cemik1 03.07.2006 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Czy ktoś kładł u siebie parkiet?? Szukam dobrego i taniego parkietu i parkieciarza Ja też Kupowałem w "As-Tor" Sp.j. 87-100 Toruń, ul. Bukowa 23 - woj. kujawsko-pomorskie tel. 056 659 02 80, fax 056 659 02 80 Ceny porównywalne do marketów budowlanych a jakość na pewno wyższa. Jest to kawałek od Bydgoszczy ale uwas też musi coś być. Swoją drogą nie wiem, czy można na tym forum podawać kontakty do firm. Widzę, że większość wysyła na priv. Wybór parkieciarza jeszcze przede mną. Naciąłem się przy remoncie podłogi w mieszkaniu i teraz będę czujny jak rewolucjonista. Jeżeli macie jakiś dobry namiar podajcie. Trochę teraz żałuję, że zdecydowałem się na parkiet bo: 1. Muszę czekać aż posadzki wyschną na popiół 2. Wynajęty w przyszłości fachowiec to wielka niewiadoma a deski (panele) mógłbym położyć sam. Ale parkiet to parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 03.07.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Cy moge prosić o namiary na ekipe, ktora położy dach(więźba juz jest, brakuje dachówek). Oczywiście dobrą i sprawdzoną ekipę. Dom w Łochowie. Jakie sa orientacyje koszty za połozenie? Gdzie warto się zaopatrywać w dachówki/blachodachówki? Bardzo was proszę o pomoc. Mam małe 1,5-roczne, dziecko ktore jest malym, strasznie ruchliwym łobuzem (choc to dziewczynka ), z którym nie bardzo moge chodzic po sklepach (za dużo czasu w jednym miejscu i sie dziecku nudzi). Dlatego wolalabym, przy waszej pomocy, odrazu isc w sprawdzone miejsca a nie udezac w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 03.07.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Mam jeszcze pytanie.Więzba stoi conajmniej 2 lata. Drewno zrobilosie szare, czy musze je ponownie imregnować? jesli tak to w jakie sposób? malować pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.07.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Z naszej okolicy to chyba Heban z Tucholi buduje też domy w szkielecie. I Centrostal w szkielecie stalowym. A gdzie budujesz? Ja 20 km od Osowej Góry, w Gliszczu. ale normalnie piszecie o tym co ja juz przeżyłam mam szkielecik robiony przez EKO-DREWNO-BUD z Rumii do obejrzenia zanim przykryjemy sciany byliśmy w Hebanie, a wrażenia niestety mało elastyczni, wszystko według tabelki, a zainteresowanie detalistą z Polski znikome, za to ceny z kosmosu w Murowańcu stoi też dom z bali, ja mam mieszane uczucia do niego a chętnie poznalabym znajomą co stawia szkielecik ze wschodu jesli chcecie cos wiedziec pytajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.07.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 W MUROWAŃCU MOŻECIE PODZIWIAĆ NOWE KURIOZUM SZTUKI BUDOWALNEJ WŁAŚNIE STAWIAMY SZOPKĘ .... I NIE CHODZI TU O PRZEDSTAWIENIE NA ZWIEDZANIE, PROSZĘ SIĘ UMAWIAĆ, BO ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA! ... PIERWSZE DRZEWKO POSADZONE, PIERWSZA KREW SIĘ POLAŁA... POZDRAWIAMY, MARCZYSŁAWOWIE Sąsiedzi rosną w siłę a ja jak zwykle ostatnia pójdę na inspekcję byliśmy pochłonięci przez ogrodzenie (nareszcie skończone, no tak na 95%), musze popstrykać jakieś fotki gratulujemy sąsiadom, uważajcie na mszyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 03.07.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Mój "budowlaniec "zaliczy dziś zgon Upominaliśmy, ...błagalismy,... straszyliśmy....a on swoje...nadal się opieprza Mój teśc siedzi na budowie...a "budowlaniec" co chwilę gdzieś znika........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 03.07.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 alex my chetnie bysmy zobaczyli Twoj szkielet on line. Widzialam fotki ale to nie to samo Jak ja bym chciala napisac o tym ze juz to przezylam...A tu metlik w glowie: bale, szkielet - wszystko to przeplata sie z mysla ze moze lepiej murowany systemem gosp bo taniej.....A potem znow mysl "nie nie tylko bale wchodza w gre" i tak w kolko. Potem wybor projektu, bladzimy pomiedzy kilkoma, chyba tylko orientacyjna wycena kosztow pozwoli nam dokonac wyboru, tzn szacunkowy koszt dokona wyboru za nas Az cud ze dzialke kupilismy od reki. Czy tylko my tacy niezdecydowani??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.07.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 alex my chetnie bysmy zobaczyli Twoj szkielet on line. Widzialam fotki ale to nie to samo Jak ja bym chciala napisac o tym ze juz to przezylam...A tu metlik w glowie: bale, szkielet - wszystko to przeplata sie z mysla ze moze lepiej murowany systemem gosp bo taniej.....A potem znow mysl "nie nie tylko bale wchodza w gre" i tak w kolko. Potem wybor projektu, bladzimy pomiedzy kilkoma, chyba tylko orientacyjna wycena kosztow pozwoli nam dokonac wyboru, tzn szacunkowy koszt dokona wyboru za nas Az cud ze dzialke kupilismy od reki. Czy tylko my tacy niezdecydowani??? kiedy Wam pasuje, bo jeśli w tygodniu to w okolicy 18-19, bo wtedy mam nadzieje juz byc ogarnieta po jakimś jedzonku chyba że chcesz czekać do weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 04.07.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 alex jesli bywasz tam codziennie to proponuje czwartek, ok 18:30-19. Prosze mnie poinstruowac jak do Was trafic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.07.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 alex jesli bywasz tam codziennie to proponuje czwartek, ok 18:30-19. Prosze mnie poinstruowac jak do Was trafic napiszę na priva , co od razu wszyscy by nie wiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 04.07.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Nikt nie zna dobrego dekarza? Poratujcie jakimis namiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 04.07.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Nikt nie zna dobrego dekarza? Poratujcie jakimis namiarami. Wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 04.07.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Gdzie w okolicy Łochowa można i warto kupić łaty i kontrłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 04.07.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 HejMożecie sięgnąć do Waszych archiwów lub aktualnych zapisków i powiedzieć mi ile kosztowała lub ma kosztować robocizna związana z położeniem dachówek i całego systemu (folia, łaty, i cała reszta) związanego z okładziną dachu. Interesuje mnie średnia cena za m2 bo przecież 2spad będzie tańszy niż kopertowy bez materiału.Mój dach to 175 m2 dwuspodowego dachu z dwoma lukarnami.Podpowiedzcie proszę bo mam wykonawcę który robi mury i więźbę wiec do zakończenia robót na ten rok musze jeszcze pokryć dach całym systemem i orynnować.PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 04.07.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Gdzie w okolicy Łochowa można i warto kupić łaty i kontrłaty? wysłałem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 04.07.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 RobertEs, niestety nic nie dostałam. Masz może jeszcze jakieś namiary na dekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 04.07.2006 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 uważajcie na mszyce W sensie, że co ?? Żrą szopki ?? Pozdr Marczysławowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.07.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Czy możecie polecić dobry TARTAK, w którym sprzedają więźbę dachową, strop drewnaiany, łaty, kontrłaty. Muszę się już tym zainteresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 05.07.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Czy możecie polecić dobry TARTAK, w którym sprzedają więźbę dachową, strop drewnaiany, łaty, kontrłaty. Muszę się już tym zainteresować taratak po prawej stronie zaraz za lipnikami w kierunku na zamość a drewno od ziomków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 05.07.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 uważajcie na mszyce W sensie, że co ?? Żrą szopki ?? Pozdr Marczysławowie a w sensie że "wsadziliśmy drzewko" jakoś wcześniej było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts