darekele 23.08.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 WITAM Buduje właśnie komin połączony( wentylacyjny z pustaków ceramicznych,spalinowy z cegły pełnej palonej) Chciałbym obłożyć go kamieniem lub piaskowcem może ktoś wie czy pod tego typu obrubkę komina stosuje się ocieplenie jeżeli tak to jakie Myslałem o obłożeniu komina wełną 5cm a potem siatka , klej ,na to grunt i dopiero na to kamień lub piaskowiec przykleic klejem elastycznym Druga spraw dotyczy czapki komina ,czytałem gdzieś że taką czapke kładzie się na papę asfaltową związku z tym pytanie czy taka czapka nie będzie się przesuwać wiem że będzie trochę ważyć beton o wymiarach 40 cm/120cm o grubości 6cm Jeszcze jedno jeżeli ocieplę komin to co z obrubką blacharska (wciąć w ocieplenie i sylikon dekarski)i późnie dopero ułożyć kamień lub piaskowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts