arjuna 20.08.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 KOLEJNY RAZ ZWRACAM SIĘ DO MURATORA O POMOC!!! W ostatnim wątku prosiłam o pomoc w urzadzaniu salki operacyjnej w schronisku w Dzierżoniowie-dzięki Waszej pomocy udało się!!! został kupiony stół operacyjny za 3200zł, sterylizator, za który zaplacił Lump Praski, wysyłaliście paczki pełne medykamentów, poszytych przescieradeł. Dzięki Wam zwierzęta są tam sterylizowane, leczone-śmiertelność wciąż spada!!! Teraz prosze o pomoc psom z Łodzi-sa to psy typu bull, psy, które wpadając w ręce marginesu społecznego i rozmnażaczy-kończa jako zwierzeta do rozrodu, chore, sponiewierane...czasem służą jako psy do walk, dostarczajac chorej rozrywki menelom.W Łodzi przyrost tych psów jest ogromny, zaś ludzi chcących pomagać tego typu psom jest bardzo mało.Jedną z tych osób jest Agnieszka Szubert, dobrze znana na http://www.dogomania.pl , jedna z osób, które zbierają te psy ze schroniska Łódzkiego, z interwencji, z ulicy- zapewniają opiekę medyczną, STERYLIZUJĄ I KASTRUJĄ po to, by nie rodziły sie kolejne pokolenia psów bezdomnych, po to, by zmniejszyc skalę tego zjawiska!! Agnieszka opiekuje się wieloma psami(od kilku do kilkunastu sztuk), po leczeniu i sterylizacji/kastracji znajduje im nowe, dobre domy. Niestety na dzien dzisiejszy sytuacja finansowa jest tragiczna..Nie ma pieniędzy na opłacania hoteli dla psów(psy sa trzymane w hotelach, które sa płatne i to niemało:/), nie ma pieniędzy na sterylizacje/kastracje, odrobaczanie, leczenie i jedzenie. Sama od wielu miesięcy pomagam finansowo psom Agnieszki Szubert, jednak potrzeby znacznie przewyższaja moje możliwości. Stąd też moja prośba-jesli macie zbędny grosik, worek jakiejkoleik karmy, zbędną obrożę dla większego pieska, obrożę przeciwpchelną czy jeśli możesz i chcesz dać któremuś z tych psów dom tymczasowy(dzięki temu pies zyska lepsza opiekę i odjedzie koszt hotelu psa)-to bardzo proszę o to!! LIczę na Wasze gorące serca i pomoc. Tak jak w temacie gabinetu weterynaryjnego, tak i tutaj liczę na cud. Bo sytuacja jest rozpaczliwa, a rak do pomocy baardzo brakuje.. kilka z psów będących pod opieką Agnieszki SzubertL: Rudi- jak trafił do Agnieszki: "W poprzednim tygodniu otrzymałam rozpaczliwą prośbę od łódzkich lekarzy wet ze schroniska aby zabrać Asta od Bożeny Wahl. Weterynarze z Łodzi wiele już widzieli i pewnie niełatwo ich zaskoczyć. Stan psa rzeczywiście wymaga natychmiastowej pomocy. Podjęlismy decyzję aby go zabrać do hotelu pomimo braku srodków finansowych uwierzylimy na słowo, iż potrzebna jest pilna interwencja.Pies w stanie tragicznym- pogryziony ledwo się poruszał. Natalia, która wiezie go w tej chwili do Łodzi jest w szoku twierdzi, że nie może wprost mówić gdyz poprostu chce jej się ryczeć. Dziś pies już będzie obejrzany przez lekarzy wet i znajdzie spokój w hotelu na Malowniczej. Pewnie to była już ostatnia chwila na interwencje"...http://images43.fotosik.pl/150/b93a86091542cd8amed.jpg Piko: jego historia jest równie tragiczna: właściciele postanowili go zaglodzić na strychu..nie wychodził na spacery, mial zmiany skórne, był wyglodzony,m ze straszliwą infekcją ucha wymagająca operacji..spójrzcie na jego ucho-wciąż saczyły sie z niego krew i ropa.... http://img218.imageshack.us/img218/8518/piko4.png http://img218.imageshack.us/img218/4688/piko17.png moglabym tych zdjęc wklejać mnóstwo-bo Agnieszka pomogła naprawdę wielkiej ilości zwierząt..jesli bedziecie chcieli, mogę to zrobić-najwazniejsze jest, byście uwierzyli w moją uczciwość i dobre intencje. Jeśli bylibyście zainteresowani pomocą, wklejam numer rachunku-koniecznie z dopiskiem "na psy agnieszki szubert" Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie"Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993 jesli mielibyście ochotę wysłać jakiekolwiek dary rzeczowe, dajcie znać a podam adres. Z góry bardzo Wam dziękuję za wrażliwość!!Wspólnie możemy przenosić góry-tak jak i w wątku gabinetu weterynaryjnego. W pojedynkę-to tylko walka z wiatrakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna10 17.10.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Jak Wasza sytuacja finansowa? To konto aktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts