Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę, że praca u was wszystkich wre, aż zazdroszczę. Ja z kolei nie pisałam bo tez niewiele się u nas działo. W tej chwili mamy prąd , własną studnię, ściągnięty humus , zagęszczny grunt i ekipa p. Romka (pomoć rewelacyjny, dlatego za nim czekaliśmy)przygotowuje się do fundamentów

czy moge poprosic o namiary do tego Pana???

Witaj

Jestem sąsiadem przez miedzę w Zielonce.Jestem na etapie walki z gminą Białe Błota z powodu przekrętów w WZ.Nie odpuszczam.W razie problemów służę pomocą.

Pzdr

PS Moja działka to 925 m2.Moja i Twoja są akurat i nie miej kompleksów.

Witam sąsiada z Zielonki :D !!!

Teraz widzę jak długo mnie tu nie było!!!

Mam tyle lektury do odczytania!

Pozdrawiam wszystkich! :D :D :D

Szopka prawie na ukończeniu. Brakuje tylko trochę (dosłownie) drzwi, i pokrycia dachu papą.

A propo papy. W rolce jest 15 m2., szopka ma cosik blisko 20. Jakby co, to ma ktoś może odstapić z 5 m2 ?? chociaż do końca nie wiem, czy aby na pewno 5 starczy, bo nie wiadomo jak mi to z zakładkami wyjdzie.

Pozdr

Marczysław i s-ka

witam raz jeszcze z Łochowa (na razie działka w Drzewcach k/Murowańca) czy ma ktos namiary na niedroga czarna ziemię do nawiezienia? aha no i namiary na to nieszczęsne ogrodzenie - nie mozemy sie wprowadzić bez ogrodzenia albo przynajmniej kojca dla psa. Pozdrawiam wszystkich rozpoczynających budowe (ale atrakcji przed Wami..... :lol: )

ok, bede czekala na odpowiedzi. ze swojej strony też moge pomóc, poniewaz zdecydowana większość prac mam za soba i wiecie co? tak naprawdę z ponad 20 ekip (tyle naliczylismy) z czystym sumieniem mogłabym polecic tylko ciesli od dachu, malarza no i moze ekipy od tynkow wew. maszynowych i od wylewek. Reszta - koszmar, największa wada - niesłowność. pozdrawiam

aga - działeczke mam niespełna 1200m a z domem troszkę zaszalałem projekt własny zabudowa 170m uzytkowej ok 230. i od razu małe pytanko gdzie najtaniej kupic kręgi do studni ?

Jasne, to dom wyjdzie spory!!!

kręgi do studni - też będziemy potrzebować, ale na jesień.

Zerknę (ale to w domu) do wczorajszego expressu - tam się chyba ktoś reklamuje. Jak coś znajdę to napiszę. A co kupujesz do studni: pompę głębinową czy hydrofor?

aga - działeczke mam niespełna 1200m a z domem troszkę zaszalałem projekt własny zabudowa 170m uzytkowej ok 230. i od razu małe pytanko gdzie najtaniej kupic kręgi do studni ?

Jasne, to dom wyjdzie spory!!!

kręgi do studni - też będziemy potrzebować, ale na jesień.

Zerknę (ale to w domu) do wczorajszego expressu - tam się chyba ktoś reklamuje. Jak coś znajdę to napiszę. A co kupujesz do studni: pompę głębinową czy hydrofor?

Mam zamiar wkopać trzy kręgi bo wodę mam na głębokości 1.7m. Do spożycia się nie nadaje ale do prac budowlanych jak najbardziej a potem ładnie obuduję i zostawię do podlewania ogrodu i prac gospodarczych. Co do pompy to na razie wystarczy mi zwykła pompa max 750w. Oprócz tego mam oczywiście wodę z wodociągów jescze nie podłączoną ale to dopiero będzie inna bajka.

niu pochwal się co u Ciebie?

elba - chciałabym Tobie pomóc, ale ja jeszcze nie ruszyłam z budową. Nie wiem gdzie jest dobry czarnoziem i ogrodzenia dobre robią. Ale jak będę wiedziała to dam znać.

macs - witamy! Dużą masz działkę? Jaki dom budujesz?

Witaj Aga !!!

Ty to jesteś taki dobry duszek tego forum!

U mnie same dobre rzeczy! W końcu zrobliśmy dach. Śliczny zresztą. :oops: Niesmak po firmie Słowińskich pozostał. Każdemu odradzę tę firmę. Nie pisałam wcześniej o nich, ale teraz mogę. Co mi tam? Wiem, że czytują to forum i przez moje posty zrobiłam przykrość Wykonawcy, który mnie do nich skierował żebym zbaczyła dachówkę. W szczegóły nie będę się zagłębiała, ale ogólnie rzecz ujmując chcieli zagrać nieuczciwie podbierając klientów (czyt. mnie :wink: ) naszemu Wykonawcy. :evil: Na szczęście nie udało się to Państwu Słowińskim. :lol: Podpisałam umowę z fajnym Wykonawcą, którego będę wychwalać po wsze wieki i jeśli tylko ktoś szuka dekarza to chętnie się podzielę! :D Słyszałam, że ktoś inny pisał na temat tej firmy z Białych Błót. Nie wiecie w jakim wątku? Bo w naszym nic nie znalazłam...

A teraz szukam bramy garażowej i drzwi wejściowych. Pomożecie?

Pozdrawiam!!!

[/b]

Widzę, że praca u was wszystkich wre, aż zazdroszczę. Ja z kolei nie pisałam bo tez niewiele się u nas działo. W tej chwili mamy prąd , własną studnię, ściągnięty humus , zagęszczny grunt i ekipa p. Romka (pomoć rewelacyjny, dlatego za nim czekaliśmy)przygotowuje się do fundamentów

czy moge poprosic o namiary do tego Pana???

Jak skończy u nas to jak najbardziej ale z tego co wiem ciągnie w tym sezonie dwie budowy. Na dodatek jeszcze nie wiemy czy uda nam się wpisać w jego grafik w przyszłym roku. P. Romek pracy swojej się nie wstydzi i może dlatego jest taki zapracowany. Własnych doświadczeń nie mamy bo pracuje u nas raptem tydzień. Wrażeniami będę się dzieliła na bieżąco.