pablitoo 23.08.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witojcie wszechnico wiedzy Doradźcie - mam kłopot - czym i jak wyciąć okrągły otwór w kostce brukowej betonowej - kostka grubości 6cm w formie kwadratu o boku 12cm . Otwór o średnicy 10cm - przede wszystkim czym to wyciąć aby wyszło ładnie i w miarę sprawnie - docelowo będę miał do wycięcia 10 takich otworów w kostkach ... Ma kto jakie pomysły lub doświadczenia w temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 23.08.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 kupic taka forme i zalac juz z pozostawią dziurą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.08.2009 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 kupic taka forme i zalac juz z pozostawią dziurą No tak - tylko ja nie produkuję kostki - a potrzebuję wyciąć rzeczoną dziurę w kostce posiadanej - takoż forma do zalewania nie wchodzi w grę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.08.2009 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Czy czymś takim wywiercę rzeczone dziurwy : OTWORNICE 100mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 23.08.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Taką otwornicą koronkowa powinno się udac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.08.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Ja bym ta kostke wyciagnal w jej miejsce wstawil kawalek rury o srednicy odpowiadajacej srednicy potrzebnego otworu a dookola zalal np.betonem.Pozniej usunal rure i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.08.2009 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Ja bym ta kostke wyciagnal w jej miejsce wstawil kawalek rury o srednicy odpowiadajacej srednicy potrzebnego otworu a dookola zalal np.betonem. Pozniej usunal rure i gotowe. Oczywiście - kilka pomysłów/zamienników posiadam - ale - wycięcie otworu w kostce wyglądałoby najlepiej i najestetyczniej - dlatego męczę ten sposób Kostkę mam kolorową - brązową - zalewanie betonem dziury nie wchodzi w grę - nie zabarwię betonu tak aby się nie odróżniał od koloru kostki leżącej obok ... Jak napisałem powyżej - najestetyczniej wyglądałaby dziurwa w kostce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.08.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Skoro kostke masz betonowa to sa jakies barwniki do betonu zeby uzyskac odpowiedni kolor. I ja bym obstawal przy takim rozwiazaniu i poszukal gdzies barwnika.Jezeli majac kostke 12x12cm i chcesz wywiercic w niej otwor o sr.10cm to musisz sie liczyc z mozliwoscia ze cos sie ukruszy, odprysnie..... Pozostaje bowiem niewiele ze tak powiem "miesa" dookola otworu,a do tego jeszcze dochodzi mala precyzja wiercenia i pewnie pomoc udaru. Moze wiec byc roznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.08.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Skoro kostke masz betonowa to sa jakies barwniki do betonu zeby uzyskac odpowiedni kolor. I ja bym obstawal przy takim rozwiazaniu i poszukal gdzies barwnika. Jezeli majac kostke 12x12cm i chcesz wywiercic w niej otwor o sr.10cm to musisz sie liczyc z mozliwoscia ze cos sie ukruszy, odprysnie..... Pozostaje bowiem niewiele ze tak powiem "miesa" dookola otworu,a do tego jeszcze dochodzi mala precyzja wiercenia i pewnie pomoc udaru. Moze wiec byc roznie. Mała errata - kostka kwadratowa 14x14cm , lub dla bezpieczeństwa może być 21x14cm . W tym przypadku "mięsa" zostanie więcej i będzie bezpieczniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.08.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 To juz co innego, przy takim wymiarze mozna sie pokusic o wiercenie np. koronka do betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.08.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Będę próbował - efekt z estetycznie wyciętą dziurą w kostce będzie o wiele fajniejszy niż inna konstrukcja "składana" - jak zrobię pochwalę się wynikiem końcowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.08.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 No to czekamy, sam jestem ciekaw jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts