Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do kochatkowego domu

enata

Recommended Posts

Sure, nie budujemy Zosi, budujemy według projektu indywidualnego, ale stworzonego na podstawie S.Zosi. Niestety Zosia nie weszlana nasza dzialkę - zabrakło 30 cm, a ze względu ma uklad pomieszczeń przewidziany na działke z wjazdem od pólnocy. W moim domu kuchnia i salon jest od zachodu, łazienka od północy, kotłownia od północnego wschodu, od wschodu schody,a od południowego- wschodu pokój. NIe wiem czy to co napisałam jest jasne - w najblizszym czasie postaram sie wkleić rzuty i elewacje.

Rzeczywiście, pisałaś w drugim poście, ja się zafiksowałam na tych wyborach i myślałam, ze zaadapotowaliście ten. Miałam taką sama sytuację, żaden z wybranych projektów na nasza działkę nie pasował, skończyło się na indywidualnym. Teraz jestem zadowolona, bo spełnia większość z naszych warunków. Tylko, czy nie będzie zbyt duży? :-?

U siebie przestrzeni gospodarczej mam sporo, cała część piwniczna (80 m), z czego się cieszę, bo mieści się tam garaż, kotłownia, pomieszczenie z wyjściem do ogrodu, które ma sporą powierzchnię, jakieś 20 m, bo malżonek planuje jeszcze trzymac tam motor (który kiedyś w przyszłości zakupi)... ;)

a pod schodami do piwnicy jest najchłodniejsze miejsce, można tam będzie trzymac zapasy (woda, napoje), wino i na pewno wiele innych rzeczy się zmieści. Na parterze nie mam na to zbyt dużo miejsca, bo spiżarka mała, około 1 - 1,5 metra

U Ciebie mało widzę na zdjęciach, niestety się nie powiększają. W Zosi z gospodarczych tylko kotłownia 7m, rzeczywiście trochę mało, ale Twój projekt z opisu sporo się rożni, może nie będzie brakowało miejsca?

Sure, pokombinowałam trochę i w dzienniku wkleiłam większe rzuty. teraz powinno być ok. Ponieważ kobieta zmienną jest już w tej chwili wprowadziliśmy kilka zmian a mianowicie zwęziliśmy okno w łazience, aby zmieścił się większy prysznic, przesuneliśmy dzwi balkonowe w stronę łazienki i okno w salonie w stronę kuchni, a także daliśmy dodatkowe okno w pomieszczeniu pod schodami.

Teraz widać dobrze! :D

No, jak przestrzeni gospodarczej okaże się za mało, można znaleźć miejsce na rzeczy w innych pomieszczeniach. A na ogrodowe w dodatkowym budynku na zewnątrz, np. drewutni?

Btw, na razie widze więźbę i fundamenty, ciekawe, na jakim etapie teraz jesteście?