RadziejS 19.08.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Instalator zakłada mi kocioł kondensacyjny. Komin na być wpuszczony w kanał z pustaków wentylacyjnych. W kanał wpuszczona tylko rura fi80. Rura 80/125 idzie tylko w kotłowni od kotła to kanału kominowego. Jak powinno to zostać wykończone? Na razie jest wykuty spory otwór do którego wchodzi rura 80/125 a potem kolankiem fi80 idzie do góy już rura fi80. Chodzi mi o to czy instalator powinien coś zrobić z tym wykutym otworem (zamurować, zalepić, zapiankować) czy kto i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 20.08.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Ten otwór wystarczy delikatnie zapiankować > A później to można to obrobić jakimś tynkiem gipsowym, cekolem itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 20.08.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 U mnie żadnej pianki nie było,kolano koncentryczne mocowane na zaprawie murarskiej,rura pionowa ( fi 80 , wewn.) mocowana na kołki rozporowe. Rura 80/125 ( trójnik) orginał Junkersa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts