sailor_ro 21.08.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Witam Panowie cieśle zrobili mi krokwie prawie tuż przy scianach szczytowych,odstep moze ze 2-3 cm.Krokwie grubosci 7 cm. Rzecz była wychwycona,ale troche juz bylo za pozno,mieli czesc odeskowana i opapowaną,poza tym poszli mi na reke w ziwazku z inna sprawa,wiec odpuscilem,ale teraz ocieplam domek i ... byly dwie opcje,pierwsza to przykleić na krokwie 3 cm styro i zrownac sie ze styro na scianie. Druga opcja nic nie kleic i tak zostawic,styropianem dojechac od krokwi,potem dolozyc łate na krokwi i bedzie do mocowania podbitki,przyszla jeszcze teoria ze drewno to tez dobry izolator. Wczoraj przyszedl sasiad (budowlaniec ) i mowi, zebym sobie przykleil tam te 3 cm styro,bo potem bede zalowal,taka dobra rada,a ja pytam sie Was moi drodzy co Wy doradzacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 21.08.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 myslę, że temat zostanie załatwiony podczas ocieplania poddasza. Między krokwie daje się np: 18 cm wełny plus 5 cm na przekładkę a wyrównanie styropianu do ściany ? Można ale wszystko przykryje podbitka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 21.08.2009 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 No poddasze jest zrobione ew. przed ułożeniem podbitki,moge jeszcze przestrzen miedzy tymi dwiema krokwiami wypełnić wełną mineralną.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts