beata0050 19.08.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam, jestem całkowicie zielona w kwestii budowlanej, a w następnym roku zamierzam podnieść dach i adoptować poddasze na mieszkalne. Budynek jest mały około 35m2, a jak podniosę dach to na poddaszu zyskam drugie tyle. Dla małej 3-osobowej rodziny musi wystarczyć. Moje pytanie jest do osób które takimi pracami się zajmują lub sami dokonywali takiej nadbudowy, ile to może kosztować. Dach mam jednospadowy, ile może kosztować taka nadbudowa. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 19.08.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam, jestem całkowicie zielona w kwestii budowlanej, a w następnym roku zamierzam podnieść dach i adoptować poddasze na mieszkalne. Budynek jest mały około 35m2, a jak podniosę dach to na poddaszu zyskam drugie tyle. Dla małej 3-osobowej rodziny musi wystarczyć. Moje pytanie jest do osób które takimi pracami się zajmują lub sami dokonywali takiej nadbudowy, ile to może kosztować. Dach mam jednospadowy, ile może kosztować taka nadbudowa. Proszę o poradę. Nie lepiej dobudować z boku ? Jeżeli z tej powierzchni odjąć klatkę schodową to już niewiele zostanie. Przy rozbiórce dachu można zalać dół . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata0050 19.08.2009 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Nie bardzo jest gdzie dobudować, a jaką powierzchnię mogą zająć schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 19.08.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Oczywiście schody można zrobić wewnątrz pomieszczenia. To zależy jakie; najmniej kręcone, później zabiegowe no i spocznikowe na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata0050 19.08.2009 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 A czy można zrobić schody na zewnątrz budynku jaka potrzebna by była dobudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 19.08.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Około 2,50 m szerokości razem ze ścianą. Według Prawa Pudowlanego na taką nadbudowę jaką planujecie, czy rozbudowę potrzebne jest pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasey 19.08.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 zmiana konstrukcji dachu wymaga pozwolenia na budowe,wlaśnie to przerabiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts