Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cennik robót budowlano-remontowych

pihanka

Recommended Posts

mam pytanie :D czy ktos posiada może szczegółowy cennik(badz tez strone na której bym takowy znalazła) robót budowlanych, montazowych,remontowych.... z góry serdecznie dziękuje... ps. chodziło by mi o tereny poznania lub ogólnie wielkopolski.....

wiem że jest od cholery... ale kazda firma ma inne ceny.... chodzi mi o jeden przykładowy cennik wszystkich robót ogólno budowlanych..... ja nie mam czasu by siedzieć i spisywać po koleji wszystkiego.... pisze bo a nóż ktoś posiada:)

wiem że jest od cholery... ale kazda firma ma inne ceny.... chodzi mi o jeden przykładowy cennik wszystkich robót ogólno budowlanych..... ja nie mam czasu by siedzieć i spisywać po koleji wszystkiego.... pisze bo a nóż ktoś posiada:)

Na stronach firm masz takie cenniki - nie musisz ich przepisywać -wystarczy użyć kompa.

Myślę ,że w Sekocenbudzie też jest. Pewnie warto go mieć mając firmę remontową.

http://www.kosztorysant.eu/product_info.php?cPath=67_88&products_id=16

Na jakiejś podstawie trzeba przygotować wycenę Klientowi

P.S. prowadzenie każdej firmy powinno mieć podtsawy ekonomiczne. Co Ci da czyjś cennik, jesli nie będzie przydatny w Twojej firmie, bo ma inne podstawy ekonomiczne ? Wiesz juz dlaczego kazda inne ma inne ceny ? Bo jest inną firmą :)

Weź kartkę, długopis ( w przeności. Lepszy jest arkusz kalkulacyjny) i zrób wyliczenia.

A podejście, że "nie chce mi się przepisywać" bardzo kiepsko wróży firmie ...