A tak na marginesie też jestem Agnieszka.... I bardzo się cieszę, że jest coś takiego jak forum muratora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.06.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 cemik1, tak niestety pozostaje nam blacha. Problemem jednak jest to, że w naszym domku nie ma stropu, jest tylko sufit podwieszany. Nie mamy nadproży. Musimy obniżyć trochę budynek, bo są tam balkony i drzwi wejściowe na wys. 2560!!!Szok....Okna piękne, ale z PCV strach takie robić. Tym bardziej, że nie chcemy okien z poprzeczką. Ale z tym nie będzie problemu. Pozostałe okna będą wysokie.W każdym pokoju 2 szt. okien o wym. 1300x1700 oddzielone murkiem o szer.24 cm, a w salonie dwa balkony 1-skrzydłowe 900x2400 bez poprzeczki i między nimi witryna 2300x1700 pod którą będzie stał stół...ale się romarzyłam...okna będą nisko nad podłogą, wejdą tam grzejniki na wys. 40 cm. Widziałam ostatnio w "Ładny Dom" projekt domu, gdzie okna były tak nisko wstawione..bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 23.06.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam wszystkich nowych forumowiczow nie mogę się zgodzić z tym co wypisujecie o blachodachówce dla mnie jest OK, a teraz może dlaczego nie trzeba deskować całego dachu (szkoda dodatkowych kosztów) pokrycie lekkie nie obciąża konstrukcji i fundamentów uwierzcie mieszkam i wcale nie słyszę pukania w blachę, a padało i to nieźle, a tylko dla tego ze na stropie leży 20cm ISOVERA wycisza niezle a poza tym wrzucimy tam wszyskie skrawki wełny to będzie jeszcze lepiej a mam dom z poddaszem użytkowym i specjalnie nasłuchiwaliśmy bardziej słychać w bloku stukanie o parapety zew. zamiast przepłacać to lepiej zainwestować w porządną folię dachową, niektóre nawet mogą zastąpić deskowanie to chyba tyle, jakby co pytajcie PS jak się zastanawiacie z czego ja polecam szkielet drewniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdi 23.06.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam po czasie Ja z innej beczki. Znacie może kogoś kto dobrze i fachowo robi meble kuchenne?? Szukam i nie moge nikogo sensownego znaleść. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.06.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam wszystkich nowych forumowiczow nie mogę się zgodzić z tym co wypisujecie o blachodachówce dla mnie jest OK, a teraz może dlaczego nie trzeba deskować całego dachu (szkoda dodatkowych kosztów) pokrycie lekkie nie obciąża konstrukcji i fundamentów uwierzcie mieszkam i wcale nie słyszę pukania w blachę, a padało i to nieźle, a tylko dla tego ze na stropie leży 20cm ISOVERA wycisza niezle a poza tym wrzucimy tam wszyskie skrawki wełny to będzie jeszcze lepiej a mam dom z poddaszem użytkowym i specjalnie nasłuchiwaliśmy bardziej słychać w bloku stukanie o parapety zew. zamiast przepłacać to lepiej zainwestować w porządną folię dachową, niektóre nawet mogą zastąpić deskowanie to chyba tyle, jakby co pytajcie PS jak się zastanawiacie z czego ja polecam szkielet drewniany dzięki za info...problem w tym, że w naszym domu nie ma stropu i dlatego obawiamy się hałasu. Tam jest tylko sufit podwieszany. Jak to zrobić, żeby wyciszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 23.06.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam wszystkich nowych forumowiczow nie mogę się zgodzić z tym co wypisujecie o blachodachówce dla mnie jest OK, a teraz może dlaczego nie trzeba deskować całego dachu (szkoda dodatkowych kosztów) pokrycie lekkie nie obciąża konstrukcji i fundamentów uwierzcie mieszkam i wcale nie słyszę pukania w blachę, a padało i to nieźle, a tylko dla tego ze na stropie leży 20cm ISOVERA wycisza niezle a poza tym wrzucimy tam wszyskie skrawki wełny to będzie jeszcze lepiej a mam dom z poddaszem użytkowym i specjalnie nasłuchiwaliśmy bardziej słychać w bloku stukanie o parapety zew. zamiast przepłacać to lepiej zainwestować w porządną folię dachową, niektóre nawet mogą zastąpić deskowanie to chyba tyle, jakby co pytajcie PS jak się zastanawiacie z czego ja polecam szkielet drewniany dzięki za info...problem w tym, że w naszym domu nie ma stropu i dlatego obawiamy się hałasu. Tam jest tylko sufit podwieszany. Jak to zrobić, żeby wyciszyć? nie bardzo mogę sobie wyobrazić ale musicie ocieplic podejrzewam, że powierzchnię dachu, czyli krokwie może inaczej czy w jakiś sposób będzie ocieplany sufit przez Karton-gipsy będzie uciekać ciepło w górę i gdzie zostanie zatrzymane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.06.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Alex, szczerze mówiąc nie wiem, wiem tylko, że nie ma tam stropu, nie mam przy sobie projektu więc nie mam jak spojrzeć, ale jakoś tak ma być, że wełna przymocowana do więźby...chyba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.06.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 kusi - miło mi Ponoć szukasz kogoś z okolic Torunia. mikun chyba gdzieś tam się buduje. Napisz do niego!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 23.06.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 kusi okna w tak dużym formacie można robić z PCV i to bez poprzeczki ale nieotwierane. Skoro masz parterowy domek to może warto zaeksperymentowac albo choć rozwarzyć taką opcje skoro jest którędy wywietrzyć pomieszczenie. Zastanowiłbym się też nad tym murkiem rozdzielającym o serokości 24 cm. Z tego co mi wiadom to z BK ścianki mogą mieć nie mniej niż 80 cm. ale może tak jest tylko przy Ytongu ale może po zaizolowaniu będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 24.06.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 alex Wszyscy pewnie na budowach. U nas też się dzieje. Stawiają więźbę i ścianki działowe na parterze. Zamówiliśmy okna (MS) harpo możesz coś więcej napisać o oknach: PCV czy drewno, jaki kolor, czy będą rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 24.06.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Kusi - ja też buduję się w okolicach Torunia ale w rejonie trasy na Gdańsk. Czy ty w trakcie budowy będziesz szukać firm w Toruniu czy w Bydgoszczy? Bo szczerze mówiąc nie wiem gdzie leży twoja miejscowość Prawie wszyscy na tym wątku zaopatrują się w Bydgoszczy i okolicach i nie mam za bardzo z kim porozmawiać o firmach w Toruniu i okolicach Jeśli chodzi o budowę mojego domku to jeszcze niestety czekam na kredyt. W przyszłym tygodniu powinnam dostać decyzję z banku i mam nadzieję, że tak jak planowałam ruszę w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 24.06.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Kusi - ja też buduję się w okolicach Torunia ale w rejonie trasy na Gdańsk. Czy ty w trakcie budowy będziesz szukać firm w Toruniu czy w Bydgoszczy? Bo szczerze mówiąc nie wiem gdzie leży twoja miejscowość Prawie wszyscy na tym wątku zaopatrują się w Bydgoszczy i okolicach i nie mam za bardzo z kim porozmawiać o firmach w Toruniu i okolicach Jeśli chodzi o budowę mojego domku to jeszcze niestety czekam na kredyt. W przyszłym tygodniu powinnam dostać decyzję z banku i mam nadzieję, że tak jak planowałam ruszę w lipcu. Asiu ja mimo to, iż mieszkam już w Bydgoszczy większośc materiałów na budowe kupilismy jednak w Toruniu...mieliśmy lepsze tam kontakty i możliwości cenowe do wynegocjowania, nie bede ukrywała ze Torun pod tym względem jest tańszy od Bydzi wraz z usługami - bynajmniej tak było w moim przypadku cierpliwości i powodzenia w bankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpo 25.06.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 możesz coś więcej napisać o oknach: PCV czy drewno, jaki kolor, czy będą rolety? Okna PCV + rolety. Wszystko białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpo 25.06.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 kusiSprawdź czy nie masz przypadkiem w projekcie więźby w postaci wiązarów dachowych. Wtedy strop miałbyś takjakby automatycznie, drewniany. Między belki stropu, tak jak między krokwie umieszcza się wełnę a od spodu montuje sufit podwieszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 25.06.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 nie mam za bardzo z kim porozmawiać o firmach w Toruniu i okolicach Ja też mieszkam w Toruniu i jak pisałem buduję się dokładnie w połowie drogi do Bydgoszczy. Objechałem wiele hurtowni i najtańsze materiały znalazłem najbliżej siebie (poza miastem). Polecam Złą Wieś i Łubiankę. Wszystko bez problemów na czas i na miejsce. Przywożą materiały przysyłają fakturę mailem a ja płacę przelewm z ekonta. Drabiazgi pobiera majster wprost z hurtowni. Raz w miesiącu odbieram faktury dla rozliczeń. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 25.06.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 WitamMożesz zdradzić na jaką dachówkę się zdecydowałeś? Właśnie jesteśmy na etapie dachu więc byłaby to pomocna informacja. Jaka hurtownia była najkorzystniejsza cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 25.06.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 To pytanko do CEMIKA1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.06.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 możesz coś więcej napisać o oknach: PCV czy drewno, jaki kolor, czy będą rolety? Okna PCV + rolety. Wszystko białe. harpo a będę mogła kiedyś obejrzeć na żywo okna białe z roletami? Bo widziałam już złoty dąb i chciałabym porównać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpo 25.06.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Lato jest pyszne! Właśnie jem truskawki Aga Okna powinniśmy mieć tuż przed montazem pompy czyli na początku sierpnia zapraszam. lucyperku co u Ciebie? U nas gotowe ścianki działowe na parterze i 2/3 więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 25.06.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam Możesz zdradzić na jaką dachówkę się zdecydowałeś? Właśnie jesteśmy na etapie dachu więc byłaby to pomocna informacja. Jaka hurtownia była najkorzystniejsza cenowo? Jak tam murarze się sprawili ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts