Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek drewniany na działce rolnej.

matek1154

Recommended Posts

w urzędzie miasta

A czy takimi sprawami nie zajmuje się Starostwo? :roll: Ale nie ma powodów do zmartwienia: Gmina jak zorientuje się że to nie leży w jej kompetencjach to przekaże pismo do Starostwa :wink: Może warto pójść go Urzędu Miasta i zapytać się do kogo konkretnie na biurko trafiło Wasze zgłoszenie i rozwiać wątpliwości "u źródła" tzn czy nikt nie widzi przeszkód.

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w urzędzie miasta

A czy takimi sprawami nie zajmuje się Starostwo? :roll: Ale nie ma powodów do zmartwienia: Gmina jak zorientuje się że to nie leży w jej kompetencjach to przekaże pismo do Starostwa :wink: Może warto pójść go Urzędu Miasta i zapytać się do kogo konkretnie na biurko trafiło Wasze zgłoszenie i rozwiać wątpliwości "u źródła" tzn czy nikt nie widzi przeszkód.

Zgłoszenie złożyłam w urzędzie miasta w wydziale architektury i budownictwa. Jestem pewna że trafiło na właściwe biurko ponieważ otrzymałam ostemplowaną kopię potwierdzającą że wpłynęło dnia... itp,itd.

:o Na stemplu jest: Starostwo Powiatowe w .............

Filia w ..............

Wydział architektury i budownictwa. :o

• 2 weeks później...

Witam,

Mam pytanie. Jesteśmy zainteresowani kupnem działki z domkiem. I właśnie taką znaleźliśmy. Na kupno musimy wziąć kredyt. Kredyt może być udzielony na zakup domu letniskowego o przeznaczeniu całorocznym na działce rekreacyjnej. I tu powstał problem. Zostalismy zakwalifikowani do tzw. drugiego etapu postępowania w banku i poprosili o dokumenty: wypis z księgi wieczystej, decyzja o warunkach zabudowy, wypis z rejstru gruntów. Właściciel działki dał nam te dokumenty. Jednak z dokumentów wynika, że działka ma charakter orny, a nie rekreacyjny. Do domku doprowadzony jest prąd, jest woda ze studni głębinowej i instalacja kanalizacyjna (szambo).

Czy ktoś może wie jaka jest różnica między tymi działkami?

pozdrawiam