pihanka 23.08.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 mam pytanie czy ktos posiada może szczegółowy cennik(badz tez strone na której bym takowy znalazła) robót budowlanych, montazowych,remontowych.... z góry serdecznie dziękuje... ps. chodziło by mi o tereny poznania lub ogólnie wielkopolski..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 23.08.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Użyj google, jest tego od cholery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pihanka 23.08.2009 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 wiem że jest od cholery... ale kazda firma ma inne ceny.... chodzi mi o jeden przykładowy cennik wszystkich robót ogólno budowlanych..... ja nie mam czasu by siedzieć i spisywać po koleji wszystkiego.... pisze bo a nóż ktoś posiada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.08.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 wiem że jest od cholery... ale kazda firma ma inne ceny.... chodzi mi o jeden przykładowy cennik wszystkich robót ogólno budowlanych..... ja nie mam czasu by siedzieć i spisywać po koleji wszystkiego.... pisze bo a nóż ktoś posiada:) Na stronach firm masz takie cenniki - nie musisz ich przepisywać -wystarczy użyć kompa. Myślę ,że w Sekocenbudzie też jest. Pewnie warto go mieć mając firmę remontową. http://www.kosztorysant.eu/product_info.php?cPath=67_88&products_id=16 Na jakiejś podstawie trzeba przygotować wycenę Klientowi P.S. prowadzenie każdej firmy powinno mieć podtsawy ekonomiczne. Co Ci da czyjś cennik, jesli nie będzie przydatny w Twojej firmie, bo ma inne podstawy ekonomiczne ? Wiesz juz dlaczego kazda inne ma inne ceny ? Bo jest inną firmą Weź kartkę, długopis ( w przeności. Lepszy jest arkusz kalkulacyjny) i zrób wyliczenia. A podejście, że "nie chce mi się przepisywać" bardzo kiepsko wróży firmie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pihanka 24.08.2009 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ok.dziękuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts