kowaldo 20.08.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam, wiele na forum mówi się o profilach okien PCV- wiem, że na rynku jest olbrzymia różnorodność, nie znalazłem jednak prawie żadnych informacji o profilach drewnianych. Wiem, że firmy, obok standardowych DJ-68 wprowadzają profile 80 (sokółka), 88mm (Galux-Urzędowski), 92 ( Capital-Stolbud Włoszczowa). Chciałem tą drogą zwrócić się do osób zorientowanych w temacie z pytaniiami:1.Jaka jest w praktyce różnica pomiędzy profilami klasycznymi a nowo wprowadzanymi na rynek? (już te profile zapewniają U w okolicach 1-1,1)2. Czy w przypadku okien drewnianych montaż szerszych profili ma sens jedynie w połączeniu z szybą 2 komorową? Spotkałem się z opinią, że ramy okien drewnianych są na tyle ciepłe, że szersze profile mają sens właśnie w połączeniu z pakietem szyb dwukomorowych.Z góry dziękuję za wszelkie informacje, które pomogą żółtodziobowi dobrze zainwestować pieniądze w okna do nowego domu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts