root 19.08.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam. Okładam właśnie schody betonowe w domku. Stopnie to merbau, natomiast podstopnice wykonane z pociętych blatów bukowych. Podstopnice mają być białe, więc wziąłem się za malowanie... Jednak troszkę wolno mi to idzie, i nie tak dokładnie jakbym chciał, zawsze jakiś paproszek się zawieruszy i w związku z tym pytanie... a gdyby tak kupić okleinę, taką jak np okleja się stare meble w kuchni albo drzwi... jaka jest wytrzymałość takiej okleiny ?? Czy da rade gdy okleję podstopnice ? ROOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 23.08.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Chyba pomysł nie ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdrowaWoda 24.08.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Oryginalny, ale faktycznie nie ciekawy. Po pierwsze - okleina wygląda mniej atrakcyjnie niż farba (w tym przypadku). Po drugie, aby okleiny wytrzymały, trzeba je naklejać w odpowiednich warunkach. Są one czułe na zmiany temp i tak dalej. Zobacz jak wygląda produkcja drzwi z okleinami. Jakie warunki muszą spełniać drzwi i otoczenie w jakich znajdują się, aby okleina nie schodziła. Nie jest to łatwa sprawa. Lepiej kup dobry podkład, dobrą farbę, zabezpiecz przed paprochami i maluj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.08.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam. Okładam właśnie schody betonowe w domku. Stopnie to merbau, natomiast podstopnice wykonane z pociętych blatów bukowych. Podstopnice mają być białe, więc wziąłem się za malowanie... Jednak troszkę wolno mi to idzie, i nie tak dokładnie jakbym chciał, zawsze jakiś paproszek się zawieruszy i w związku z tym pytanie... a gdyby tak kupić okleinę, taką jak np okleja się stare meble w kuchni albo drzwi... jaka jest wytrzymałość takiej okleiny ?? Czy da rade gdy okleję podstopnice ? ROOT Może kupić białe blaty, głatkie lub z zachowaniem słojów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root 24.08.2009 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ehhhhh.... dzięki za pomoc, maluję więc i się męczę. co do innych materiałów to odpada, ponieważ mam już pocięte blaty bukowe na wymiar. jak powalczę trochę lepiej z tymi schodami to wrzucę foto... obecnie szlifuję stopnice z merbau pod lakaier. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts