Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Deski do kompaktów Koło Nova Top

shc73

Recommended Posts

Witam Wszystkich Forumowiczów!

Mam prośbę do użytkowników kompaktów serii Nova (Nova, Nova Top, Nova Top Pico) o sprawdzenie deski do swojego kompaktu lub podzielenie się własnymi informacjami (jeśli są) na poniżej opisany temat.

Sprawa dotyczy "rysy", którą odkryłem tuż po odpakowaniu deski z pudełka. Rysa występuje z prawej strony, w pobliżu prawego zawiasu. Co ciekawe jest symetryczna, tzn. widać ją zarówno z dołu deski, jak i z góry. Ponieważ uznałem to za wadę fabryczną, rozpocząłem normalny cykl reklamacyjny.

Po jakimś czasie okazało się, że wszystkie deski z serii Nova mają taką samą rysę. Przedstawiciele Koła stwierdzili, że jest to "ślad technologiczny" występujący w miejsu łączenia masy ABS, z której zrobiona jest deska. Po prostu tak ma być i już. Ciekawe jest natomiast to, że inne deski Koła, np. z serii Aplauz, takiej "technologicznej" rysy nie posiadają. Tak więc teraz sam nie wiem, czy tak ma być i rzeczywiście jest to kwestia technologii produkcji, czy też jest to wada produkcyjna, do której Koło nie che się przyznać mając na uwadze zapasy wyprodukowanych desek z serii Nova w magazynach.

Czy może ktoś z Forumowiczów zetknął się z problemem? Uprzejmie proszę o info.

Ceramikę w łazienkach mam z KOŁA. W jednej łazience (tej sprzed kilku lat) mam serię NOVa, w drugiej APPLAUZ. Deskę NOVA wywaliłem po 1,5 roku, bo zżółkła! Na reklamację wysłaną e-mailem KOŁO nawet nie odpowiedziało.

Ceramika jest o.k., nawet z serii NOVA. Ale dechy są do d... (choć ta z aplauza jakoś się trzyma).

Teraz mam fajna dechę sosnową. Zajebiście pasuje do drewnianego wystroju mojej chałupy i drewnianych dodatków łazienki.