zetde1 22.08.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Mam wielki problem.W nowym domu mieszkam 6-ty rok.Po ok. dwóch latach zauważyłem, że podłoga w niektórych miejscachwzdłuż ścian zewnetrznych zaczęła się opuszczać.Teraz są to już szpary ok. 1 cm. Boję się,że w koncu popękają rurki co ,podłogówka i zacznie wyciekac woda.Czy jest jakaś metoda żeby to uratowac bez zrywania podłóg i dewastacji wszystkich przyłączy.Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 22.08.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Witam.... Tego sie tez obawialem budujac swoj dom. Problem polega w zageszczeniu piasku pod podbetonem. Albo muraze wcale nie zagescili albo za slabo. Ja mialem zageszczane czego dopilnowalem, nastepnie piasek lezal sobie spokojnie 2 miesiace (w okresie deszczowym) takze mam nadzieje, ze u mnie podobna sytacja sie nie pojawi. A czy rurki beda pekac ? Hmmm.... jesli posadzka osiada wmiare rowno nie powinno byc problemu pod warunkiem, ze masz jakies elastyczne przejscie w miejscu gdzie ida rurki z kotlowni do salonu - ja osobiscie otwor caly zasikalem pianka. Pozdraiwam i rowniez czekam na ino od fachowca co i jak - w razie W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 22.08.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 jaki izolator zastosowano pod wylewkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.08.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Mam wielki problem.W nowym domu mieszkam 6-ty rok.Po ok. dwóch latach zauważyłem, że podłoga w niektórych miejscachwzdłuż ścian zewnetrznych zaczęła się opuszczać.Teraz są to już szpary ok. 1 cm. Boję się,że w koncu popękają rurki co ,podłogówka i zacznie wyciekac woda.Czy jest jakaś metoda żeby to uratowac bez zrywania podłóg i dewastacji wszystkich przyłączy.Proszę o radę. 1cm podłoga jest niżej bo jakoś nie bardzo rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 22.08.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 jaki izolator zastosowano pod wylewkami? zapewne zgodny z "najnowszymi trendami" tj. 20 cm styropianu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetde1 06.09.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Teoretycznie wszystko powinno by w porządku :izolacja ,zagęszczanie,(piach leżał 1,5 roku) polewany wodą itp,fakty są takie jak napisałem. Pytanie co wtej sytuacji zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 06.09.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Teoretycznie wszystko powinno by w porządku :izolacja ,zagęszczanie,(piach leżał 1,5 roku) polewany wodą itp,fakty są takie jak napisałem. Pytanie co wtej sytuacji zrobić? Masz jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.09.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 chyba bym nie wytrzymała i zrobiła gdzieś "odkrywkę". Był tu już na forum post, gdzie człowiekowi stała woda pod chudziakiem - nawet wypłukała piasek... Wolałabym skuć kawałek i zajrzeć niż czekać na cud.Dopiero po zdiagnozowaniu problemu można sie zastanawiać co z tym robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts