FiCeK 21.08.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum ale obserwoje tematy od dluzszego czasu.Wiem ze moze to dziwne troszke pytanie i moze nawet nie bedzie na nie konkretnej odpowiedzi ale zaryzykuje. Chcemy z zona zakupic dzialke budowlana 30 km od warszawycena wydaje sie byc bardzo dobra bo 90zl/m2dzialka 1500 m2Nasuwa mi sie jedno pytanie jaki orientacyjny moze byc koszt przylacz wody/pradu dzialka oddalona jest od glownej drogi o 50m i z tego co mowil sprzedajacy wlasnie z tamtad bylyby ciagniete media. jakie to sa koszta czy jest usalona jakas stawka za metr czy da sie to jakos wyliczyc? A moze kazdy dostaje indywidualna oferte za przylacza? przypomnie ze to woj mazowieckie 30km od Warszawy dziekuje za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 21.08.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Koszt przyłącza prądu jest dla wszystkich jednakowy i zależny od mocy przyłączeniowej. Trzeba tylko ustalić czy energetyka takie przyłącze zrealizuje. Co do wody i kanalizacji to zależy czy trzeba robić samemu czy może zrealizuje to gmina? Mój wodociąg rozbudowa sieci wraz z przyłączem do domu do prawie 10000 zł z projektem. Kanalizacja, jeśli jest to podobnie. Ustal w gminie czy dadzą warunki do przyłączy. Podsumowując czasami lepiej dać parę złoty więcej i kupić działkę uzbrojoną. Wyjdzie na to samo a nerwów i załatwiania mniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 24.08.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Jeśli chodzi o przyłącz energetyczny to stawka jest następująca a więc w moim przypadku 11kw x 170 zł przyłącz ziemny, napowierzchniowy jest trochę tańszy a przył.wodnego nie będe miał bo wiercę studnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FiCeK 26.08.2009 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 juz wiem jak to wyglada cenowo ale mimo to dziekuje za odpowiedzi.w moim przypadku tez to bedzie 170 zl za kazdy kw ale nie wiem o ile kw zlozyc podanie pani z enrgetyki mowi ze wiekszosc sklada wnioski o 10kw w sumie nie wiem co u mnie bedzie ze sprzetu.napewno AGD kuchenka gazowa nie bedzie ogrzewania podlogowego moze jedynie w lazience. - moze ktos doradzic o jaki przydzial powinienem wystapic? i jeszcze jedno w gminie powiedziano mi ze na dzialce ktora zakupuje nie ma narazie mozliwosci podlaczenia wody (miejskiej) poniewaz wodociag dopiero jest w trakcie budowy ze za okolo 1 rok moze 2 dojda z siecia w moje rejonyale tak czy siak nie bede nic placil za przylacze poniewaz gmina przylancza na swoj koszt (do granicy dzialki) pytanie: czy warto wybudowac wlasna studnie i z niej czerpac wode czy nie zawracac sobie lowy i skupic sie tylko i wylacznie na wodociau? jakie sa + wlasnej studni a jakie -i jakie to sa koszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 26.08.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 U mnie wyszło po okolo 200 zł za metr bieżący zarówno dla wody jak i kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonikac 26.10.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 jeśli chodzi o kw to my będziemy mieli 11.dom 100 pow uż.swiatło rtv agd i kuchenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 28.10.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 jeśli w twoim rejonie mozna robić studnie (bo czasami jest zakaz niestety) a nie ma wodociągu, to z pewnością warto ją robić. koszt wybudowania zalezy od głębokości, wychodzi parę tysięcy, ale później nie musisz płacić za wodę, a to zawsze jest spory koszt. moim zdaniem warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts