arecki1338 19.08.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam, mozecie mi jakos pomoc zaranzowac ta lazienke? szerokosc 2,07m dlugoscc 3,95.Przy wejsciu po lewej stronie umiejscowiony bedzie kociol gazowy.Probowalem roznych ukladow, ale chetnie uslysze wsze glosy. W łazience ma sie znalezc kabina prysznicowa,umywalka,wc i ewentualnie pralka.http://i44.photobucket.com/albums/f13/arecki1338/lazienkawycinek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 19.08.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Wanna też ma być?Czy te murki za kotłem z obydwu stron już są i muszą zostać? Czy kocioł (tzn piec czy piec ze zbiornkiem?) stoi na ziemi? Da się pod nim wsadzić pralkę? ładowana z przodu czy z góry? Czy wanna może stać po oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 19.08.2009 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 wanny nie bedzie.ten murek bedzie oddzielal kociol gazowy wiszacy.pralka ladowana z przodu,tego krotkiego murka nie bedzie.myslalem zeby dolozyc jeszcze jedna scianke obok tej dlugiej i w takiej wnece zrobic prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 19.08.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Rozumiem, że prysznic nie zmieści się koło okna po prawej? Jeśli tak, to chyba jedyne rozsądne miejsce dla kabiny to jest to na planie. A jeśli pralka ładowana od przodu to może wsadzić ją pod umywalkę (znaczy nie dosłownie)- można zrobić fajny blat i ją obudować, nie będzie wtedy taka widoczna, a na przedłużeniu blatu zamontować umywalkę. Przy takim układzie kibelek można wsadzić w lewy róg - tam gdzie teraz jest wanna.[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 19.08.2009 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 z tym prysznicem nie bardzo mi wyjdzie pod oknem.Planowalem od poczatku murowane scianki i brodzik, a tam nie ma za wiele miejsca.A z pralka pod zlewem dobry pomysl, nie bralem go pod uwage,musze poszukac, moze trafe jakas wizualizacje albo zdjecie z czym takim, dzieki za ten pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 19.08.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Pooglądaj wątek łazienki nasze tutaj łazienka Nadii ze schowaną pralką http://images49.fotosik.pl/153/4a18d6ae244c71f0med.jpg Tutaj projekt łazienki Karas123 http://e-wlan.pl/dom/WC/2.jpg i Ochikarki http://foto2.m.onet.pl/_m/894d4a7085a9b6b65b275d50e12421fa,5,19,0.jpg wszystkie zdjęcia z wątku łazienkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 20.08.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 A czemu nie bierzecie już pod uwagę opcji z pralką pod kotłem? Jaki wymiar będzie miał kocioł, co będzie w tej części łazienki oprócz niego? Warto by tam stworzyć część gospodarczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 21.08.2009 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 kociol wiszac ma wymiary 480x600x900, teoretycznie pralka by weszla, ale jak z wyczystka pod kotlem? czy przy piecu gazowym ja sie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 25.08.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Nie wiem co to jest wyczystka. Ja mam piec gazowy dwufunkcyjny z zamkniętą komorą i jest całkowicie bezobslugowy. Mieszkamy od roku i nic nie trzeba było przy nim robić. Ale nawet jeśli trzeba będzie zostawić u ciebie dojście do jakiejś rurki, to pralka nie ma przecież 100cm szerokości i można to dobrze zaplanować - obok pralki może stać np kosz na brudną bieliznę lub szafka bez części tylnej ścianki , np. na chemię. I jeszcze jedno mi się nasuwa na myśl - całą ścianę nad umywalką i kibelkiem wyłożyłabym lustrem, a na przeciwległej ścianie nad wanną dałabym element dekoracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SemperSolus 25.08.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Od biedy można zastosować pralkę ładowaną od góry. Modele te wyposażone są w wysuwane rolki ułatwiające ewentualne przestawienie urządzenia wg aktualnych potrzeb. Zresztą nawet jeżeli pralka będzie ładowana od frontu to przecież konieczność jest przesuwania będzie naprawdę rzadkością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts