vze 21.08.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Bardzo prosze ocencie ten projekt ,bo mnie juz "rence opadywuja i kolana zginajom" od tej ciezkiej pracy jaka jest kopanie w projektach . Jeszcze 8 miesiecy temu byla 5 a dzialka i projekt dopasowywany dokladnie pod nia , dach dwuspadowy, zgrabniusi domeczek z poddaszem uzytkowym ,z dwoma balkonikami i pojedynczym garazem ,a dzisiaj juz jest (no jeszcze nie tak do konca ) wieksza 20a dzialeczka i tysiace wiecej mozliwosci aby zmiescic na niej domek.No i po co mi to bylo ?Dostaje oglupienia z dnia na dzien wiekszego ,zatracam pomalu logiczne myslenie ..no i juz wszystkie projekty staja sie piekne No ale po kolei,pierwszy byl ten http://pprojekt.pl/projekt294-szmaragd.html no nie tak dokladnie ten , ale bardzo do niego zblizony i byl sliczniusi ..na wtedy oczywiscie i bylo by tak do dzisiaj gdyby nie wstapil w nas kompleks braku dzialki ,no bo gdy dom juz powstanie to dzialki juz nie bedzie , a gdzie ja drzewka owocowe posadze i te wszystkie cudowne zielone roznosci , moje wierzby ukochane , ktorych ni jak nie bedzie gdzie upchac , iglaczki ,rozyczki no gdzie? Z takiego wlasnie powodu nastapilo szukanie dzialki z wiekszymi mozliwosciami rozwojowymi (tu chodzi bardziej o mnie niz o te ziemie),oj bylo przebieranie ,cudowanie ,oj bylo .. Wreszcie dnia pewnego trafila sie i spodobala ,choc formalnosci jeszcze dlugo potrwaja, to juz dzisiaj rzec mozna jest nasza. Dodam tylko dla jasnosci ze owa wybranka jest oddalona od miasteczka liczacego ok. 4000 mieszkancow o 3 kilometry ,czyli wylydz .No i dopiero sie zaczelo szperanie -wydziwianie ,nie bede opisywac drobiazgowo przez jakie szczeble architektury przechodzilismy,wlos sie zjezy nie jednemu i zeby zazgrzytaja jak napisze ze ni cholery nie moglismy sie dogadac( ja z moim chopem) co do formy i tresci,czyli jaki dach i jaka wielkosc,poczawszy od cudnych gargameli , uroczych dworkow poprzez M 29 muratora (zaczelismy dorastac) byla fiesta mtm styl, piekna orchidea arch.Grzegorza Majewskiego ,Plejada i Cefeusz pracowni domus, ww 221, byl tez brany pod uwage i zawsze bedzie mojemu sercu drogi przepiekny komfortowy mg projekt i dlugo,dlugo ,dlugo nic ...az do wczoraj.Doroslismy nieco bardziej aby stwierdzic ze odkad zaczelismy dorastac obracamy sie wciaz wokol wrecz identycznych projektow ,szukamy dla samego szukania ,magnesem przyciagajacym jest ten sam styl , dach ,podobna rozlozysta nierownomierna forma ,czyli podsumowujac ...drepczemy w jednym miejscu i nie tedy droga ku naszemu ranczu, i tu nastapilo olsnienie ....ranczo to bylo wlasnie to czego szukalismy nie wiedzac czego szukamy , no ale wybaczcie nam , przeciez wciaz dorastamy http://www.kbprojekt.pl/projekt.php?nr=305&pro=135&styp=17 W/g stron swiata jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 22.08.2009 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 baardzo go lubie http://www.z500.pl/projekt/z82.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 22.08.2009 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 doradzcie cos kochani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts