krzys_i_aga 21.08.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Nostalgicznie .. ku wieczności dzienników budowy ...Dom jak wszystko powstaje latami. Latami się go urządza. Wiesza obrazy obrazki, sadzi drzewa. Piękne są domy z tzw. duszami. Chciałbym, żeby nasz domek też kiedyś za 70, 100 lat stał i był właśnie takim domem z "duszą". Zastawialiście się, żeby np.: wydrukować dziennik budowy i schować go gdzieś pod podłogę aby kiedyś został odnaleziony, lub w formie książki dla potomnych. Żeby tak za x - lat mógł zostać przeczytany. Taka mała historia tworzenia domku w wielkiej historii świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesiek30 22.08.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Super sprawa,znalazlem ostatnio zdjecia sprzed 30 lat jak moj dom sie budowal, szok, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.08.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Jeszcze dwa lata temu z takim ciepłem i zamyśleniem patrzyłam na dom mojej babci, która mieszkała w miejscowości, gdzie mieszka moja druga babcia. Wtedy dziadek posiadził przed tym domem kilka drzew - m.in. brzozę. Gdy przejeżdżałam obok ich wcześniejszego domu, widziałam piękne drzewa, zaś owa brzoza prezentuje się bardzo ładnie. Mój dziadek niezyje już sporo lat, a te drzewa były posadzone, kiedy moja mama nie miała jeszcze nawet 18 lat. Dom dalej stoi, ten sam... jakby czas tam się zatrzymał. Bardzo uwielbiam fotografie, te czarno-białe, to tak jak łyknąć ciut przeszłości. Zastanawiałam się, aby kiedyś skopiować i wydrukować dziennik budowy dla potomnych W końcu mam też pamiętniki z wieku 15 lat itd. Listy, które dawniej często sie pisało i szukało pachnącej papeterii Wśród nich mam kareczkę z zeszytu w kratkę, gdzie kolega napisał: - chcę z tobą chodzić jak chcesz też to odpisz chodzilismy chyba wtedy z trzy dni... bo był jak mój cień, wstydliwy i ręki niechciał mi dać.... ale to były wakacje u babci na wsi... Uważam, że warto nawet dla siebie zatrzymać ciut przeszłości... Szkoda tylko, że kiedyś wyrzuciłam bilety PKP jakie zbierałam jeszcze będąc dzieckiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.08.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Nostalgicznie .. ku wieczności dzienników budowy ... Dom jak wszystko powstaje latami. Latami się go urządza. Wiesza obrazy obrazki, sadzi drzewa. Piękne są domy z tzw. duszami. Chciałbym, żeby nasz domek też kiedyś za 70, 100 lat stał i był właśnie takim domem z "duszą". Zastawialiście się, żeby np.: wydrukować dziennik budowy i schować go gdzieś pod podłogę aby kiedyś został odnaleziony, lub w formie książki dla potomnych. Żeby tak za x - lat mógł zostać przeczytany. Taka mała historia tworzenia domku w wielkiej historii świata. tak, ja drukuję na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts