DPS 13.02.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 No jak nie, jak tak??? Niepiszącym długopisem kiedyś próbowałam, doskonale się nadawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 14.02.2014 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) Dzięki dziewczyny za rady i za pochwały. To ja teraz uściślę moje plany kuchenne. Blat będzie bardzo jasny ale "prawie biały" z delikatnymi nazwijmy to maźnięciami, smugami, kropeczkami, plamkami... Nie jednolicie biały w każdym razie. Podoba mi się biel i jaśniusieńkości i nie przeszkadza mi zlewanie się. A jeszcze dodam, że w obecnej chwili nawet płytki na podłodze wydają mi się za ciemne. Bo ja gustuję bardziej w takich obrazkach kuchni: Wiem wiem, tutaj blat jest drewniany - ale za to płytki jaśniutkie Edytowane 2 Października 2018 przez sipatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.02.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 No to przemaluj swoje i załóż szkło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 No to przemaluj swoje i załóż szkło! jak zalozy biale szklo to nie ma potrzeby przemalowywac kafli szkoda roboty, ja mam szklo "latte" i jest nieprzezroczyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 14.02.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 ale ja nie mówię, że się zleje z meblami tylko wyzgryźli z płytkami:rolleyes: szkło jak dla mnie zbyt nowoczesne... ale jakby może pomalować płytki:p... i tak je kiedyś zmienisz... a jak Ciebie znam to prędzej niż później:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 14.02.2014 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) Ech trochę mi się ta szyba nie widzi.... No przemyślę to. Na razie poczekam na blat. Malowane kafle - jakoś to słabo widzę. Boję się, że będzie jak tandetnie przemalowywane łazienki. Kafle brązowe póki co zostaną do jesieni, bo niedlugo wiosna i się zajmę domem i ogrodem na wsi Acha. Ćwiczyłam wczoraj robienie zdjęć z naturalnymi kolorami szafek. antytalencie ze mnie. Myślę jednak, że do czasu dowiezienia blatu się naumię i wtedy pokażę, jak wygląda kuchnia i będziemy kombinować dziewczyny Edytowane 14 Lutego 2014 przez sipatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 14.02.2014 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 ale ja nie mówię, że się zleje z meblami tylko wyzgryźli z płytkami:rolleyes: szkło jak dla mnie zbyt nowoczesne... ale jakby może pomalować płytki:p... i tak je kiedyś zmienisz... a jak Ciebie znam to prędzej niż później:rolleyes: Myślałam, że nie będę malowała z powodu wcześniej co napisałam, że tandetnie ??? że odejdzie od pary ???? że nie ta rozmiarówka do tej kuchni co mi w głowie siedzi ???? Te ze wsi by mogły być tylko co ? założę sobie w obu domach to samo ??? Jaśniejsze bym chciała, muszę poszukac. Przecież dwa dni i płytki będą nowe na ścianie co nie ? Ale ten bałagan zniechęca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.02.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 no, dla mnie skuwanie płytek i kładzenie nowych, bajzel, kurz, itd - tylko z powodu koloru???? Chyba bym kombinowała jak koń żeby nie skuwać. TA biała kuchnia z obrazka piękna, ale... duża. Takiego efektu nie uzyskasz w swojej, zapomnij. Ja zresztą w mojej też nie, bo też mam za małą. c'est la vie. [h=2][/h]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 14.02.2014 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Wiesz Ewcia, skoro nie mogę mieć rozmiaru to chociaż kolory będę miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 14.02.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Iza a trzeba by te płytki zrywać???? a jakby na te nakleić??? mój teść tak z terakotą robił i wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 14.02.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 No jak nie, jak tak??? Niepiszącym długopisem kiedyś próbowałam, doskonale się nadawał. to chyba do starego typu ekranów, te nowe cza gumowym traktować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.02.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 No to pomalowałabym te płytki, na pewno. Ja jak Ewa, kombinowałabym na wszelkie możliwe sposoby, żeby nie było tego syfu remontowego, skuwania, a do tego sporych kosztów. Ale - sama zdecydujesz, co wolisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.02.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Szkło nie będzie za nowoczesne! Bardzo dobrze zgra się z wnetrzem, bez względu na to, w jakim stylu to wnętrze jest, mówię powaznie!! Spróbuj, chociaż to dość drogi interes ...Osobiście opcjuję za pomalowaniem tych bardzo ciemnych na jasno - tylko czy są farby do płytek?? Sama jestem ciekawa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) wczoraj mialam ten dylemat jak pomalowac zwykla farba powierzchnie potraktowana lakierem flugger ma specjalny grunt zapobiegajacy spływaniu farby, albo mozna sprayem samochodowym psiknac Edytowane 14 Lutego 2014 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 14.02.2014 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Dziewczyny, ja w swoim życiu pomalowałam ogromną ilość ścian, mebli i innych powierzchni - płócien, kartnów dykty itp. Kafli nie malowałam i przyznam się mam opory: 1. Śliską powierzchnię nie jest tak łatwo pokryć jednolicie farbą. Spraye ułatwiające przyleganie spisują się znakomicie (choć to drogie rozwiązanie przy delikatnym papierku ściernym) ale tylko na powierzchniach wrażliwych na powiedzmy - zmiękczanie. Kafli to nie ruszy. 2. Malowanie wałkiem pozostawi "baranka" a to mi się nie podoba. 3. Malowanie pędzlem - smugi - ale to mi nie przeszkadza, bo ostatnio na meblach mi się to podoba. Ale, wilgoć i to taka ciepła od parujących garów bardzo szybko spowoduje miękczenie farby i w rezultacie jej purchlenie na płytkach co da w efekcie obraz jeszcze gorszy niż te ciemne płytki. 4. Płytki mają dość duży rozmiar i jako takie nie widzą mi się w klimacie mojej kuchni "na biało" 5. NO I JUŻ SAMA NIE WIEM CZY TO BĘDZIE ŁADNIE JAK BĘDĄ POMALOWANE ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 a musisz w ogole je zmieniac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 14.02.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Skoro i tak zmienisz... to se malnij, chociaż doświadczenie złapiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.02.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 No to przy samej kuchni zostaw ciemny pas, takiej szerokości jak kuchnia.Są też takie specjalne grunty, używają ich często dekupażystki, primer to się nazywa.Jak tym zagruntujesz, to nawet szkło można spokojnie malować i nie ma szans, żeby farba zlazła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.02.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Prymitywnie podmieniłam kolory, może to pomoże sobie coś wyobrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 14.02.2014 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Depsiu jesteś wielka ! Mnie się podoba to białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts