jareko 26.08.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 http://images31.fotosik.pl/449/15ead0871b22afb9m.jpgokna przygotowane do montażu - profile bazowe jak i poszerzenie by uzyskać odpowiednia wysokość do planowanej wysokości wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.08.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 przyjrzyj sie dokładnie - masz jedno poszerzenie i trzy specjalne profile tzw bazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.08.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 http://images31.fotosik.pl/449/15ead0871b22afb9m.jpgokna przygotowane do montażu - profile bazowe jak i poszerzenie by uzyskać odpowiednia wysokość do planowanej wysokości wylewki Jaki masywny profil zamknięty w profilu bazowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.08.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 bo właśnie o to chodzi - ma być masywnie, nie poddać się wylewce, nie poddać się jak ktoś na tym stanie - patent idealny tylko widzisz, u mnie to jest wliczone w cenę montażu a 1mb kosztuje 80mm 120 PLN zaś 40 - tylko 80 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 27.09.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Podpory podporami, ale ja mam inny przypadek. Wy macie po prostu balkon-taras czyli takie duże okno (trzeba podnieść nogę a by nie puknąć w próg profilu) ja mam nad planowaną podłogą tylko cienką metalową listewkę i nie ma takiej opcji abym pod nią kładł cokolwiek co miałoby podtrzymywać masywne drzwi przeszkolone z PCV. Owszem w rogach są cegły pod słupkami bocznymi pod słupkiem ruchomym, poza tym kazde skrzydło wisi na 4-rech zawiasach. Wracając do tej mojej sytuacji z ociepleniem, to nie wyobrażam sobie, żeby tam po prostu włożyć tylko piankę czy styro to musi być solidne to co bedzie pod tą listwą - tak mi się wydaje.... ewentualnie pasek styropianu pod tą listwą aby odzielić wylewkę od zimnej temperatury na dworzu... Jak mniemam masz winstep w niczym to nie przeszkadza bo pod tą listewką jak ją nazywasz masz listwę pod którą dasz podparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 10.11.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 http://images31.fotosik.pl/449/15ead0871b22afb9m.jpgokna przygotowane do montażu - profile bazowe jak i poszerzenie by uzyskać odpowiednia wysokość do planowanej wysokości wylewki Mam pytanie o montaż okien na tych profilach podokiennych. Jak to się potem "tuninguje"?. Przecież nie można takiego profilu dobrać idealnie i zawsze konieczna jest delikatna korekta wysokości (i konieczność złapanie poziomu). Czy od spodu podkłada się jakieś podkładki, kliny itd. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 10.11.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Montuje się tak jak okna, czyli na klinach, podkładkach i kotwach.Jest pare tematów o oknach np. tu;http://forum.muratordom.pl/wygiete-okna-z-oknoplast-krakow-problem,t167477.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 10.11.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 http://images31.fotosik.pl/449/15ead0871b22afb9m.jpgokna przygotowane do montażu - profile bazowe jak i poszerzenie by uzyskać odpowiednia wysokość do planowanej wysokości wylewki Niestety nie wszystkie firmy sprzedające okna Jezierskiego mają o tym pojęcie - chciałem aby zamontowano mi właśnie takie profile bazowe pod drzwi tarasowe ale poza przesłaniem mi prezentacji producenta okien nie byli mi w stanie powiedzieć jak wygląda montaż takiego profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 11.11.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 http://images31.fotosik.pl/449/15ead0871b22afb9m.jpgokna przygotowane do montażu - profile bazowe jak i poszerzenie by uzyskać odpowiednia wysokość do planowanej wysokości wylewki Niestety nie wszystkie firmy sprzedające okna Jezierskiego mają o tym pojęcie - chciałem aby zamontowano mi właśnie takie profile bazowe pod drzwi tarasowe ale poza przesłaniem mi prezentacji producenta okien nie byli mi w stanie powiedzieć jak wygląda montaż takiego profilu. A czy ten element na samym dole (wąski czarny profil - stopka) to jest tylko listwa transportowa i jest usuwany podczas montaży czy też zostaje tak jak jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 11.11.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 to jest listwa podprogowa/podparapetowa , która często jest używana również jako listwa transportowa... ale tu widać uszczelnienie pomiedzy tą listwą a poszerzeniem ramy więc najprawdopodobniej tu pełni to rolę listwy podprogowej. Pewnie po to aby izolację przeciwwilgociową wywinąć na tą listwę , albo parapet zewnętrzny przykręcić jeśli to drzwi balkonowe bez balkonu.. chociaż nie wiem bo poszerzenie ma tu taki kształt już żeby tą izolację wywinąć . Więc wygląda że pełni to tylko rolę listwy transportowej , którą powinno się odkręcić przed montażem. tylko po co w takim razie to uszczelnienie uszczelką piankową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.11.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Jest to listwa podparapetowa. W niczym ona nie przeszkadza nawet przy oknach balkonówych i nie ma konieczności jej usuwania-a taśma. . . to standard wykonania u producenta tego połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 11.11.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Jest to listwa podparapetowa. W niczym ona nie przeszkadza nawet przy oknach balkonówych i nie ma konieczności jej usuwania-a taśma. . . to standard wykonania u producenta tego połączenia. ...no tak w oknach jest wymagana ale przy ciężkich drzwiach balkonowych ?? jeśli balkon nie jest "ślepy" a stosowane jest poszerzenie ramy, to po co ta listwa, przecież te 3x3cm plastiku ma dużo gorszą nośność niż poszerzenie i przy cięzkich drzwiach może to pękać/odkształcać się a już nie wspomnę o dodatkowej trudności przy montażu w tym miejscu kotew parametry izolacyjne też lipne więc wg. mnie stanowi to najsłabszy punkt poprawnego montażu takich drzwi balkonowych. W oknach się zgodzę bo stanowi to element do którego przykręca sie parapety zewnętrzne oraz stanowi dystans (który trzeba ocieplić od wewnątrz) dla parapetu wewn. W tym przypadku jednak, nie widzę sensowności dawania listew do balkonów , które już maja solidne/ciepłe poszerzeenia , nawet do celów transportowych bo wiadomo, że nawet jak sie poszerzenie porysuje to i tak zniknie w całości pod wylewką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.11.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 nie zamierzam udowadniać że racja jest po mojej stronie ale czasem te 30 mm idealnie pasuje do dziury jaka jest między ościeżnicą a wylewką Poza tym w większości wypadków ciężary nie są na tyle duże by listwa miała ich nie udźwignąć i ulec odkształceniu Poza tym nie zapominaj jakimi oknami handluje Jareko Wiesz... Widzisz... Patrzysz i podziwiasz Może i zazdrościsz To Schuco od Jezierskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 11.11.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Poza tym w większości wypadków ciężary nie są na tyle duże by listwa miała ich nie udźwignąć i ulec odkształceniu .. troszkę sam sobie przeczysz bogdzieś sie chwaliłeś , że po to daje się tak grubą stal w poszerzeniach jak na zdjęciu żeby nośność i sztywność polepszyć.. więc jest ciężar czy nie ?? Poza tym nie zapominaj jakimi oknami handluje Jareko Wiesz... Widzisz... Patrzysz i podziwiasz Może i zazdrościsz To Schuco od Jezierskiego widzę i sprowadzam na zemię .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.11.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 hi hi hi balkon 180/230, najczęściej spotykany niech wazy i 200 kilo to odpowiednio podklinowany nie spowoduje nawet ugięcia podparapetówki - spoko Wodza Spokojnie Lolek30 - ja zawsze chodzę po ziemi wiec do parteru sprowadzać mnie nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 11.11.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 hi hi hi balkon 180/230, najczęściej spotykany niech wazy i 200 kilo to odpowiednio podklinowany nie spowoduje nawet ugięcia podparapetówki - spoko Wodza Spokojnie Lolek30 - ja zawsze chodzę po ziemi wiec do parteru sprowadzać mnie nie trzeba spoczko 180x230 z szybami potrójnymi lub z pakietem antywłamaniowym P4 swoje waży... , pozatym jeśli to tak mało istotna waga to po co Twój producent daje do poszerzeń stal zamkniętą o takeij grubości ? przypominam że w nowych projektach , suwanki 3000x2400 zdarzają się już dość czesto a to waży... nie mało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.11.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 waży to prawda ale też nie jest podklinowywanie tylko w trzech miejscach A dlaczego takie wzmocnienia daje? Przede wszystkim po to by okno nie wyginało sie przód/tył, najczęściej spotykane zjawisko po wykonaniu wylewek - wypchniecie profila na zewnątrz. A skoro dają taka stal to nie brać ? Brać i nie pytać się dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts