alex_ 05.07.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 zaczęłam intensywnie szukać drzewa do kominka na zimę może ktoś ma jakieś namiary bardzo chętnie skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.07.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 alex dzięki za radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 05.07.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 alex dzięki za radę! cała historia co ja z tym tartakiem przeżyłam nie w sensie handlowym, ale takim normalnym ludzkim, w każdym razie sąsiad zadowolony a ja nie mam szalika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 06.07.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Macie jakiegos dobrego murarza? Okazalo sie, ze musimy postawic kominy od nowa . Chcialabym, zeby komin byl z cegly klinkierowej, czy to co pod dachem tez musze z takiej cegly robic? Oczywiscie, znow wszystko na wariackich papierach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 06.07.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Na co zwrocic uwage przy zakupie cegiel klinkierowych? Obojetnie jaka firma? Duzo kosztuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.07.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Ja niestety z rad praktycznych nic nie pomoge Alex bardzo nam milo bylo Was poznac, ciesze sie ze moglismy zobaczyc Wasze mile gniazdko Bardzo nas ta wizyta zmobilizowala Taki klaps na pupe Trzeba sie zaczac brac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 06.07.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Powiedzcie mi dobrzy ludzie, czy wybudowanie szopki na działce trzeba zgłosić w starostwie, lub gdzieś tam ?? PzdrMarczysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.07.2006 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Powiedzcie mi dobrzy ludzie, czy wybudowanie szopki na działce trzeba zgłosić w starostwie, lub gdzieś tam ?? Pzdr Marczysław w starostwie zglasza sie budynek tymczasowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.07.2006 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Ja niestety z rad praktycznych nic nie pomoge Alex bardzo nam milo bylo Was poznac, ciesze sie ze moglismy zobaczyc Wasze mile gniazdko Bardzo nas ta wizyta zmobilizowala Taki klaps na pupe Trzeba sie zaczac brac cieszymy się że mogliśmy pomóc, czas najwyższy robić dokumenty bo się nie wyrobicie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 07.07.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Chcialabym, zeby komin byl z cegly klinkierowej, czy to co pod dachem tez musze z takiej cegly robic? Oczywiscie, znow wszystko na wariackich papierach. Generalnie pod dachem wystarczy zwykła cegła. Jest tańsza a przede wszystkim wsiąka w nią woda. Po klinkierze leje się jak w rurze. Zwykłą można później otynkować. Jeżeli chcesz jednak ją wyeksponować na poddaszu to powinien być tam też klinkier. Przy stawianiu komina zwróć uwagę czy jest równy od środka (tam gdzie jest kanał) i czy jest tam wyfugowany na gładko. Nie powinno być ubytków fugi ani tym bardziej nie powinna nigdzie wystawać. Można kontrolować na bieżąco bo lusterkem na końcu nie wszystko widać. Na zewnątrz wszystko można wyrównać tynkiem. Klinkier dobiera się do koloru pokrycia. Wszystkie cegły nadają się. Koniec komina musi być odsunięty przynajmniej metr od pokrycia dachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 07.07.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 cemik, dziękuję za rady. mamy poddasze nieuzytkowe, wiec klinkier na calosci chyba nie musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 07.07.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 mamy poddasze nieuzytkowe, wiec klinkier na calosci chyba nie musi byc. Pewnie. Pod dachem lepiej pobudować z cegły. Jest tańsza (także murowanie) i lepsza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.07.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 My czekamy na Wykonawcę. Cierpliwie! A co robią inni budujący znaszej grupy ? Pewnie są na urlopach i wylegują się na plaży Kto poleci dobrego cieślę i dekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 10.07.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 My czekamy na Wykonawcę. Cierpliwie! A co robią inni budujący znaszej grupy ? Pewnie są na urlopach i wylegują się na plaży Kto poleci dobrego cieślę i dekarza Aga jaka plaża, trzeba dom budować , lato krótkie, a zima niedługo (szukam drewna do komina!!!!!!) będziesz chyba najlepiej przygotowana na rozpoczęcie budowy, już masz namiary na prawie wszystkie etapy Pozdrawiam PS trochę fotki uaktualniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 10.07.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 My czekamy na Wykonawcę. Cierpliwie! A co robią inni budujący znaszej grupy ? Pewnie są na urlopach i wylegują się na plaży Kto poleci dobrego cieślę i dekarza My właśnie wrócilismy z jastrzebiej góry. Troche relaksu....cisnienie juz w normie. Wysyłam namiary na cieśle i dekarza na priv. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.07.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 lucyperek dziękuję bardzo. Też wysłałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 11.07.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Slyszeliscie cos o firmie Hortus z Bydgoszczy?? Z ul. Mokrej Wczoraj bylismy na spotkaniu z przedstawicielem tej firmy No i mieszane odczucia mamy.. Niby wszystko ok ale wizualnie i marketingowo malo przekonujaca.. (siedziba firmy, pracownicy itp) Czy sie czepiam czy to nie jest wazne??? Bo mysle sobie ze jednak jest, decydujac sie na podpisanie kontraktu z firma chcialabym byc przekonana ze to firma z prawdziwego zdarzenia a nie prezes, gosc od marketingu i sektetarka - siedzacy w odrapanym budynku na dwoch pokojach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 11.07.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Slyszeliscie cos o firmie Hortus z Bydgoszczy?? Z ul. Mokrej Wczoraj bylismy na spotkaniu z przedstawicielem tej firmy No i mieszane odczucia mamy.. Niby wszystko ok ale wizualnie i marketingowo malo przekonujaca.. (siedziba firmy, pracownicy itp) Czy sie czepiam czy to nie jest wazne??? Bo mysle sobie ze jednak jest, decydujac sie na podpisanie kontraktu z firma chcialabym byc przekonana ze to firma z prawdziwego zdarzenia a nie prezes, gosc od marketingu i sektetarka - siedzacy w odrapanym budynku na dwoch pokojach.... niestety o firmie z Mokrej nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 13.07.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Mam na zbyciu skrzynke do pršdu budowlanego ze słupem na którym była zamocowana.Wszystkie elementy z wyjštkiem licznika.kontakt [email protected]odbiór w Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koc 13.07.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Witam wszystkich, muszę się pochwalić od wczoraj jesteśmy szczęśliwymi (mam nadzieje) posiadaczami działki budwlanej w Przyłękach. Na tym etapie chce wszystkim z forum podziękować za wszystkie rady, namiary, słowa wspacia itd. itp. Działka nie jest duża ma 859 m2 brak mediów-ale jest. Czekamy teraz na rozwój sytuacji i mam nadzije działamy dalej. Ha! To ja juz wiem kto mi dzialke machnal sprzed nosa:) Kolo Gwiazdzistej? W takim razie i ja sie przywitam, okresowy skrytoczytacz Koc, z racji nabycia kilka dni temu dzialki w Przylekach takoz mam zamiar pojawiac sie tu czesciej:) Dziendobry Panstwu:) Zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts