Zołza 22.08.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 własnie przyniosłam sobie z lasu trochę wrzosu do wazonu, małż mi objaśnił ze przyniosłam nieszczęście wyrzuciłam ale mi bardzo żal bo bukiecik wyglądał przepięknie czy to stary przesąd co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwosz1 22.08.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Uwazam ,że to totalna bzdura! Kiedys moja bratowa robiła przyjęcie i elementem wystroju były właśnie wrzosy-do tej pory nic jej się złego nie przydażyło wręcz przeciwnie, tak samo jest z chryzantemami niby to kwiaty na cmentarz, a kiedy byłam w Anglii i chciałam kupic znajomej bukiet kwiatów -otrzymałam przepiękną chryzantemową kompzycję. sama w nowym domu będe mieć i wrzosy i chryzantemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 22.08.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 eeee tam.... wrzosy sa piękne, a nieszczeście się przynosi, jak sie o tym mysli, a nie z przedmiotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 22.08.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 czy to stary przesąd co sądzicie? Może zaproponuj mężowi by się ochrzcił ? Religie chrześcijańskie odrzucają gusła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 22.08.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Oplułam monitor . Ludzieeeeeee , no co wy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.08.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Łojesoooo - czy zabobony jeszcze funcjonują ? W XXI wieku ? Niesamowite ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 23.08.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 przeklejam z innego wątku: Rozsypała się sól - będzie kłótnia. Rozsypał się cukier - na zgodę. Rozsypała się kokaina - będą wizje. Upadł widelec - ktoś przyjdzie. Upadło mydło - oczekuj nieoczekiwanego. Jaskółki nisko latają - będzie deszcz. Krowy nisko latają - rozsypała się kokaina. Pękło lustro - będzie nieszczęście. Pękł rozporek - będzie wstyd. Mniejszy lub większy... Pękła prezerwatywa - lepiej, żeby pękło lustro. Swędzi nos - będzie pijaństwo. Swędzi d**a - mydło upadło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiakgk 23.08.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 przeklejam z innego wątku: Rozsypała się sól - będzie kłótnia. Rozsypał się cukier - na zgodę. Rozsypała się kokaina - będą wizje. Upadł widelec - ktoś przyjdzie. Upadło mydło - oczekuj nieoczekiwanego. Jaskółki nisko latają - będzie deszcz. Krowy nisko latają - rozsypała się kokaina. Pękło lustro - będzie nieszczęście. Pękł rozporek - będzie wstyd. Mniejszy lub większy... Pękła prezerwatywa - lepiej, żeby pękło lustro. Swędzi nos - będzie pijaństwo. Swędzi d**a - mydło upadło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 23.08.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 przeklejam z innego wątku: Rozsypała się sól - będzie kłótnia. Rozsypał się cukier - na zgodę. Rozsypała się kokaina - będą wizje. Upadł widelec - ktoś przyjdzie. Upadło mydło - oczekuj nieoczekiwanego. Jaskółki nisko latają - będzie deszcz. Krowy nisko latają - rozsypała się kokaina. Pękło lustro - będzie nieszczęście. Pękł rozporek - będzie wstyd. Mniejszy lub większy... Pękła prezerwatywa - lepiej, żeby pękło lustro. Swędzi nos - będzie pijaństwo. Swędzi d**a - mydło upadło.... Przeczytałam tylko pierwsze hasło i wywróciłam oczami, ze niby ktoś tu kolejne bzdury podaje. Dobrze, że przypadkiem zerknęłam na ostatnie hasło, bo inaczej ominałby mnie niezły ubaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 23.08.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 a tak sa serio ja miałam wrzosową sukienkę na ślub i wrzosy żywe we włosach i też mili ludzie mi mówili, że nieszczęście...... w taki sam sposób mój poddatny na gadanie tato pozbył się z ogrodu 30 wrzosów bo mu znów mili ludzie nagadali,że właśnie od tego ma reumatyzm...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 23.08.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Sure dobre, naprawdę poprawił mi się nastrój! Ja w zabobony nie wierzę, znam ludzi którzy nigdy nie posadzą wrzosów w ogrodzie bo... u mnie będą i wrzosy i chryzantemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 23.08.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Pękł rozporek - będzie wstyd. Mniejszy lub większy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 25.08.2009 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Rozsypała się kokaina - będą wizje. .... Krowy nisko latają - rozsypała się kokaina. fantastycznie własnie przyniosłam sobie z lasu trochę wrzosu do wazonu, małż mi objaśnił ze przyniosłam nieszczęście wyrzuciłam ale mi bardzo żal bo bukiecik wyglądał przepięknie czy to stary przesąd co sądzicie? ja sądzę że wrzos jest pod ochroną i stąd wzięło sie ze przynosi nieszczęście gdy się go zerwie... po za tym... szkoda.. zerwałaś i wyrzuciłaś.. tak czy inaczej wrzos najpiekniej wygląda w naturalnych warunkach lub w ogródku... http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0809/wrzos4054.jpg http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0809/wrzosnadmorzem7ac5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 25.08.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 piękne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 25.08.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 To że jak jaskółki nisko latają - to będzie deszcz to nie jest zabobon tylko czysta prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 25.08.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 To że jak jaskółki nisko latają - to będzie deszcz to nie jest zabobon tylko czysta prawda. potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 25.08.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 własnie przyniosłam sobie z lasu trochę wrzosu do wazonu, małż mi objaśnił ze przyniosłam nieszczęście wyrzuciłam ale mi bardzo żal bo bukiecik wyglądał przepięknie czy to stary przesąd co sądzicie? Nie żartuj, naprawdę wyrzuciłas? Jaskółki też potwierdzam, dziadek miał leśniczówkę to sobie tam obserwowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 25.08.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 hahhah dobre to ja Wam opowiem dowcip o tych jaskółkach:) Lecą dwie jaskółki i jedna mowi do drugiej - bedzie padać na to druga: -skad wiesz?? - Bo ludzie się na nas gapia:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 25.08.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 A wracając do przesądów to w ostatnim odcinku Dekoratorni mówili, że kamienie we wnetrzu przynoszą nieszczęscie i nie wazne czy prawdziwe czy np na tapecie;) Takze ostrzegam!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.08.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 własnie przyniosłam sobie z lasu trochę wrzosu do wazonu, małż mi objaśnił ze przyniosłam nieszczęście wyrzuciłam ale mi bardzo żal bo bukiecik wyglądał przepięknie czy to stary przesąd co sądzicie? tak, moja mama też by kazała wyrzucić ale dawniej było, że z wrzosem do domu wchodzi śmierć zabobony jeszcze istnieją szczególnie w nie wierzą ludzie starsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts