romano78 21.08.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Witam Mam pytanie przypuśćmy ze mam dwa identyczne domy wszędzie ogrzewanie podłogowe+grzejniki,w jednym układam panele a w drugim płytki w obu temperatura ustawiona na 20stopni czy za gaz zapłacę tyle samo w obu domach? Wiadomo ze panele gorzej przewodzą ciepło niż płytki tak więc wydawało by się ze tam gdzie panele zapłacę więcej ale to ciepło które panele zatrzymują gdzieś tam sobie siedzi i czeka na swoją kolej Czy dobrze myślę ,wolałbym raczej położyć panele lub jakieś cienkie drzewo w całym domu prócz łazienki i kuchni Dom jak wyżej opisany niestety tylko jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 21.08.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 w przyrodzie nic nie ginie Wiadomo ze panele gorzej przewodzą ciepło niż płytki tak więc wydawało by się ze tam gdzie panele zapłacę więcej ale to ciepło które panele zatrzymują gdzieś tam sobie siedzi i czeka na swoją kolej taa siedzi i gra sobie w cymbergaja albo Tobie na nosie lub kolej chyba wąskotorową nieprzekazane ciepło wraca do pieca (jedna z wersji) i (jedna z wersji) idzie do grzejników zeby temperatura była 20 st. to ciepło jeśli nie wyjdzie na zewnątrz to zostanie w domu w przyrodzie nic nie ginie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 22.08.2009 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Ale się uśmiałem Tak właśnie myślałem jak piszesz prócz tego cymbergaja i tej kolei oczywiście. Chciałem się tylko upewnić.Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts