tomclav 05.07.2010 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 No zamieszczę tylko muszę zgrać. Ponieważ pojawiła się wątpliwość dementuję plotki jakoby udało mi się zwobić płytę fund. za 5tys. 5tys kosztowała sama robocizna! Płyta w sumie kosztowała jakieś 25tyś dla powierzchni 75m2 - czyli sporo. Fundamenty na bank wyszłyby duuużo taniej. W oczekiwaniu na wykonawcę szkieletu taczką rozwożę ziemię po działce- oj sporo tych metrów sześciennych sięzebrało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 11.10.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 dawno nie pisałem a sprawy poszly do przodu: szkielet powstal w 3 tyg, wiazry zajeły 1 dzien. garaz jeden dzien. Ekipa bez referencji i z przpadku okazała się mysląca i porządna. Nie uniknęła niewielkich pomyłek ale jakość wykonania, kontakt, czystość, zorganizowanie oceniam na 8 w skali 10 stopniowej. mocna 4 z plusem. w tym tygodniu jeżdza blacha, w przyszlym stolarka więc wchodze w instalacje powoli. zamowilem takze projekt schodow które wykonam samodzielnie.zdjea z realizacji powrzucam...kiedys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 28.10.2010 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Dach juz prawie skończony, z braku czasu i z powodu wiatru trochę się przeciągnęło. Niestety skakanie po dachu przy lampie i +3 st C nie jest bezpieczne i przyjemne. Panele pruszyńskiego uklada się całkiem sprawnie - pół metra szerokości na 5 długości więc dach znika. połać garażu położyłem sam w jedno popołudnie. Najwięcej czasu zabrały oczywiście obróbki i rynny. Na teraz polecam panele pruszynskiego, jak będa się sprawować w dłuższej perspektywie zobaczymy. W weekend kończę dach to może wreszcie wrzucę zdjęcia:) w sobotę przywożę dębinę na schody, dziś klej, sciski są , projekt schodów leży i czeka(150zł w internecie z wydrukami w skali 1:1 elementów). Zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 18.02.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 przyszła zima, są pierwsze wnioski z użytkowania. Wygląda nieźle, daleki jestem od robienia obliczeń, napiszę wrażenia.W środku jest 10st C, jeżeli dzień słoneczny i mroźny to temperatura nie spada, zazwyczaj podskoczy o 1 -2 st C, jeżeli pochmurny temp spada o 1 st. Zacząłem gipsowanie i pojawiła się większa wilgoć w powietrzu - od razu odczuwanie temperatury zmieniło się. Muszę kupić higrometr i sprawdzać jak to wygląda przy poszczególnych wartościach. Marzec to pierwszy miesiąc gdzie zyski bytowe i słoneczne mają przekroczyć straty, póki co nie mam zysków bytowych więc nie będzie to miarodajne ale ciekaw jestem jak to wypadnie. Zima zaskoczyla w tym roku nie tylko drogowców więc nie zdążyłem elewacji skończyć, przyłącze wody robiłem w mrozy itd ale ogólnie robota idzie do przodu mimo że robię 90% sam. W kwietniu pewnie przeprowadzka trzeba tylko wreszcie schody zrobić drewno czeka tylko czasu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kramb 25.12.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Witaj. Zaglądasz tu jeszcze? Ciekawy praojekt. Przymierzam się do budowy podobnego domu za podobne pieniądze i interesują mnie zastosowane przez Ciebie rozwiązania. Naszło mnie kilka pytań (na początek ) Jaki materiał zastosowałeś jako izolację cieplną płyty? Sufit na piętrze jest pełnej wysokości na całej powierzchni, czy masz jakieś skosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 20.08.2013 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 dom zamieszkany od maja 2012, zużycie energii elektrycznej na ogrzewanie - około 600zł/rok. Zużycie zgodne z projektem. Mieszka się świetnie i wygodnie. Do tego tanio. Bardzo dobrą decyzją był garaż 2stanowiskowy. Całość wybudowana szybko i tanio. Teraz nie ma dnia żeby jakieś pielgrzymki nie przechodziły koło domu i komentowały jego wyglądu - dosyć kontrowersyjnego:) Dom odróżnia się na tle innych w okolicy, powiedzmy bardziej tradycyjnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staratorba2 27.12.2014 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 I co, doczekamy się zdjęć tego niesamowitego domu, czy mamy sobie narysować w myślach? Czy Wy ludzie możecie kończyć swoje dzienniki czy walicie innych? Kończycie budowę i sracie czy ktoś będzie mógł skorzystać z Waszej wiedzy i wzornictwa czy nie? Czy może zakładacie te tematy tylko po to żeby się pochwalić, że budujecie dom? Bo ja chce od roku budować, ale rzetelnych informacji jeszcze nie znalazłem. Zużycie energii brzmi dobrze, jak w tym roku? Zdjęcia. Jak latem. Jakiś cholera opis by się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts