Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okleinowane podstopnice ??

root

Recommended Posts

Witam.

Okładam właśnie schody betonowe w domku.

Stopnie to merbau, natomiast podstopnice wykonane z pociętych blatów bukowych.

Podstopnice mają być białe, więc wziąłem się za malowanie... :-?

Jednak troszkę wolno mi to idzie, i nie tak dokładnie jakbym chciał, zawsze jakiś paproszek się zawieruszy i w związku z tym pytanie...

a gdyby tak kupić okleinę, taką jak np okleja się stare meble w kuchni albo drzwi... jaka jest wytrzymałość takiej okleiny ?? Czy da rade gdy okleję podstopnice ? :-?

ROOT

Oryginalny, ale faktycznie nie ciekawy. Po pierwsze - okleina wygląda mniej atrakcyjnie niż farba (w tym przypadku). Po drugie, aby okleiny wytrzymały, trzeba je naklejać w odpowiednich warunkach. Są one czułe na zmiany temp i tak dalej. Zobacz jak wygląda produkcja drzwi z okleinami. Jakie warunki muszą spełniać drzwi i otoczenie w jakich znajdują się, aby okleina nie schodziła. Nie jest to łatwa sprawa. Lepiej kup dobry podkład, dobrą farbę, zabezpiecz przed paprochami i maluj!

Witam.

Okładam właśnie schody betonowe w domku.

Stopnie to merbau, natomiast podstopnice wykonane z pociętych blatów bukowych.

Podstopnice mają być białe, więc wziąłem się za malowanie... :-?

Jednak troszkę wolno mi to idzie, i nie tak dokładnie jakbym chciał, zawsze jakiś paproszek się zawieruszy i w związku z tym pytanie...

a gdyby tak kupić okleinę, taką jak np okleja się stare meble w kuchni albo drzwi... jaka jest wytrzymałość takiej okleiny ?? Czy da rade gdy okleję podstopnice ? :-?

ROOT

Może kupić białe blaty, głatkie lub z zachowaniem słojów . :o