Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C189a UROKLIWY wariant 1

Recommended Posts

Witam,

nie buduję i nie zamierzam, ale mogę podzielić się opinią :)

Piętro - rozkład jest ok, można by pomyśleć o dodatkowej garderobie w jednym z pokoi, może sypialnia z garderobą po prawej, a obok siebie pokoje dzieci/ gościnne?

Parter - na pewno powiększyłabym łazienkę i zrezygnowałabym z tego maleństwa, gdzie ledwo mieści się kibelek z umywalką (podwaja to koszty - armatura, płytki, robocizna, a będzie korzystać zapewne z 1 łazienki na parterze, tak piszę z doświadczenia :) ).

Pomyślałabym o wydzieleniu miejsca na szafę (jest jedna na parterze, ale wydaje mi się, że mogłaby być większa).

Jeśli odpowiada Ci układ pomieszczeń i dodatkowe 2 pokoje na parterze, to jest OK :)

Elewacja:

nie lubię zielonych dachówek :) ale to moje osobiste zdanie, jeśli tam, gdzie mieszkasz, w warunkach zabudowy nie jest konieczna czerwona dachówka, to całość pasuje do siebie, no może dałabym nieco ciemniejszy odcień zieleni.

Drewno na elewacji jak najbardziej, może zrezygnowałabym tylko z żółtej płytki klinkierowej.

Do tego ogrodzenie z elementami z drewna i kwasówki i jest super :)

Takie to moje zdanie

pozdrawiam :)

LovelyFairy, dzieki za opinie! :)

Jesli chodzi o pokoje na dole, to ten gabinet przy kuchni jest niepotrzebny i mozna go przerobic na jadalnie. Albo przeniesc do niego kuchnie i w miejscu kuchni zrobic jadalnie otwartą na salon..

Zgadzam się, że warto połączyć te dwie łazienki, jednak nadal mnie martwi brak okna.

Co do elewacji to też niekoniecznie wybrałabym zieloną dachówkę, jeszcze warto ten temat przemyśleć..

Projekt podoba mi się ze względu na prostą i elegancką bryłę, obniżającą koszty.

Czyżby nikt go nie budował??

• 6 months później...
  • 3 weeks później...
  • 10 months później...
  • 1 year później...

Witam wszystkich.

Jestem właśnie na etapie , który większość z was ma pewnie już za sobą . Właśnie wybieram projekt - sami wiecie nie jest to decyzja łatwa.

Już myślałem , że go znalazłem , potwierdzeniem słuszności mojej decyzji miały być oględziny zrealizowanego projektu.

Pojechałem , zobaczyłem .....i niestety szukam dalej , rzeczywistość rozminęła się z papierową wizją.

Dom był ładny , prawie bez zmian , ale okazał się nie tym , którego szukam.

Może już wybudowaliście (lub budujecie) UROKLIWY (C189a) , albo znacie kogoś kto buduje ?,Mam do wszystkich gorącą prośbę , o informację na ten temat.Będę ogromnie wdzięczny.

• 4 months później...
Witam wszystkich.

Może już wybudowaliście (lub budujecie) UROKLIWY (C189a) , albo znacie kogoś kto buduje ?,Mam do wszystkich gorącą prośbę , o informację na ten temat.Będę ogromnie wdzięczny.

Czy rzeczywiście nikt nie wybrał tego projektu?

Szkoda , ja właśnie "wychodzę" z nim z ziemi , ocieplamy fundamenty , może jednak jest ktoś z kim mógłbym podzielić się uwagami nt. tego projektu?

• 1 year później...
  • 2 years później...
  • 9 months później...