Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja niestety z rad praktycznych nic nie pomoge :-?

Alex bardzo nam milo bylo Was poznac, ciesze sie ze moglismy zobaczyc Wasze mile gniazdko :D

Bardzo nas ta wizyta zmobilizowala

Taki klaps na pupe

Trzeba sie zaczac brac

cieszymy się że mogliśmy pomóc, czas najwyższy robić dokumenty bo się nie wyrobicie w tym roku :D

Chcialabym, zeby komin byl z cegly klinkierowej, czy to co pod dachem tez musze z takiej cegly robic? Oczywiscie, znow wszystko na wariackich papierach.

Generalnie pod dachem wystarczy zwykła cegła. Jest tańsza a przede wszystkim wsiąka w nią woda. Po klinkierze leje się jak w rurze. Zwykłą można później otynkować. Jeżeli chcesz jednak ją wyeksponować na poddaszu to powinien być tam też klinkier.

Przy stawianiu komina zwróć uwagę czy jest równy od środka (tam gdzie jest kanał) i czy jest tam wyfugowany na gładko. Nie powinno być ubytków fugi ani tym bardziej nie powinna nigdzie wystawać. Można kontrolować na bieżąco bo lusterkem na końcu nie wszystko widać. Na zewnątrz wszystko można wyrównać tynkiem.

Klinkier dobiera się do koloru pokrycia. Wszystkie cegły nadają się. Koniec komina musi być odsunięty przynajmniej metr od pokrycia dachu.

Pozdrawiam

My czekamy na Wykonawcę. Cierpliwie!

A co robią inni budujący znaszej grupy :roll: ? Pewnie są na urlopach i wylegują się na plaży :D :roll: :D

Kto poleci dobrego cieślę i dekarza :D :D :D

Aga jaka plaża, trzeba dom budować :p, lato krótkie, a zima niedługo (szukam drewna do komina!!!!!!)

będziesz chyba najlepiej przygotowana na rozpoczęcie budowy, już masz namiary na prawie wszystkie etapy :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam

PS trochę fotki uaktualniłam

My czekamy na Wykonawcę. Cierpliwie!

A co robią inni budujący znaszej grupy :roll: ? Pewnie są na urlopach i wylegują się na plaży :D :roll: :D

Kto poleci dobrego cieślę i dekarza :D :D :D

My właśnie wrócilismy z jastrzebiej góry. Troche relaksu....cisnienie juz w normie.

Wysyłam namiary na cieśle i dekarza na priv.

pozdrawiam

Slyszeliscie cos o firmie Hortus z Bydgoszczy?? Z ul. Mokrej

Wczoraj bylismy na spotkaniu z przedstawicielem tej firmy

No i mieszane odczucia mamy..

Niby wszystko ok ale :roll: wizualnie i marketingowo malo przekonujaca..

(siedziba firmy, pracownicy itp)

Czy sie czepiam czy to nie jest wazne???

Bo mysle sobie ze jednak jest, decydujac sie na podpisanie kontraktu z firma chcialabym byc przekonana ze to firma z prawdziwego zdarzenia a nie prezes, gosc od marketingu i sektetarka - siedzacy w odrapanym budynku na dwoch pokojach....

Slyszeliscie cos o firmie Hortus z Bydgoszczy?? Z ul. Mokrej

Wczoraj bylismy na spotkaniu z przedstawicielem tej firmy

No i mieszane odczucia mamy..

Niby wszystko ok ale :roll: wizualnie i marketingowo malo przekonujaca..

(siedziba firmy, pracownicy itp)

Czy sie czepiam czy to nie jest wazne???

Bo mysle sobie ze jednak jest, decydujac sie na podpisanie kontraktu z firma chcialabym byc przekonana ze to firma z prawdziwego zdarzenia a nie prezes, gosc od marketingu i sektetarka - siedzacy w odrapanym budynku na dwoch pokojach....

niestety o firmie z Mokrej nic nie wiem :(

Witam wszystkich, muszę się pochwalić od wczoraj jesteśmy szczęśliwymi (mam nadzieje) posiadaczami działki budwlanej w Przyłękach.

Na tym etapie chce wszystkim z forum podziękować za wszystkie rady, namiary, słowa wspacia itd. itp.

Działka nie jest duża ma 859 m2 brak mediów-ale jest.

Czekamy teraz na rozwój sytuacji i mam nadzije działamy dalej.

Ha! To ja juz wiem kto mi dzialke machnal sprzed nosa:) Kolo Gwiazdzistej?:)

W takim razie i ja sie przywitam, okresowy skrytoczytacz Koc, z racji nabycia kilka dni temu dzialki w Przylekach takoz mam zamiar pojawiac sie tu czesciej:) Dziendobry Panstwu:)

Zdrowia