cemik1 17.07.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 jest wiezba-bez dachowki No to taki niedomknięty. Ale nie czepiaj się słówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 17.07.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 alex_ daj znać czy doszly na priva namiary na drewno,bo mam jakieś problemy z wysyłaniem wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.07.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 alex_ daj znać czy doszly na priva namiary na drewno,bo mam jakieś problemy z wysyłaniem wiadomości. Dziękuję bardzo, doszły z tym że niestety już kupiliśmy ale kolejne lata będę dzwonić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.07.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Widzę, że praca u was wszystkich wre, aż zazdroszczę. Ja z kolei nie pisałam bo tez niewiele się u nas działo. W tej chwili mamy prąd , własną studnię, ściągnięty humus , zagęszczny grunt i ekipa p. Romka (pomoć rewelacyjny, dlatego za nim czekaliśmy)przygotowuje się do fundamentów czy moge poprosic o namiary do tego Pana??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 17.07.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 alex_ daj znać czy doszly na priva namiary na drewno,bo mam jakieś problemy z wysyłaniem wiadomości. Ja tez poproszę o namiary na drewno Może uda nam sie skończyc do grudnia Kiedy robiliście tynki i wylewki? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 17.07.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witaj Jestem sąsiadem przez miedzę w Zielonce.Jestem na etapie walki z gminą Białe Błota z powodu przekrętów w WZ.Nie odpuszczam.W razie problemów służę pomocą. Pzdr PS Moja działka to 925 m2.Moja i Twoja są akurat i nie miej kompleksów. Witam sąsiada z Zielonki !!! Teraz widzę jak długo mnie tu nie było!!! Mam tyle lektury do odczytania! Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 17.07.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Szopka prawie na ukończeniu. Brakuje tylko trochę (dosłownie) drzwi, i pokrycia dachu papą.A propo papy. W rolce jest 15 m2., szopka ma cosik blisko 20. Jakby co, to ma ktoś może odstapić z 5 m2 ?? chociaż do końca nie wiem, czy aby na pewno 5 starczy, bo nie wiadomo jak mi to z zakładkami wyjdzie. PozdrMarczysław i s-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elba 17.07.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 witam raz jeszcze z Łochowa (na razie działka w Drzewcach k/Murowańca) czy ma ktos namiary na niedroga czarna ziemię do nawiezienia? aha no i namiary na to nieszczęsne ogrodzenie - nie mozemy sie wprowadzić bez ogrodzenia albo przynajmniej kojca dla psa. Pozdrawiam wszystkich rozpoczynających budowe (ale atrakcji przed Wami..... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macs 17.07.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam wszystkich a w szególności sąsiadów z Przyłęk. Czekałem pięć lat i w końcu się zaczęło budowa ruszyła trzymajcie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.07.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 niu pochwal się co u Ciebie? elba - chciałabym Tobie pomóc, ale ja jeszcze nie ruszyłam z budową. Nie wiem gdzie jest dobry czarnoziem i ogrodzenia dobre robią. Ale jak będę wiedziała to dam znać. macs - witamy! Dużą masz działkę? Jaki dom budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elba 18.07.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 ok, bede czekala na odpowiedzi. ze swojej strony też moge pomóc, poniewaz zdecydowana większość prac mam za soba i wiecie co? tak naprawdę z ponad 20 ekip (tyle naliczylismy) z czystym sumieniem mogłabym polecic tylko ciesli od dachu, malarza no i moze ekipy od tynkow wew. maszynowych i od wylewek. Reszta - koszmar, największa wada - niesłowność. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 18.07.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Czy mozecie powiedziec, gdzie warto kupowac drzwi wewnetrzne? Moze jakis dobry stolarz robi dobre, niezbyt drogie drzwi? chcielibysmy tez zrobic plot przed domem, najlepiej kuty, ale nie bardzo wiemy w ktora strone isc zeby znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.07.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 elba i MalaR. jak wracamy z działki przed Bydgoszczą a za Białymi Błotami jest Trzciniec. Tam przy drodze stoi reklama ogrodzeń. Jak będę pamietać to spiszę namiary, albo poszukam w książce telefonicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.07.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 spróbujcie tam:ARTMETAL Ogrodzenia kute i systemowe, bramy - kraty, produkcja, montaż, serwisul. Gęsia 16 tel. 3722194 http://www.amg-artmetal.pl lub http://www.siatki-ogrodzenia.com.pl lub http://www.fenster.bydgoszcz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macs 18.07.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 aga - działeczke mam niespełna 1200m a z domem troszkę zaszalałem projekt własny zabudowa 170m uzytkowej ok 230. i od razu małe pytanko gdzie najtaniej kupic kręgi do studni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.07.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 aga - działeczke mam niespełna 1200m a z domem troszkę zaszalałem projekt własny zabudowa 170m uzytkowej ok 230. i od razu małe pytanko gdzie najtaniej kupic kręgi do studni ? Jasne, to dom wyjdzie spory!!! kręgi do studni - też będziemy potrzebować, ale na jesień. Zerknę (ale to w domu) do wczorajszego expressu - tam się chyba ktoś reklamuje. Jak coś znajdę to napiszę. A co kupujesz do studni: pompę głębinową czy hydrofor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macs 18.07.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 aga - działeczke mam niespełna 1200m a z domem troszkę zaszalałem projekt własny zabudowa 170m uzytkowej ok 230. i od razu małe pytanko gdzie najtaniej kupic kręgi do studni ? Jasne, to dom wyjdzie spory!!! kręgi do studni - też będziemy potrzebować, ale na jesień. Zerknę (ale to w domu) do wczorajszego expressu - tam się chyba ktoś reklamuje. Jak coś znajdę to napiszę. A co kupujesz do studni: pompę głębinową czy hydrofor? Mam zamiar wkopać trzy kręgi bo wodę mam na głębokości 1.7m. Do spożycia się nie nadaje ale do prac budowlanych jak najbardziej a potem ładnie obuduję i zostawię do podlewania ogrodu i prac gospodarczych. Co do pompy to na razie wystarczy mi zwykła pompa max 750w. Oprócz tego mam oczywiście wodę z wodociągów jescze nie podłączoną ale to dopiero będzie inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 18.07.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 aaato jak juz znajdziecie kogos od kregow to poprosze o namiaryA narazie wznawiam prosbe i dobrego facowca od fundamentow. Bo poki co znalazlam jednego - dobrego ale za calosc zawolal 25 tys pod domek z bali 100 m, wiec ccialabym porownac ceny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 18.07.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 niu pochwal się co u Ciebie? elba - chciałabym Tobie pomóc, ale ja jeszcze nie ruszyłam z budową. Nie wiem gdzie jest dobry czarnoziem i ogrodzenia dobre robią. Ale jak będę wiedziała to dam znać. macs - witamy! Dużą masz działkę? Jaki dom budujesz? Witaj Aga !!! Ty to jesteś taki dobry duszek tego forum! U mnie same dobre rzeczy! W końcu zrobliśmy dach. Śliczny zresztą. Niesmak po firmie Słowińskich pozostał. Każdemu odradzę tę firmę. Nie pisałam wcześniej o nich, ale teraz mogę. Co mi tam? Wiem, że czytują to forum i przez moje posty zrobiłam przykrość Wykonawcy, który mnie do nich skierował żebym zbaczyła dachówkę. W szczegóły nie będę się zagłębiała, ale ogólnie rzecz ujmując chcieli zagrać nieuczciwie podbierając klientów (czyt. mnie ) naszemu Wykonawcy. Na szczęście nie udało się to Państwu Słowińskim. Podpisałam umowę z fajnym Wykonawcą, którego będę wychwalać po wsze wieki i jeśli tylko ktoś szuka dekarza to chętnie się podzielę! Słyszałam, że ktoś inny pisał na temat tej firmy z Białych Błót. Nie wiecie w jakim wątku? Bo w naszym nic nie znalazłam... A teraz szukam bramy garażowej i drzwi wejściowych. Pomożecie? Pozdrawiam!!! [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 18.07.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Widzę, że praca u was wszystkich wre, aż zazdroszczę. Ja z kolei nie pisałam bo tez niewiele się u nas działo. W tej chwili mamy prąd , własną studnię, ściągnięty humus , zagęszczny grunt i ekipa p. Romka (pomoć rewelacyjny, dlatego za nim czekaliśmy)przygotowuje się do fundamentów czy moge poprosic o namiary do tego Pana??? Jak skończy u nas to jak najbardziej ale z tego co wiem ciągnie w tym sezonie dwie budowy. Na dodatek jeszcze nie wiemy czy uda nam się wpisać w jego grafik w przyszłym roku. P. Romek pracy swojej się nie wstydzi i może dlatego jest taki zapracowany. Własnych doświadczeń nie mamy bo pracuje u nas raptem tydzień. Wrażeniami będę się dzieliła na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts