madziutek78 20.08.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam, forum śledzę już od jakiegoś roku, ale zarejestrowałam się niedawno, jak już wiem na pewno, że czeka mnie budowa. Jestem na etapie złożenia wniosku o pozwolenie na budowę i zamierzam rozejrzeć się już za bankiem, który sfinansuje moje przedsięwzięcie., prześledziłam wątki odnośnie kosztów budowy domów za m2 i wiem mniej więcej, że trzeba liczyć 2000 do 3000 z m2, Moja budowa jest trochę nietypowa. Dom kostka stoi, powierzchnia zabudowy 100 m2. Mamy zamiar nadbudować ten dom o poddasze, które bedzie stanowiło osobny lokal mieszkalny znajdujący się na trzecim piętrze - ścianka kolankowa na 120 cm dach prosty dwuspadowy, media praktycznie są tylko wyciągnąć ponad obecny dach, powierzchnia użytkowa 90 m2 +plus taras, niestety dojdą nam koszty budowy klatki schodowej trzy piętra w górę ze schodami żelbet. I tu moje pytanie:Czy może mi ktoś powiedzieć jaki byłby koszt nadbudowy takiego domuMoże ktoś może nadbudowywał dom kostkę i ma wiedzę na temat kosztów SSZ i wykończenia?Chcemy z mężem wziąć kredyt na 250.000 zł, ale nie wiem czy nam starczy. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 20.08.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Ja nadbudowywałem kostkę. Niestety w 2007 jak ceny były troszkę wysokie.Kredyt 250.000. Pow użytkowa 90m2. Dach 2 spadowy z lukarna i nadwieszeniami.Ogólnie konstrukcja nie należała do prostych. Dach pokryty dachówka ceramiczna. Powiedzmy że na gotowo to zmiesciłem się w kwocie kredytu tylko że CAŁE wykonczenie wnętrza (podłogi sciany,ocieplenie dachu,lazienka kuchnia flizowanie itd) robilem sam. Wiec do tej kwoty trzeba by dodac robocizne za w/w rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziutek78 20.08.2009 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 dzięki za informację, i prosze o jeszcze inne przykłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Kasia K. 21.09.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Ja co prawda nie podwyższałem kostki ale ją przebudowałem na boki i obniżyłem.Koszt SSZ wraz z kompletnym dachem wyniósł mnie ok 180 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts