Malwao 23.08.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witamy serdecznie. Piszemy do państwa w sprawie umieszczenia w salonie małego aneksu kuchennego. Wchodzac do mieszkania po lewej mamy mały pokój, następnie kuchnie - na wprost łazienkę z wc - po prawej salon z balkonem. Mamy mieszkanie 2 pokojowe z kuchnią. Jednak w kuchni chcielibyśmy urządzić pokój dziecięcy, dlatego myśleliśmy o przeniesieniu kuchni do dużego pokoju - jako aneksu na ścianie łączącej pokój z łazienką. Łazienka nasza posiada juz założony biały montaż i ułożone kafelki do wysokości 2m. Jest wykończona. Pojawiają się jednak nam pewne pytania? -nasz szyb wentylacyjno-kanalizacyjny znajduje się pomiędzy kuchnią a łazienką - wiec co dokładnie należy zrobić w sprawach wodno-kanalizacyjnych w takim przedsięwzięciu? czy ktoś może wie jakie wiążą się z tym koszta? czy będzie trzeba rozkuwać kafelki z łazience? Czy można coś ukryć pod sufitem podwieszanym? -nie wiemy jak podłączyć wszystko zgodnie z normami? -może podłączyć pompę przetłaczającą? -w salonie chcieliśmy urządzić mały aneks do 2.1m długosci i szerokosci w głąb pokoju do 1,8m (zlew, kuchenka z piekarnikiem i lodówka) następnie postawić mały murek/dodatkowy blat użytkowy, oddzielający resztę salonu, gdzie chcemy umieścić narożną sofę, małą ławę i małą szafkę pod TV.Na naszą korzyść przemawia fakt ze instalacja jest elektryczna, brak jakiej kolwiek instalacji gazowej!!!! My osobiście myślimy o "puszczeniu" pod sufitem w łazience - rury od wyciągu od aneksu z salonu i wykonanie podwieszanego sufitu lub scianki regipsowej ze światłami punktowymi; sprzężenie odpływu ze zlewu z odpływem od wanny i instalacje pompy przetłaczająco-odprowadzającej (ale czy nie spowoduje to wybijania nieczystosci do wanny???) podciągniecie instalacji wodnej z łazienki co pewnie wiąże się ze "zbiciem kilku kafelków. -czy całe to przedsięwzięcie jest warte 'zachodu'? Żonie bardzo zależy na zamianie, ja podchodzie do wszystkiego sceptycznie będziemy wdzięczni za każdy komentarz, każdą poradę, za każde namiary na miejsca gdzie możemy uzyskać pomoc w wykonaniu takiej zamiany we Wrocławiu. Z góry dziękujemy [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 30.08.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Ja mam dokladnie tak przeerobione mieszkanie:) gra jest warta swieczki i zona ma 100% racje. To co opisales w zmianach to chyba mam tak samo zrobione oprocz tej pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts