tel-net 22.08.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Witam serdecznie , czy ktoś może wie jak wykonać płytę betonową dla podtrzymania klinkieru na kominie. Komin do krokwi wymurowany z ZAPEL to w sumie takie same jak Schiedel tylko o 1/3 tańszy. proszę o szybką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 22.08.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Musisz całość od spodu zaszalować. od boków również. Tam gdzie masz otwory tak samo zrobić kształtki szalunkowe. Całość zazbroić drutem zbrojeniowym i zaleć mocnym betonem. Dolny szalunek zrób nieco niżej niż górna krawędź komina tak aby beton (docelowo płyta pod klinkier) nie że tylko leży na górnej części, ale także otacza komin dookoła- lepszy efekt trzymania się całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MBUNA 23.08.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Ja dałem sobie spokój z opaską żelbetową na kominie podtrzymującą klinkier. Nie miałem zaufania do tego rozwiązania i moich "fachowców".Komin został obmurowany klinkierem już od poziomu stropu. Mam poddasze użytkowe i chciałem mieć ładną ściankę z klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 23.08.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam serdecznie , czy ktoś może wie jak wykonać płytę betonową dla podtrzymania klinkieru na kominie. Komin do krokwi wymurowany z ZAPEL to w sumie takie same jak Schiedel tylko o 1/3 tańszy. proszę o szybką pomoc Looknij np. tu: http://forum.muratordom.pl/stukniety-blizniak,t96505-180.htm ...pod koniec sierpnia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tel-net 24.08.2009 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ... dzięki bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts