Stanlay 19.08.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Zamierzam położyć płytki gresowe na balkonie, na początku myślałem o wersji praktyczno-oszczędnościowej ,na płytę balkonową wylewaną wraz ze stropem miała iść folia w płynie ( Atlas Woder ) i na to bezposrednio klej+ gres.Jednak w czasie przygotowań do układania płytek okazało się .że płyta balkonowa nie ma w ogóle spadku , mimo że zalewający strop mieli go wykonać. Co robić ? Próbować uzyskać minimalny spadek za pomocą większej ilości kleju czy może za pomocą jakiejś zaprawy wyrównującej. Na klasyczną wylewkę 7 cm ze spadkiem nie mam miejsca . Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 19.08.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 zaprawa wyrównująca /np Atlas/ jak użyć zazwyczaj pisze na worze /podkład, grubość warstw, zastosowanie na wewnątrz czy zewnątrz itp.../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 19.08.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Wyrobić spadek zaprawą wyrównującą. Może warto jeszcze przemyśleć i jednak dać docieplenie balkonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanlay 19.08.2009 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Mam ocieplony od dołu , przez dwa lata mieszkania nie stwierdziłem zauwazalnego wychłodzenia podłogi przy oknie balkonowym przy minusowych temperaturach , więc nie wiem czy warto , tym bardziej ,że jak pisałem nie mam miejsca , przy 5 cm styro + 7 cm wylewki woda wpłynie mi do pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.08.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 to może oprócz warstwy spadkowej pomyśl o lepszej (niż folia w płynie, które w większości przeznaczone są do wewnątrz) hydroizolacji, jakąś masą trwale elastyczną (mapei mapelastic, kreisel aquaszczel 820, sika bodajże t9 itp) razem z uszczelnieniem narożnika taśmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanlay 20.08.2009 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 to może oprócz warstwy spadkowej pomyśl o lepszej (niż folia w płynie, które w większości przeznaczone są do wewnątrz) hydroizolacji, jakąś masą trwale elastyczną (mapei mapelastic, kreisel aquaszczel 820, sika bodajże t9 itp) razem z uszczelnieniem narożnika taśmą? Pomysł wart rozwazenia,chociaż pewnie bardzo drogi... a jesli tak to gdzie umieścić obróbkę blacharską - pod czy nad tą hydroizolacyjną warstwą spadkową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.08.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Pasowałoby pod hydroizolacją. Może żeby nie było dużych odkształceń termicznych, dać blacha powinna być wąska i w metrowych odcinkach . Ja jestem zwolennikiem fugi epoksydowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanlay 25.08.2009 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Wyrobić spadek zaprawą wyrównującą. Może warto jeszcze przemyśleć i jednak dać docieplenie balkonu ? Jakiego producenta zaprawa była by najlepsza ( przy zachowaniu dobrej ceny), mam prawie 15 m2 powierzchi na dwóch balkonach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 25.08.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 zaprawa wyrównująca /np Atlas/ jak użyć zazwyczaj pisze na worze /podkład, grubość warstw, zastosowanie na wewnątrz czy zewnątrz itp.../ Może być j. w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts