role 23.08.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam, O ile muszę podnieść posadzkę jeśli chcę wyrównać poziomy między płytkami a parkietem?? Płytki będą miały 0,85mm grubości (Organza, albo Kendo), a parkiet 22mm. Jaką masę polecacie??Czym wcześniej zagruntować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 23.08.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 oj kosztowna sprawa taki samopoziom na duzej powierzchni domu. taki woreczek 2-20mm atlasu czy ceresitu to wydatek rzedu 30-45zl, a wydajnosc tego 1,5kg/mm/m2, takze szkubnie po kabzie chyba ze plytek rzeczywiscie bardzo malo to mozna zwykla wylewka wyruwnujaca lub masa do plytek ( powiedzmy tylko lazienka czy wiatrolap a reszta to parkiet). Inne wyjscie jesli miedzy poziomami wychodzi max 5mm uskoku to traci sie go poprzez podniesienie ostatniego rzedu plytek ,praktycznie nie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 23.08.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 marek co ty piszesz , podniesienie ostatniego rzędu płytek do wysokości parkietu niewidoczne ,to chyba jakiś żart , przecież taką różnice wyczujesz pod stopą idąc jedyne wyjście to kleju pod płytki dać więcej oprucz wylewki wyrównującej oczywiście jeszcze jest wyjście zeszlifować wylewkę tam gdzie ma być parkiet , parkieciarze zrobią coś takiego na pewno za opłatą , przecież jak wylewki krzywe to też szlifują , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 23.08.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam, O ile muszę podnieść posadzkę jeśli chcę wyrównać poziomy między płytkami a parkietem?? Płytki będą miały 0,85mm grubości (Organza, albo Kendo), a parkiet 22mm. Jaką masę polecacie?? Czym wcześniej zagruntować? Podniesc trza o 21,05 mm Unigrunt, a potem MAPEI t9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.08.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam, O ile muszę podnieść posadzkę jeśli chcę wyrównać poziomy między płytkami a parkietem?? Płytki będą miały 0,85mm grubości (Organza, albo Kendo), a parkiet 22mm. Jaką masę polecacie?? Czym wcześniej zagruntować? Zastosuj klej grubowarstwowy Mapei Keraflex Maxi . Grubosc warstwy kleju od 3 do 15mm , co w przypadku twoich plytek , da wymagany gorny poziom 22mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 23.08.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 kriss pisalem o roznicach rzedu 5mm, taki ewentualny przypadek Nie zalecam tego ale czasami przy wiekszych inwestycjach gdy np. wykonujemy laczenie wykladziny pcv typu targett a ceramiki takie cos czesto gesto wykonawcy wykonuja i serio klamstewko nie do wykrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
role 23.08.2009 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 hmm... Byka walnąłem...Grubość płytki to 8,5mm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.08.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam, O ile muszę podnieść posadzkę jeśli chcę wyrównać poziomy między płytkami a parkietem?? Płytki będą miały 0,85mm grubości (Organza, albo Kendo), a parkiet 22mm. Jaką masę polecacie?? Czym wcześniej zagruntować? Podniesc trza o 21,05 mm Unigrunt, a potem MAPEI t9 Jezeli juz , to Primer G Mapei . Kolega zapewne mial na mysli Adesilex P-9 . Musze kolege rozczarowac , bo w/w stosuje sie do 5mm grubosci warstwy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 23.08.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 a ile może miec najciensza wylewka betonowa zeby nie odpryskiwała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 24.08.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Jezeli juz , to Primer G Mapei . Kolega zapewne mial na mysli Adesilex P-9 . Musze kolege rozczarowac , bo w/w stosuje sie do 5mm grubosci warstwy . A co może się stać jeżeli warstwa będzie grubsza? np 1cm? Kleiłem A P9 na podłodze na podwójny grzebień o wysokości 1cm. Jakoś nie doczytałem że max to 5mm ... Miałem trochę krzywe wylewki w okolicach rogów ścian a że pomieszczenia niewielkie 4m2 i 6m2 to postanowiłem zgubić te nierówności na warstwie kleju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
role 24.08.2009 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 A co powiecie o jastrychu cementowym?? Znajomy majster powiedział ze do 12 mm to mogę śmiało z tego robić. Zdecydowanym plusem jest tutaj cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts