Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena za przylacza....

FiCeK

Recommended Posts

Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum ale obserwoje tematy od dluzszego czasu.

Wiem ze moze to dziwne troszke pytanie i moze nawet nie bedzie na nie konkretnej odpowiedzi ale zaryzykuje.

Chcemy z zona zakupic dzialke budowlana 30 km od warszawy

cena wydaje sie byc bardzo dobra bo 90zl/m2

dzialka 1500 m2

Nasuwa mi sie jedno pytanie jaki orientacyjny moze byc koszt przylacz wody/pradu

dzialka oddalona jest od glownej drogi o 50m i z tego co mowil sprzedajacy wlasnie z tamtad bylyby ciagniete media.

jakie to sa koszta czy jest usalona jakas stawka za metr czy da sie to jakos wyliczyc? A moze kazdy dostaje indywidualna oferte za przylacza?

przypomnie ze to woj mazowieckie 30km od Warszawy

dziekuje za wszystkie odpowiedzi

Koszt przyłącza prądu jest dla wszystkich jednakowy i zależny od mocy przyłączeniowej. Trzeba tylko ustalić czy energetyka takie przyłącze zrealizuje. Co do wody i kanalizacji to zależy czy trzeba robić samemu czy może zrealizuje to gmina? Mój wodociąg rozbudowa sieci wraz z przyłączem do domu do prawie 10000 zł z projektem. Kanalizacja, jeśli jest to podobnie. Ustal w gminie czy dadzą warunki do przyłączy. Podsumowując czasami lepiej dać parę złoty więcej i kupić działkę uzbrojoną. Wyjdzie na to samo a nerwów i załatwiania mniej!

juz wiem jak to wyglada cenowo ale mimo to dziekuje za odpowiedzi.

w moim przypadku tez to bedzie 170 zl za kazdy kw ale nie wiem o ile kw zlozyc podanie pani z enrgetyki mowi ze wiekszosc sklada wnioski o 10kw

w sumie nie wiem co u mnie bedzie ze sprzetu.

napewno AGD kuchenka gazowa nie bedzie ogrzewania podlogowego moze jedynie w lazience. - moze ktos doradzic o jaki przydzial powinienem wystapic?

i jeszcze jedno

w gminie powiedziano mi ze na dzialce ktora zakupuje nie ma narazie mozliwosci podlaczenia wody (miejskiej) poniewaz wodociag dopiero jest w trakcie budowy ze za okolo 1 rok moze 2 dojda z siecia w moje rejony

ale tak czy siak nie bede nic placil za przylacze poniewaz gmina przylancza na swoj koszt (do granicy dzialki)

pytanie: czy warto wybudowac wlasna studnie i z niej czerpac wode czy nie zawracac sobie lowy i skupic sie tylko i wylacznie na wodociau?

jakie sa + wlasnej studni a jakie -

i jakie to sa koszta?

• 1 month później...